Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 september 2020

Gemeente Boom: Lokaal bestuur en provincie roepen Bomenaars op om spaarzaam te zijn met water

Lokaal bestuur en provincie roepen Bomenaars op om spaarzaam te zijn met water
Sinds kort kunnen Bomenaars op 6 plaatsen in de gemeente water nemen uit cubitainers om bijvoorbeeld hun planten te gieten. Sinds deze reservoirs in gebruik zijn, viel er wel wat regen, maar toch wil het bestuur een oproep doen om spaarzaam te blijven omgaan met water.
Lees verder

Boom start met Clandestino cultuur
In een unieke samenwerking tussen CC De Steiger en vzw Kaaimannen, bekend van Theater aan Twater, komt er in september en oktober een Clandestino cultuurreeks: intieme concerten, coronaproof en op geheime, 'clandestiene' locaties.
Lees verder

Mobiel recyclagepark van start in Boom
Zwerfafval is jammer genoeg een groot probleem in Boom. Het lokaal bestuur doet er alles om inwoners te informeren over waar ze met hun afval terecht kunnen.
Lees verder

Eerste fase werken H. Spillemaeckersstraat start in oktober
Het lokaal bestuur van Boom houdt er een stevig investeringsprogramma op na. Een van de volgende, grote openbare werken is de heraanleg van de Spillemaeckersstraat. Dat is een van de inkompoorten van onze gemeente. Op 12 oktober 2020 starten de werken.
Lees verder

Open Monumentendag bij EMABB
De Open Monumentendag zal er dit jaar wat anders uitzien. Niet alle geplande activiteiten kunnen doorgaan, maar in Boom kan je dit jaar wel bij EMABB terecht. Zij geven op zondag 13 september meer informatie over hun restauratieplannen.
Lees verder

Hinder werken Boom-Noord
In september starten de werken in de buurt van de Beukenlaan. De bewoners hebben de voorbije weken alle informatie gekregen, maar aangezien veel andere Bomenaars ook dagelijks in deze buurt passeren, zetten we alles nog even op een rijtje.
Lees verder