Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 september 2020

Gemeente Mol: Wegversmalling Statiestraat ter hoogte van Proximus

Wegversmalling Statiestraat ter hoogte van Proximus

Op woensdagavond 16 september vielen enkele brokstukken van de gevel van een appartementsgebouw in de Statiestraat. De brandweer kwam ter plaatse en verwijderde alle loshangende elementen. Ook het voetpad en een gedeelte van de rijweg werd afgesloten om voorbijgangers te beschermen. Er wordt een aannemer aangesteld om de gevel te bekijken. Na zijn advies worden de nodige maatregelen genomen en kunnen het voetpad en de rijbaan opnieuw vrijgemaakt worden. Op dit moment is er een versmalde rijstrook voor wagens voorzien. Voor fietsers en voetgangers is er een veilige doorgang over de rijbaan.

Lees verder

Openbaar onderzoek stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027

Van 15 september tot en met 14 maart 2021 kan je je mening geven over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. Je kan de documenten bekijken op www.volvanwater.be en jouw mening en suggesties geven via een online inspraakformulier.

Lees verder

"Samen dringend de besmettingscurve afbuigen"

Alle betrokken partijen van het medisch coördinatieoverleg kijken gespannen uit naar de besmettingscijfers van de komende dagen.

Na de aanhoudende stijging de afgelopen weken, moet de besmettingscurve opnieuw naar beneden. Hiervoor moeten we samen zorgen! Op dit moment liggen onze besmettingscijfers boven de alarmdrempel, maar blijven we nog onder het provinciale gemiddelde.

De recente besmettingen concentreren zich bij een beperkt aantal gezinnen, zo blijkt uit onze lokale contactopvolging. De betrokken gezinnen zitten momenteel in hun quarantaineperiode.

Het virus circuleert op dit moment hoofdzakelijk nog in de jongere generaties. Het blijft absoluut noodzakelijk om dit zo te houden.

We zetten de overige belangrijkste conclusies op een rij:

Lees verder

Welkom in openluchtzwembaden Vita Den Uyt op 19 en 20 september

Verkoeling zoeken in het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 september kan in de openluchtzwembaden van Vita Den Uyt! Het zwembad opent het openluchtgedeelte op beide dagen uitzonderlijk van 12 tot 20 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Je koopt je combiticket voor het binnen- en buitenzwembad aan de kassa. Op www.vita-denuyt.be vind je een kleurcode over de drukte op elk moment. Raadpleeg voor je komst zeker de coronamaatregelen op de website zodat iedereen veilig kan zwemmen.

Lees verder