Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 1 september 2020

Gemeente Mol: Buitenschoolse kinderopvang: Voorzichtige maar realistische start van schooljaar

Buitenschoolse kinderopvang: Voorzichtige maar realistische start van schooljaar

De buitenschoolse kinderopvang start het nieuwe schooljaar met een voorzichtige maar realistische aanpak. We vangen alle kinderen opnieuw op in de vertrouwde kinderclub die verbonden is aan de eigen school. Wel verlaten we de tweede inschrijvingstermijn tot één week voor het opvangmoment. We begrijpen eventuele ongerustheid bij ouders hierover, maar met deze wijziging kunnen we de opvangcapaciteit beter afstemmen op de reële opvangnood. Bovendien hebben we zo meer zekerheid dat we de vrijgegeven opvangcapaciteit per kinderclub ook effectief kunnen waarmaken. Vooral de dagelijkse beschikbaarheid van voldoende kinderbegeleiding voor elke kinderclub baart ons in deze coronacrisis zorgen.

Lees verder

Opnieuw zonder reservatie welkom in zwembaden Vita Den Uyt

Vanaf 1 september hoef je niet meer te reserveren voor een zwembeurt in Vita Den Uyt. Alle overige coronamaatregelen blijven nog wel van kracht. Zo geldt nog steeds een registratieplicht aan de balie. Daarnaast hoopt Vita Den Uyt op goed weer in september. Op woensdagnamiddagen en tijdens de weekends ben je ook welkom in het buitengedeelte.

Lees verder

Geen corona vastgesteld bij medewerkers woonzorgcentrum Ten Hove

Bij geen enkele medewerker van woonzorgcentrum Ten Hove werd afgelopen week corona vastgesteld. Alle 105 testen gaven een negatief resultaat. Vrijdag hadden we nog geen resultaat voor de laatste 5% van de afgenomen stalen. Woonzorgcentrum Ten Hove is enorm tevreden met dit bijzonder goede nieuws.

Lees verder

Behaag onze Kempen: bestel voor 21 oktober inheemse en streekeigen planten

Ook dit najaar loopt in onze gemeente de actie 'Behaag onze Kempen'. Deze grootschalige actie is intussen aan haar 26ste editie toe. Met de actie willen de organisatoren inheemse en streekeigen soorten promoten. Plantgoed bestellen en betalen kan tot en met 20 oktober 2020 enkel online via www.iok.be/bok.

Lees verder