Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 september 2020

Gemeente Mol: Kermissen gaan dit najaar allemaal door: telkens maatwerk

Kermissen gaan dit najaar allemaal door: telkens maatwerk

Als de coronacijfers het toelaten, laat het gemeentebestuur alle kermissen toe die dit najaar nog op de planning staan. Voor elke kermis beslissen we op maat hoe we deze veilig kunnen organiseren, al dan niet met een reservatiesysteem of andere maatregelen. Vooraf voorzien we de nodige aangepaste communicatie zodat elke kermisbezoeker weet wat de richtlijnen inhouden. De afgelopen kermissen in Donk en Sluis bewijzen dat het perfect mogelijk is om zowel een kleine als grotere kermis coronaproof te organiseren. De komende weken overleggen we nog verder met de foorreizigers om elke kermis grondig voor te bereiden.

Lees verder

Plantjesverkoop Kom op tegen Kanker gaat door! Bestel je azalea's online

De plantjesverkoop van Kom op tegen Kanker gaat ook dit jaar door. Door de coronamaatregelen niet op de traditionele manier met vrijwilligers aan supermarkten en ziekenhuizen, maar wel online. Tot zondag 20 september bestel je digitaal een of meerdere azalea's voor 7 euro per stuk. Afhalen doe je tussen zaterdag 26 en woensdag 30 september bij Aveve in Ezaart. Voor een kleine meerprijs levert Kom op tegen Kanker ook aan huis. Of schenk je je plantje graag aan een zorgverlener? Ook dat kan je doorgeven op www.plantjesweekend.be.

Lees verder

Sportkaart laat 6- tot 18-jarigen gratis proeven van verschillende sporttakken

Kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar kunnen met de sportkaart van september tot december gratis enkele initiatielessen volgen bij 24 Molse sportclubs. De sportkaart wordt tijdens de eerste lesweek aan alle kinderen van alle Molse scholen verdeeld . Leerlingen van het secundair onderwijs vragen de sportkaart op het secretariaat van hun school of downloaden ze op www.gemeentemol.be/sportkaart. De sportdienst hoopt dat kinderen en jongeren via dit initiatief de weg vinden naar de Molse sportclubs. Met een ludiek filmpje van BarST geven we alvast een extra duwtje in de rug.

Lees verder

Stem op de Kapellekensboom van Heidehuizen als 'Boom van het Jaar'

De Kapellekensboom van Heidehuizen maakt kans om 'Boom van het Jaar 2020' te worden. De jury selecteerde onze boom als laureaat voor de provincie Antwerpen. De acacia op het centrale kruispunt Heidehuizen - Sparrenstraat, beter gekend als de Kapellekensboom, bepaalt sinds mensenheugenis het uitzicht van de dorpskern van Heidehuizen. Tussen 1 september en 15 oktober kan je stemmen via www.boomvanhetjaar.be. Op 15 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt. Stem op onze Kapellekensboom als Boom van het Jaar!

Lees verder