Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 14 september 2020

Gemeente Mol: Werken Beneluxplein starten vanaf woensdag 16 september

Werken Beneluxplein starten vanaf woensdag 16 september

Op woensdag 16 september start aannemer Mekano Play met de grondwerken voor de herinrichting van het Beneluxplein in Donk. Van zodra de grondwerken afgerond zijn, plaatst hij aansluitend de verschillende speeltoestellen. Het aanbrengen van wit zand en het terugplaatsen van de zitbanken vormen het laatste onderdeel van de werken. Als alles volgens plannen verloopt, is het plein na een tientaldagen speelklaar!

Lees verder

'Bevrijding van Mol' herdacht op 12 september

Op zaterdag 12 september herdacht Verbroedering Vaderlandse Groeperingen (VVG) de 76ste verjaardag van de 'Bevrijding van Mol'. Door corona kon slechts een beperkt publiek deelnemen. De herdenking vond plaats op de speelplaats van het Sint-Jan Berchmanscollege. Tijdens de herdenking werd enerzijds teruggeblikt op de bevrijding, anderzijds bracht VVG het verhaal van Jozef Claes.

Lees verder

Kermis Ginderbuiten gaat door! Uiteraard coronaproof

Kermis Ginderbuiten – van zaterdag 26 tot en met dinsdag 29 september – is ondertussen de derde kermis in onze gemeente die doorgaat in coronatijden. We houden ons als organisator strikt aan de coronarichtlijnen die de federale overheid uitvaardigde voor het laten doorgaan van kermissen. De kermis vindt plaats op een afgesloten kermissite en de bezoekers moeten vooraf niet meer reserveren.

Lees verder

VITO start midden september nieuwe trillingsmetingen voor Europees project aardw

De Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) heeft het gemeentebestuur op de hoogte gebracht van seismische metingen die rond 20 september op ons grondgebied zullen plaatsvinden. Deze nieuwe seismische campagne richt zich voornamelijk op grondgebied Lommel. De metingen sluiten aan op de bestaande seismische metingen rond de Balmatt-site. De metingen – die passen in een Europees project rond aardwarmte - veroorzaken beperkte hinder. De werken duren ongeveer tot midden oktober.

Lees verder