Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Eén auto = 10 fietsen, gemeente ruilt parkeerplaatsen voor fietsenstallingen

Eén auto = 10 fietsen, gemeente ruilt parkeerplaatsen voor fietsenstallingen

Eén parkeerplaats voor een wagen is voldoende groot om tien fietsen te stallen. Om fietsers meer ruimte te geven in het Centrum, ruilt het gemeentebestuur drie parkeerplaatsen in voor fietsenstallingen. Op de drukste plaatsen in het Centrum krijgen fietsers hiermee extra plaats. Op 24 september installeren we de eerste fietsenstalling – in de vorm van een wagen – in de Statiestraat ter hoogte van huisnummer 17. Een kleine stap in de richting van onze fietsgemeente.

Lees verder

Alle kramen klaar voor coronaveilige kermis Ginderbuiten

Vanaf zaterdag 26 september om 16 uur is het vier dagen kermis in Ginderbuiten. Je kan dit weekend naar het lunapark, viskraam, schietkraam,…  Kermisplezier gegarandeerd! Reserveren is niet nodig. We vragen wel alle bezoekers en foorreizigers om zich aan de coronarichtlijnen te houden. Zo houden we het ook op de kermis veilig voor iedereen!

Lees verder

Opnieuw Tapklap voor tieners elke laatste vrijdag van de maand in Tydeeh

Ben jij een tiener en zoek je een plek om te hangen met je en één woensdag in de maand welkom in jeugdhuis Tydeeh om gewoon gezellig samen te zijn en ideeën uit te wisselen. Klinkt dit interessant? Kom langs op de eerste Tapklap van het schooljaar op 25 september vanaf 19 tot 22 uur in jeugdhuis Tydeeh! Vooraf inschrijven is verplicht via info@tydeeh.be of de Instagrampagina van Tapklap.

Lees verder

Onderzoek bevestigt historische bodemverontreiniging sportsite Donk

Het oriënterend bodemonderzoek dat afgelopen maanden in opdracht van het gemeentebestuur werd uitgevoerd op de sportsite in Donk, bevestigt de historische bodemverontreiniging. Vooral onder het voetbalterrein van Donk Sport en het oefenterrein van de Molse Ruiterclub troffen de onderzoekers grote hoeveelheden gedumpte asbestmaterialen aan. Terrein C van KFC Mol is slechts voor een heel beperkt deel getroffen. De onderzoekers bevestigen: er is géén acuut gevaar voor de sporters en bezoekers van de site. Wel vragen we de ruiterclub om de clubactiviteiten op deze locatie te stoppen. Het stampen van de paardenhoeven in de grond, brengt het asbestmateriaal naar boven. We zoeken samen met de club naar een nieuw terrein. Dankzij het beschrijvend bodemonderzoek dat meteen aansluitend werd uitgevoerd, kennen we nu de exacte omvang van de verontreiniging. In een volgende stap stellen we een bodemsaneringsdeskundige aan. In nauw overleg met de betrokken sportclubs werken we een geïntegreerd masterplan en saneringsdossier uit. Dit masterplan bekijkt op lange termijn de toekomst van de site en de mogelijkheden voor elke sportclub om zich verder te ontwikkelen. Het gemeentebestuur staat - zowel tijdens als na de saneringswerken - borg voor een maximale ondersteuning van de getroffen sportclubs.

Lees verder