Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 6 september 2020

Herenthout: Taalcursussen Frans in Driane

Herenthout
Taalcursussen Frans in Driane
Altijd al een mondje Frans willen kunnen spreken? Dan is dit je kans. In Driane starten we opnieuw met de taalcursussen. Onze vrijwilliger leert je op een heel laagdrempelige en niet-schoolse manier om je verstaanbaar te maken in de Franse taal. Ook als je je schoolse kennis wat wilt opfrissen, is deze cursus zeker aan te raden.
Lees verder

Boek je afspraak om je fiets te laten merken
Eén van de maatregelen om fietsdiefstal te voorkomen of alleszins om het risico te beperken, is je fiets laten labelen. Het gemeentebestuur biedt je op regelmatige tijdstippen op woensdagnamiddag de kans om je fiets te laten labelen. We werken enkel op afspraak. Je boekt bij voorkeur zelf je afspraak in online via het reservatiesysteem.
Lees verder

Krijg jij voorrang voor een griepvaccinatie? Haal dan snel je griepprik.
De COVID-19 epidemie maakt het dit jaar extra belangrijk om zich te laten vaccineren tegen de griep. Een vaccin biedt de beste bescherming tegen griep. De kans op griep wordt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan ben je minder ziek en zijn er minder complicaties. Bovendien vermindert de kans dat een al aanwezige ziekte, zoals diabetes, verergert.
Lees verder

Gratis opleiding 'eerste hulp bij ongevallen'
Het Rode Kruis organiseert vanaf 3 oktober een gratis cursus Eerste Hulp-Helper, waarbij je de basis van de Eerste Hulp Bij Ongevallen leert kennen. Je doet levensnoodzakelijke kennis en ervaring op die je ongetwijfeld nog nodig zal hebben. Het Rode Kruis werkt onder andere met simulaties, uitgevoerd door opgeleide simulanten die je kennis op de proef stellen in levensechte situaties.
Lees verder