Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 18 september 2020

Gemeente Herent: Geluidshinder bij werken Fluxys Winksele

Gemeente Herent
Geluidshinder bij werken Fluxys Winksele
Van 18 tot 29 september wordt gewerkt aan het compressiestation in Winksele. Dat kan geluidshinder veroorzaken voor de omwonenden van het station. Fluxys probeert de geluidshinder zoveel mogelijk te beperken.
Lees verder

De brandweer verkoopt
Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant verkoopt verschillende voertuigen en materialen. De biedingen moeten ten laatste op 2 november 2020 binnen zijn.
Lees verder

Code geel voor bos- en natuurgebieden in Vlaams-Brabant
Gezien de aanhoudende droogte heeft het Agentschap Natuur en Bos beslist om de risicofase voor natuurbranden op te schalen van code groen naar code geel voor haar natuurgebieden in Vlaams-Brabant.
Lees verder

Stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027 in openbaar onderzoek
Van 15 september 2020 tot en met 14 maart 2021 kunt u uw mening geven over de ontwerpen van stroomgebiedbeheerplannen voor Schelde en Maas 2022-2027. U kunt de documenten nalezen op www.volvanwater.be en uw mening en suggesties geven via een inspraakformulier.
Lees verder

Herent doet mee aan de week van de duurzame gemeente!
Van 18 tot 25 september 2020 vieren we de vijfde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Daarom organiseert de VVSG voor de derde maal op rij de Week van de Duurzame Gemeente. Ook onze gemeente doet mee!
Lees verder