Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 4 september 2020

Gemeente Mol: Afspraken adviespunt huurdersbond mogelijk vanaf 7 september

Afspraken adviespunt huurdersbond mogelijk vanaf 7 september

Vanaf maandag 7 september kan je voor juridisch huuradvies opnieuw terecht bij het adviespunt van de Huurdersbond. Dit kan enkel op maandagnamiddag en op afspraak, telefonisch op het nummer 014 33 16 00 of via e-mail naar 2400@gemeentemol.be. Het adviespunt verhuist naar welzijnssite Ten Hove, gebouw Werkwinkel / Sociaal Huis, Jakob Smitslaan 24.

Lees verder

Familiefeest na eerste communie, lentefeest of vormsel? Beperkt tot 10 personen

Het gemeentebestuur stelt vast dat er bij veel ouders misverstanden leven omtrent de coronaregels voor familiefeesten na de eerste communieviering, het lentefeest en het vormsel. We ontvingen de afgelopen dagen hierover heel wat vragen. We willen hier dan ook duidelijk op antwoorden: volgens de actuele federale regels mogen er geen privéfeesten plaatsvinden van meer dan 10 personen. Het inschakelen van een traiteur verandert deze regel niet. Het gemeentebestuur heeft alle begrip voor de teleurstelling van ouders en kinderen, maar kan niet anders dan de federale regels gebruiken voor communicatie en opvolging.

Lees verder

Jakob Smitsmuseum annuleert 'Op pad met een gids'

Het Jakob Smitsmuseum annuleert de activiteit 'Op pad met een gids in het Jakob Smitsmuseum' op 20 september en 4 oktober. Mensen die zich al inschreven voor de rondleiding krijgen een persoonlijk bericht. Ondanks corona vinden toch heel wat bezoekers de weg naar het Jakob Smismuseum waar momenteel twee Vlaamse toppers tentoongesteld worden: Eugeen Van Mieghem en Jozef Van Ruyssevelt.

Lees verder

Verenigingen voor repetities aan verlaagd tarief welkom in Zaal 't Getouw

Om verenigingen in deze uitdagende coronatijden te ondersteunen, verlaagt Cultuurcentrum 't Getouw fors de tarieven voor het gebruik van Zaal 't Getouw. De tariefverlaging geldt uitsluitend voor repetities en alle overige activiteiten zonder live publiek.

Lees verder