Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 september 2020

Gemeente Mol: Leerlingen Alles Kids zetten ‘Veerkrachtige Dorpen’ in de startblokken

Leerlingen Alles Kids zetten 'Veerkrachtige Dorpen' in de startblokken

Op woensdag 9 september gaven de leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde leerjaar van basisschool Alles Kids het startschot voor het project 'Veerkrachtige Dorpen'. De kinderen droomden over de herinrichting van het groene plein tussen de kerk en de school. Hun ideeën en suggesties vormen de basis voor het nieuwe ontwerp van het plein. Vanaf 20 oktober volgen volwassen inwoners uit Gompel hun voorbeeld. Vanaf die datum dromen ze dankzij 'Veerkrachtige dorpen' luidop dromen over hun dorp. Het doel is om met de uitdagingen van het gehucht aan de slag te gaan en mooie toekomstplannen uit te werken. Want… samen maken we MooiMol!

Lees verder

Dienstverlening gemeentebestuur enkel op afspraak. Een vraag? Bel eerst!

Door corona werken de meeste gemeentediensten enkel op afspraak. Heb je een vraag? Bel dan eerst. In eerste instantie helpen we je zoveel mogelijk verder via telefoon, e-mail of het e-loket. Is het toch nodig om langs te komen? Dan maken we een afspraak en ontvangen we je veilig. Ontsmettingsmogelijkheden voor je handen, looproutes en het bewaren van de sociale afstand zijn hierbij uitermate belangrijk. Alle info vind je op www.gemeentemol.be. Bellen kan naar 014 33 07 11.

Lees verder

"Geen coronapatiënt meer in ziekenhuis, véél extra testen door start schooljaar"

Donderdag 10 september vond een nieuw medisch coördinatieoverleg plaats. Voor de eerste keer namen ook vertegenwoordigers van de verschillende Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB) deel. Zij hebben de opdracht om eventuele besmettingen in de Molse scholen op te volgen. Zo vindt er deze namiddag een nieuwe vergadering plaats met alle betrokkenen omtrent de recente vaststellingen in 't Schrijvertje (Centrum) en Mozawiek (Ezaart). Verdere communicatie volgt.

Lees verder

Welkom in openluchtzwembaden Vita Den Uyt op 12 en 13 september

Verkoeling zoeken in het aangekondigde warme weekend van zaterdag 12 en zondag 13 september kan in de openluchtzwembaden van Vita Den Uyt! Het zwembad opent het openluchtgedeelte op beide dagen uitzonderlijk de deuren van 12 tot 20 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Je koopt je combiticket voor het binnen- en buitenzwembad aan de kassa. Op www.vita-denuyt.be vind je een kleurcode over de drukte op elk moment. Raadpleeg voor je komst zeker de coronamaatregelen op de website zodat iedereen veilig kan zwemmen.

Lees verder