Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 30 september 2020

Gemeente Kaprijke: Controle landbouwvoertuigen

Gemeente Kaprijke
Controle landbouwvoertuigen
Tijdens de oogstperiode zijn er meer landbouwvoertuigen op de baan die bezig zijn met de mais binnen te halen. Deze kunnen nogal eens voor overlast zorgen. De politiezone Meetjesland Centrum houdt toezicht door preventief controle uit te voeren op de voertuigen.
Lees verder

Kaprijke plant twee toekomstbomen
'Toekomstbomen' is een project van Natuurpunt Meetjesland. Een toekomstboom is in principe een alleenstaande boom in een straat, op een plein of speelplaats, in een park of een tuin, die de garantie krijgt op een lang leven. Een toekomst van minstens 100 jaar onbezorgd groeien staat voorop.
Lees verder

Meetjesman zoekt jongeren!
Voor een nieuw project in schooljaar 2020 – 2021 is Meetjesman op zoek naar Meetjeslandse jongeren die graag hun stem willen laten horen over corona, de coronamaatregelen en alle gevolgen en effecten van corona op hun leven en dat van hun leeftijdsgenoten!
Lees verder

Ondersteuning voor toeristische infopunten
Drie horecazaken in onze gemeente nemen ook de rol op van toeristisch infopunt. Als toerist kan je er dus terecht voor een extra woordje uitleg over de bezienswaardigheden, fiets- en wandelnetwerken, en logies in onze regio. Deze infopunten krijgen nu een duwtje in de rug.
Lees verder

Download Coronalert in de app store
Vanaf vandaag kan je in de app stores Coronalert downloaden, het nieuwe instrument in de strijd tegen Covid-19. Coronalert is een gratis en eenvoudig te gebruiken mobiele app om samen corona te verslaan.
Lees verder