Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 september 2020

Gemeente Mol: Eénrichtingsverkeer Hangarstraat voor snoeiwerken haag op vrijdag 11 september

Eénrichtingsverkeer Hangarstraat voor snoeiwerken haag op vrijdag 11 september

Op vrijdagvoormiddag 11 september snoeien werklieden van De Biehal de haag in de Hangarstraat, gedeelte tussen Doornboomstraat en de spoorwegovergang Sint-Apollonialaan. Tijdens de werken wordt éénrichtingsverkeer ingevoerd. Autoverkeer komende van Millegem of Achterbos kan de Hangarstraat niet inrijden en wordt omgeleid via Keirlandse Zillen – Turnhoutsebaan - Statieplein. Fietsers kunnen wel door. Verkeer in de Hangarstraat komende van het Centrum richting Millegem of Achterbos blijft wel mogelijk. Rond de middag zouden de werken afgerond zijn en verloopt het verkeer weer normaal.

Lees verder

Oktober (on)beperkte maand: de maand met onbeperkte mogelijkheden

In oktober zetten we mensen met een beperking in de kijker met een boeiend activiteitenprogramma. We organiseren activiteiten en infomomenten voor personen met een beperking met als doel zoveel mogelijk drempels weg te werken. De G-sportclubs zetten de hele maand lang hun deuren open. Geïnteresseerden kunnen met een gratis les proeven van hun aanbod. Je bekijkt het volledige aanbod op www.gemeentemol.be/onbeperktemaand.

Lees verder

Affiches en stickers loodsen verenigingen en zelfstandigen door coronacrisis

Met een reeks affiches en stickers ondersteunt het gemeentebestuur verenigingen, scholen, handelszaken en horecauitbaters in deze coronacrisis. Allemaal hebben ze nood aan een duidelijke communicatie naar hun leden, bezoekers of klanten. Drie verschillende affiches met eenvoudige picotgrammen maken duidelijk wat er verwacht wordt. Ze gaan over de mondmaskerplicht, het maximum aantal toegelaten personen in één ruimte en de zes gouden regels. Daarnaast zijn er stickers om de wachtrijen aan te duiden en pijtjes om looproutes te creëren. Wie affiches of stickers nodig heeft, kan deze tijdens de openingsuren gratis afhalen aan de informatie- en onthaalbalie in 't Getouw, Molenhoekstraat 2.

Lees verder

4.200 euro subsidies voor verenigingen van en voor personen met beperking

Het gemeentebestuur verdeelt 4.200 euro over veertien verenigingen van en voor personen met een beperking. Met het toekennen van de subsidie wil het gemeentebestuur de dynamiek binnen de verenigingen stimuleren en nieuwe initiatieven ondersteunen.

Lees verder