Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 september 2020

Gemeente Mol: Gemeenteraad keurt uitbreiding school Heidehuizen goed

Gemeenteraad keurt uitbreiding school Heidehuizen goed

De intentie om de school in Heidehuizen vanaf schooljaar 2021-2022 stapsgewijs uit te breiden tot een volwaardige school, werd op maandag 7 september goedgekeurd door de gemeenteraad. Dat wil zeggen dat er nu een finale goedkeuring is voor dit project. Zo zullen kleuters in het wijkschooltje lager onderwijs kunnen volgen tot en met het zesde leerjaar.

Lees verder

Coronalening voor jeugd-, sport- en cultuurverenigingen in financiële nood

Jeugd-, sport- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis in financiële nood zitten, kunnen een aanvraag indienen voor een coronalening. De gemeenteraad gaf hiervoor groen licht op de zitting van maandag 7 september. Het te ontlenen bedrag kan variëren tussen 3.500 en 35.000 euro. De coronalening is de tweede belangrijke steunmaatregel voor onze verenigingen na de 'noodsubsidies' waarover de gemeenteraad eind juli besliste. In het najaar volgt nog een derde fase waarbij alle verenigingen de kans krijgen om een dossiersubsidie aan te vragen. De criteria en parameters hiervoor worden de komende maanden uitgewerkt.

Lees verder

Krijg je voorrang voor een griepvaccin? Reserveer dan nu je griepprik!

De coronacrisis maakt het dit jaar extra belangrijk om je te laten vaccineren tegen de griep. Een vaccin biedt de beste bescherming tegen griep. Omwille van een beperkte beschikbaarheid van griepvaccins krijgen risicogroepen dit jaar voorrang. Heb jij voorrang voor een griepvaccin? Reserveer dan nu je griepprik. Een voorschrift van de huisarts is noodzakelijk! Wanneer er vanaf 15 november nog vaccins voorradig zijn, kunnen mensen die niet tot de risicogroepen behoren zich ook laten vaccineren.

Lees verder

Cultuurcentrum 't Getouw start filmseizoen met nieuwe digitale projector

Vanaf 17 september kan je in Zaal 't Getouw weer terecht voor je wekelijkse portie cinema op donderdagavond. De afgelopen maanden investeerde het cultuurcentrum bovendien in een nieuwe digitale filminstallatie. Zo kunnen we onze filmliefhebbers verwennen met de beste beeldkwaliteit en een nog ruimer filmaanbod. De wekelijkse film op donderdagavond wordt elke maand aangevuld met een familiefilm en een documentaire. Ontdek het programma op www.getouw.be.

Lees verder