Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 29 september 2020

Gemeente Boom: Boom zegt NEE tegen zwerfvuil 3.0

Boom zegt NEE tegen zwerfvuil 3.0
Voor de derde keer wordt er een CITO georganiseerd in het gemeentelijk park van Boom, een samenwerking van de gemeentelijke milieudienst en Die BeideJots. Samen binden we de strijd aan tegen zwerfvuil en dit op zaterdag 3 oktober van 14 tot 16 uur.
Lees verder

Boom: een hartveilige gemeente - Week van het hart van 21 tot 27 september
Het Lokaal bestuur Boom sloot in 2019 een overeenkomst af met het Rode Kruis Vlaanderen om een hartveilige gemeente te worden. Om hieraan te voldoen moest de gemeente een aantal AED-toestellen aankopen en workshops inrichten rond het gebruik ervan.
Lees verder

Octopussen verschijnen binnenkort aan Boomse scholen
Het Lokaal bestuur Boom besliste vorig jaar om in te tekenen op het Octopusplan. Dit plan wil schoolomgevingen veiliger maken, scholen ecologischer laten werken en de gezondheid van de kinderen verbeteren. Onlangs kregen we het goede nieuws dat ons subsidiedossier is goedgekeurd.
Lees verder

1000 bomen actie: samenaankoop bomen
9% van de ruimte in Vlaanderen bestaat uit tuinen. Ze hebben een enorm potentieel in de strijd tegen de klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit. Jouw tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat.
Lees verder

Infomoment 'De Klamp' op 10 oktober 2020
De Klamp is een voormalige kleiput in het hart van Boom, tussen de Antwerpsestraat, de Velodroomstraat, de Hollezijp en de Molenstraat. Dit gebied wordt vandaag weinig benut, maar biedt heel wat toekomstmogelijkheden. Daarom start het lokaal bestuur met de opmaak van een nieuw masterplan.
Lees verder

Start inschrijvingen herfstvakantie op 1 oktober om 9u
De jeugddienst, sportdienst en buitenschoolse kinderopvang hebben voor de herfstvakantie weer heel wat leuke activiteiten gepland. Wil je je kind(eren) graag inschrijven voor het aanbod in de herfstvakantie? De inschrijvingen starten op 1 oktober om 9u.
Lees verder