Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 16 september 2020

Gemeente Mol: Ken jij nog een leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte?

Ken jij nog een leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimte?

Van 14 september tot en met 14 oktober krijgen al onze inwoners de kans om de inventaris van leegstaande en verwaarloosde bedrijfsruimtes aan te vullen. Op dit moment telt deze inventaris voor onze gemeente 31 bedrijfsruimtes. Een volledige en up-to-date inventaris is voor de Vlaamse overheid belangrijk om de leegstandsheffing correct te innen. Je kan de voorlopige inventaris hier bekijken.

Lees verder

Oproep voor MooiMol: "Nu moeten we onze ouderen en risicogroepen beschermen"

De 18 coronabesmettingen die we de afgelopen week registreerden in onze gemeente situeren zich uitsluitend bij inwoners jonger dan 60 jaar. De helft van de besmette inwoners behoort tot de leeftijdscategorie tussen 31 en 50 jaar. Om te vermijden dat het virus de komende dagen en weken 'de sprong maakt' naar de oudere generaties en andere risicogroepen, vragen we van iedereen extra aandacht voor de zes gouden regels. Waarom? De kans op zware ziekte en een ziekenhuisopname na een besmetting stijgt jammer genoeg met de leeftijd. 

Lees verder

Welkom in openluchtzwembaden Vita Den Uyt op 16 september

Ook op woensdag 16 september opent het openluchtzwembad van Vita Den Uyt de deuren door het mooie weer. Je bent welkom van 12 tot 20 uur. Vooraf reserveren is niet nodig. Je koopt je combiticket voor het binnen- en buitenzwembad aan de kassa. Op www.vita-denuyt.be vind je een kleurcode over de drukte op elk moment. Raadpleeg voor je komst zeker de coronamaatregelen op de website zodat iedereen veilig kan zwemmen.

Lees verder

Babbelkousjes zoeken vrijwilligers om samen Nederlands te oefenen. Meld je nu!

Het project Babbelkousje helpt jonge kinderen bij het leren van het Nederlands. Al spelenderwijs gaan vrijwilligers met kinderen aan de slag om hen meer vertrouwd te maken met de Nederlandse taal. Heb je nog wat vrije tijd? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger en werk mee aan de toekomst van deze kinderen. Neem contact op met dienst samenlevingsopbouw op het nummer 014 33 15 73 of samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Lees verder