Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 september 2020

Gemeente Mol: Gemeenschapshuis Den Donk blaast gehucht nieuw leven in

Gemeenschapshuis Den Donk blaast gehucht nieuw leven in

Vrijdag 25 september opende vzw Den Donk in de voormalige dorpskerk het nieuwe gemeenschapshuis. De opening vormt voor Donk een prachtig eindpunt van een lange voorbereidingstijd en meer dan een jaar verbouwingen. Daarnaast betekent de opening ook een nieuw begin. De pas opgerichte Den Donk vzw zal niet alleen het gemeenschapshuis uitbaten. Met verschillende initiatieven en projecten wil deze vereniging van Donkse enthousiastelingen het gemeenschapsleven in 'hun' gehucht ook extra zuurstof geven.

Lees verder

Ga voor energiezuinige ramen met groepsaankoop van IOK

IOK organiseert samen met onze gemeente een groepsaankoop voor hoogrendementsglas en energiezuinige ramen. Wens je meer informatie? Volg dan een digitale infosessie op 12 oktober, 27 oktober of 16 november. Schrijf je in via www.iok.be/ramen. Iedereen kan deelnemen.

Lees verder

Gezellig borrelen op afdeling Rode Avondgloed en Gele Zonnestraal

Gezellig samen borrelen, dat hebben onze bewoners en personeelsleden gemist afgelopen maanden. Daarom organiseerde het ergo-animatieteam vrijdag 25 september en maandag 28 september een gezellige borrelnamiddag. Op vrijdag genoten de bewoners van de Rode Avondgloed onder de vrolijke noten van een accordeon van een drankje en een hapje. Op maandag was het de beurt aan de Gele Zonnestraal. Het deed deugd, de stralende gezichten spreken voor zich!

Lees verder

Aannemer herstart herstellingen natuursteen in het Centrum op 5 oktober

Maandag 5 oktober herstart aannemer Krinkels met de structurele herstellingen van de natuursteenverharding op tien verschillende locaties in het Centrum. De werken concentreren zich op plaatsen waar auto's en vrachtwagens door hun draaibewegingen de stenen loswrikken. De werken zijn nodig om losliggende stenen - en dus risico op vallen door voetgangers - te vermijden. Om de hinder in het Centrum te beperken, pakt de aannemer maximaal twee locaties tegelijkertijd aan. Elke fase neemt meerdere weken in beslag, omdat de aannemer de fundering structureel moet vernieuwen én alle verwijderde natuursteenklinkers met de hand moeten kuisen en terugplaatsen. Zowel de fasering als de tijdsduur van elke fase geldt onder voorbehoud van gunstig weer en onvoorziene werfomstandigheden. Het gemeentebestuur verontschuldigt zich voor de hinder, maar hoopt op het nodige begrip.

Lees verder