Doorgaan naar hoofdcontent

In cijfers: hoe catastrofaal groot de bosbranden in de VS écht zijn

In cijfers: hoe catastrofaal groot de bosbranden in de VS écht zijn

De westkust van de VS staat in brand. Duizenden vierkante kilometer zijn al verschroeid, bijna 4.000 gebouwen werden vernield en tientallen mensen raakten gewond. Maar hoe groot is de omvang van deze branden precies? We zetten enkele cijfers op een rij.

Lees verder

Historisch vredesoverleg taliban en Kaboel gestart in Qatar

In de Qatarese hoofdstad Doha zijn de islamitische taliban en de Afghaanse regering gestart met de vredesonderhandelingen. Die moeten een eind maken aan bijna twintig jaar strijd.

Lees verder

Minstens 50 doden bij instorting van goudmijn in Congo

Bij de instorting van een goudmijn in de Democratische Republiek Congo zijn zeker 50 mensen om het leven gekomen. Dat stelt een lokale ngo en ook de autoriteiten vrezen voor tientallen slachtoffers.

Lees verder

Nederlandse voetbalbond vangt bot bij Frank Rijkaard voor positie van bondscoach, deur staat open voor terugkeer Arjen Robben

De Nederlandse voetbalbond KNVB heeft Frank Rijkaard benaderd om de fakkel over te nemen als bondscoach, maar de oud-international heeft dat verzoek afgewezen. Ondertussen zet interim-bondscoach Dwight Lodeweges de deur open voor een terugkeer van Arjen Robben (36) bij de nationale ploeg.

Lees verder

Edo Kayembe (Anderlecht) op weg naar Eupen

Verdedigende middenvelder Edo Kayembe (22) van Anderlecht is op weg naar Eupen. Het is nog niet duidelijk of het om een definitieve transfer dan wel een huurovereenkomst gaat. De Panda's hebben met Knowledge Musona op dit moment al één speler van paars-wit in hun rangen, en haalden de voorbije weken al stevig uit op de transfermarkt.

Lees verder

Emotionele gouverneur over bosbranden VS: 'Dit is verdomme een noodtoestand, de perfecte storm'

De gouverneur van de Amerikaanse staat Californië Gavin Newsom trekt aan de alarmbel. Hij waarschuwt voor de gevaarlijke situatie waar de Verenigde Staten zich in bevindt. 'Er is geen debat meer mogelijk over klimaatverandering', zei hij.

Lees verder

Strengere regels in Tour: geen publiek bij de aankomst en op grote cols

Geen publiek meer bij de aankomsten én op zondag ook geen volk op de Grand Colombier en de Col de la Biche. De Tour de France wordt een pak minder aantrekkelijker voor de liefhebbers die op het terrein willen kijken.

Lees verder

Geen publiek meer welkom in aankomstzones van Tour de France, zondag zijn Grand Colombier en de Col de la Biche verboden terrein

De organisatie van de Tour de France liet vrijdagavond weten geen publiek meer toe te laten aan de aankomsten en dat hetzelfde protocol als in Parijs-Nice zal toegepast worden. Toeschouwers worden geweerd op 300 meter. Nu raakte ook bekend dat in de etappe van zondag tijdens de beklimming van de Grand Colombier en de Col de la Biche geen publiek is toegestaan. Dat werd vrijdagavond beslist door de prefectuur van de Ain omdat er de voorbije dagen een enorme toename is van het aantal coronabesmettingen.

Lees verder

Neymar gaat na vijftien jaar bij Nike in zee met Puma

Neymar heeft een overeenkomst afgesloten met de Duitse sportartikelengigant Puma. Die neemt de plaats in van Nike, de Amerikaanse concurrent aan wie de Braziliaanse stervoetballer sinds zijn dertiende verbonden was. Vorige maand kwam het evenwel tot een breuk.

Lees verder

Demir dreigt vanuit Vlaanderen dwars te liggen als kernuitstap doorgaat

Dat de federale regering mogelijk de sluiting van de kerncentrales in 2025 zal laten doorgaan zoals gepland, baart Vlaams minister voor Energie Zuhal Demir (N-VA) zorgen. 'Ze moeten rekening houden met ons. Als de federale regering gascentrales wil bouwen, moet ze daarvoor vergunningen krijgen van Vlaanderen.'

Lees verder

AB heropent met Blanche: meezingen met mondmasker

De AB is opnieuw open, zij het op abnormale wijze. Blanche mocht het najaar aftrappen voor de leegste uitverkochte zaal ooit.

Lees verder

Dit zeediertje helpt tegen klimaatopwarming met slijm

Amerikaanse wetenschappers ontdekten een opvallende eigenschap van het mantelvisje via nieuwe technologie. Het slijmhuisje dat de dieren om zich bouwen dient niet alleen om water en voedsel te filteren, maar slaat ook koolstof op.

Lees verder

Thomas Vermaelen speelt gelijk met Vissel Kobe

In de Japanse J-League heeft Thomas Vermaelen met zijn club Vissel Kobe zaterdag in eigen huis 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Tokio.

