Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 september 2020

Gemeente Mol: “Géén vaste gezinsbubbel meer, wel maandelijks 5 individuele nauwe contacten”

"Géén vaste gezinsbubbel meer, wel maandelijks 5 individuele nauwe contacten"

De Nationale Veiligheidsraad communiceerde woensdagnamiddag 23 september over de manier waarop we de komende maanden de strijd tegen het coronavirus aanpakken. Enkele coronaregels verdwijnen, waaronder de vaste gezinsbubbel. Een aantal essentiële richtlijnen blijft behouden. Zo geldt nog steeds een beperking van samenkomsten tot 10 personen. Respect voor de zes gouden regels blijft centraal staan. Verder werd de lancering van de app Coronalert aangekondigd voor 30 september. Deze app verwittigt je automatisch wanneer je in nauw contact kwam met een besmet persoon. We geven een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die door de Nationale Veiligheidsraad werden aangekondigd.

Lees verder

Schrijf in voor ons veilig deeltijds kunstonderwijs tot en met 30 september

De academies voor Muziek en Woord en Beeldende Kunsten zoeken nog leerlingen die zich willen onderdompelen in het nieuwe, creatieve schooljaar. Heel wat veiligheidsmaatregelen zorgen ervoor dat je op een veilige, aangename manier kan deelnemen aan de lessen. Onder de slagzin 'bij ons zit je veilig' willen de academies nieuwe leerlingen motiveren om ook tijdens de coronacrisis met kunst en cultuur bezig te zijn. Inschrijven doe je online voor 30 september.

Lees verder

Medisch overleg - 24 september "We zijn klaar voor wat komt"

Woensdagochtend vond een nieuw medisch coördinatieoverleg plaats tussen het gemeentebestuur, het ziekenhuis, de huisartsen en de CLB's.

Lees verder

Leerlingen uit het secundair sporten aan spotprijs met Sport Na School-beweegpas

Met de Sport Na School-beweegpas krijg je toegang tot verschillende sportactiviteiten in Vlaanderen, waaronder meer dan 50 sporten bij Molse clubs. Bewegen en ontspanning zijn een absolute noodzaak om je écht goed in je vel te voelen. Ben je een leerling uit het secundair onderwijs? Schrijf je in via www.sportnaschool.be voor de Sport Na School-beweegpas of vraag het aan je sportleerkracht. Betaal 30 euro voor een periode van 12 weken of 45 euro voor twee periodes.

Lees verder