Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 24 september 2020

Gemeente Boom: Refugeewalk

Refugeewalk
Wereldwijd zijn bijna 80 miljoen mensen op de vlucht voor geweld, oorlog en vervolging. Ze leggen enorme afstanden af, vaak te voet, op zoek naar een veilige thuis. Al vijf jaar treden deelnemers van de Refugee Walk in de voetsporen van vluchtelingen.
Lees verder

Week van de Fair Trade
Tijdens de Week van de Fair Trade van 7 tot 17 oktober pakt de fairtradepionier in Belgiƫ, Oxfam-Wereldwinkels, uit met een campagne vol promoties. Ze strijden voor een eerlijke en duurzame chocoladesector met mensenrechten en milieu in de hoofdrol.
Lees verder

Proeven van de Wereld
Naar jaarlijkse gewoonte halen onze vrijwilligers hun beste kookkunsten boven ten voordele van 11.11.11. Smul van onze heerlijke wereldschotel en steun tegelijk een goed doel!
Lees verder

#NoordZuidChallenge
Hou de Facebook en Instagrampagina van Lokaal Bestuur Boom in de gaten want binnenkort lanceren we de TikTokChallenge onder #NoordZuidChallenge.
Lees verder

Amnesty@home
Doe mee aan mensenrechtenacties voor mensen die in deze coronatijden meer dan ooit jouw steun nodig hebben. Vanuit jouw zetel of aan de keukentafel: ook van thuis uit kan je je inzetten voor mensenrechten!
Lees verder

Cadeaubons CC De Steiger langer geldig
De afgelopen maanden moest Cultuurcentrum De Steiger, jammer genoeg, heel wat activiteiten annuleren en verplaatsen. Vele cultuurliefhebbers ontvingen een cadeaubon in ruil voor eerder aangekochte tickets.
Lees verder