Lees verder

Jellert Van Landschoot ruilt Club Brugge voor Lierse

Jellert Van Landschoot verlaat Club Brugge en ondertekende een contract tot het einde van het seizoen bij Lierse in 1B. Dat bevestigen beide clubs zaterdag.

Lees verder

Aubameyang scoort meteen heerlijke goal in eerste match Premier League: Arsenal wint vlot van promovendus

De allereerste wedstrijd van het nieuwe Premier League-seizoen is een prooi geworden voor Arsenal. Dat won met duidelijke 0-3-cijfers op het veld van promovendus Fulham, waar Denis Odoi de match volmaakte. De laatste goal, een knappe krul van Pierre-Emerick Aubameyang na een al even mooie pass van Willian, was meteen een heel mooie.

Lees verder

Makro Machelen en Deurne gesloten door staking

De Makro-vestigingen in Machelen en Deurne zijn zaterdag door een personeelsactie gesloten, meldt de directie. Bij Makro is al een tijdje een sociaal conflict aan de gang rond een nieuw besparingsplan.

Lees verder

AstraZeneca hervat proeven met mogelijk coronavaccin

Het Britse farmabedrijf AstraZeneca hervat de proeven met een mogelijk coronavaccin. Dat laat het bedrijf weten in een mededeling.

Lees verder

Tim Merlier wint na indrukwekkende sprint zesde etappe Tirreno-Adriatico

Tim Merlier (Alpecin-Fenix) heeft de zesde etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. De Belgisch kampioen klopte Fernando Gaviria en Magnus Cort Nielsen op indrukwekkende wijze in de sprint. Simon Yates blijft leider.

Lees verder

PSG kan weer rekenen op Neymar en co voor de match tegen Marseille

Thomas Tuchel, de trainer van PSG, heeft zaterdag bekendgemaakt dat sterspeler Neymar terug in de selectie zit voor de Ligue 1-wedstrijd tegen Marseille op zondag.

Lees verder

Vrouwen in geblindeerde busjes weggebracht tijdens betoging in Minsk

In Wit-Rusland zijn zaterdag bij een protestactie van honderden vrouwen tegen de autoritaire president Aleksandr Loekasjenko opnieuw arrestaties verricht. Intussen is oppositieleidster Maria Kolesnikova overgebracht naar een andere gevangenis.

Lees verder

Cercle Brugge laat kapitein Jérémy Taravel uit de selectie voor match tegen Anderlecht

Cercle Brugge trok vanmiddag zonder kapitein Jérémy Taravel op afzondering voor de match tegen Anderlecht. De Franse verdediger is niet gekwetst maar werd niet geselecteerd. Het ziet er naar uit dat hij geen toekomst meer heeft bij de vereniging.

Lees verder

Deen Søren Kragh Andersen wint na late uitval veertiende rit in Tour de France

De Deen Søren Kragh Andersen (Team Sunweb) heeft de veertiende rit van de Tour de France tussen Clermont-Ferrand en Lyon gewonnen. In een zenuwslopende slotfase in het centrum van Lyon trok het peloton op een lint en sloeg de motor van Andersen op het juiste moment op gang, nadat eerder aanvallen van ploegmaats Tiesj Benoot en Marc Hirshi gecounterd werden. Jasper Stuyven (zesde) en Oliver Naesen (achtste) kwamen te laat, Primoz Roglic blijft in het geel.

Lees verder

Ierse kooivechter Conor McGregor gearresteerd op Corsica wegens poging tot aanranding

De Ierse kooivechter Conor McGregor is gearresteerd op het eiland Corsica. Hij wordt verdacht van een poging tot aanranding. Er werd donderdag een klacht tegen hem ingediend.

Lees verder

Bart De Wever kan opnieuw N-VA-voorzitter worden

De partijraad van N-VA heeft zaterdag een statutaire afwijking goedgekeurd waardoor Bart De Wever zich opnieuw kandidaat kan stellen voor het voorzitterschap van de partij. Op 14 november wordt het resultaat bekendgemaakt, zo deelde de partij mee.

Lees verder

Topman modegroep FNG en voorzitter KV Mechelen opgesloten in de gevangenis

De voorzitter van KV Mechelen, Dieter Penninckx, zit opgesloten in de gevangenis van Mechelen. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Penninckx, is een van de toplui achter modegroep FNG, waaronder het failliete Brantano valt. Hij wordt verdacht van financiële fraude. Zijn echtgenote Anja Maes werd onder elektronisch toezicht geplaatst.

Lees verder

Kruisspinnen zijn bijna uitgestorven

Het spinnenseizoen is opnieuw gestart en opvallend dit jaar: er worden amper nog kruisspinnen gespot. 'De kruisspin was vroeger de meest voorkomende soort, maar komt nu amper nog voor', zegt spinnenkenner Koen Van Keer. De oorzaak ligt vooral bij de klimaatverandering.

Lees verder

KV Mechelen in extra tijd onderuit tegen KV Oostende, onbegrijpelijke misser van Aster Vranckx

5.000 uitgelaten fans in het AFAS Stadion zagen na een half zonder voetbal hun KV Mechelen verliezen in de slotseconde. Malinwa en KVO hadden tijdens een matige pot elk hun momenten, maar debutant Hendry kopte in de slotseconde nog de eerste zege voor KVO binnen: 0-1. KV Mechelen blijft achter met 4 op 15, Oostende klimt in het klassement.

Lees verder

Nieuwe demonstratie van Annemiek van Vleuten: Nederlandse soleert in Giro Rosa naar ritzege en leiderstrui

De Nederlandse Annemiek van Vleuten heeft al in de tweede etappe van de Giro Rosa de macht gegrepen. De 37-jarige wereldkampioene soleerde naar de ritwinst en nam ook de leiding in het algemeen klassement. De tweede etappe ging over 124,8 kilometer tussen Civitella Paganico en Arcidosso, over een deel van het parcours van Strade Bianche.

Lees verder

'Nomadland' wint Gouden Leeuw in Venetië

'Nomadland', met Frances McDormand, wint de Gouden Leeuw op het 77ste filmfestival van Venetië. Maar dé winnaar was vooral 'Il Cinema'.

Lees verder

Mo Salah bezorgt Liverpool overwinning met hattrick tegen promovendus in absolute spektakelwedstrijd

Liverpool heeft zich maar op het nippertje verzekerd van puntenverlies in zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Promovendus Leeds bood heel wat weerwerk en ging pas in het ultieme slot ten onder. Mohammed Salah was met drie doelpunten die man van de match.

Lees verder

Malinese junta stemt in met transitieperiode van 18 maanden

De militaire junta van Mali heeft zaterdag ingestemd met een transitieperiode van achttien maanden. Kolonel Assimi Goïta, die vorige maand de coup tegen de oude president Ibrahim Boubacar Keïta leidde, pleitte eerder voor een interim-regering onder legertoezicht gedurende de komende drie jaar.

Lees verder

Standard lijdt met tien man eerste nederlaag: uitgekiend OH Leuven doet gouden zaak

Een sterk OH Leuven heeft Standard zijn eerste nederlaag aangesmeerd. De Luikenaars vielen op het uur met tien man na de uitsluiting van Gavory en gingen met 1-0 de boot in aan Den Dreef, waar de 2.000 dolenthousiaste fans er een feestje van maakten. Voor OHL betekent het een eerste thuiszege, voor Standard een eerste nederlaag van het seizoen.

Lees verder

Veel arrestaties bij demonstraties gele hesjes in Parijs

Tijdens acties en demonstraties van de gele hesjes in Parijs zijn zaterdag ruim 250 mensen aangehouden. Volgens lokale media werden afvalcontainers en één auto in brand gestoken en zouden agenten zijn aangevallen. De politie zette traangas in.

Lees verder

Atlético-coach Diego Simeone test positief op coronavirus

Diege Simeone heeft zaterdag positief getest op COVID-19. De Argentijnse coach van Atlético Madrid vertoont geen symptomen en zit thuis in quarantaine.

Lees verder

Geletruidrager Roglic hoopte op rustig dagje, maar: "Dat was het allerminst"

Hij had gehoopt op een rustig dagje, maar ook in de veertiende etappe van de Ronde van Frankrijk ging het volgens geletruidrager Primoz Roglic weer "vol gas" in de Tour de France. "Na die zware rit van vrijdag dacht ik dat we het misschien rustig aan zouden doen. Maar nee: er was geen grote ontsnapping en het tempo viel nooit stil", keek de Sloveen van Jumbo-Visma terug op de door de Deen Søren Kragh Andersen gewonnen rit.

Lees verder

Club Brugge scoort er vier voor zijn twaalfde man, Waasland-Beveren kan het slechts even spannend houden

Club Brugge verwende 9.000 teruggekeerde fans met vier goals tegen Waasland-Beveren. Hans Vanaken (twee keer), David Okereke en Michael Krmencik (met zijn eerste voor Club) doen het manke competitiebegin vergeten. Waasland-Beveren streed maar miste kwaliteit om Club met zijn twaalfde man te verslaan: 4-1.

Lees verder

Hordeloopster Nenah De Coninck getuigt over eetstoornis: "Amai, die staat zwaar? Jep, en lees nu mijn verhaal..."

Nenah De Coninck, die zich in 2015 tot Europees kampioene op de 400 meter horden bij de junioren (U20) kroonde, kampt al meerdere jaren met de eetstoornis Boulimie. Dat heeft ze zelf kenbaar gemaakt op haar sociale media met een uitgebreide getuigenis.

Lees verder

Zwoele nazomerweek in het vooruitzicht: temperaturen tot 30 graden

Het weekend sluit zondag rustig en zonnig af met maxima tussen 21 en 26 graden. De nieuwe week start zonnig en zomers warm met maxima rond of boven 30 graden.

Lees verder

Aantal besmettingen in stijgende lijn: meer dan 600 besmettingen per dag

Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 636. Dat is een forse stijging met 38 procent tegenover de week voordien, meldt Sciensano.

Lees verder