Doorgaan naar hoofdcontent

‘Eén op de twee modebedrijven in de problemen’

'Eén op de twee modebedrijven in de problemen'

De handelsfederatie Comeos waarschuwt dat er nog meer herstructureringen op komst zijn in de modesector en roept de overheid op werk te maken van een digitale agenda en opleiding.

Lees verder

Geen Gülen-leerstoel meer aan KU Leuven

Na tien jaar komt er einde aan de Gülen-leerstoel aan de KU Leuven. Het contract loopt te einde en wordt niet verlengd. Dat meldt de krant De Morgen.

Lees verder

De stijlgeheimen van Justine Kegels: 'Draag nooit te veel zichtbare merken op elkaar'

Justine Kegels is binnenhuisarchitecte, oprichtster van de studio The Eclectic Club en het gezicht van de najaarscollectie van het Deense modelabel Seelected Femme. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

VDAB vestigt record: 120.000 tijdelijk werklozen krijgen aangepast aanbod

De VDAB contacteert voor het eerst in de geschiedenis bijna 120.000 tijdelijk werklozen met een aanbod aan loopbaanopleidingen, tijdelijke jobs en loopbaanbegeleiding. Op die manier wil Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) mensen die tijdelijk werkloos zijn kennis laten maken met het uitgebreide aanbod van VDAB en zijn partners.

Lees verder

Julie Allemand zet topseizoen opnieuw kracht bij, Emma Meesseman blijft hopen op play-offs

De Washington Mystics blijven in de race voor de achtste plaats en dus voor de play-offs in de WNBA. Een sterk spelende Emma Meesseman (18 punten uit 8 op 10 shots, waaronder 2 driepunters) leidde de kampioen versus Minnesota Lynx naar een 89-86 overwinning. Met 6 op 19 staat Washington op de negende plaats en telt het één zege minder dan de Dallas Wings (7 p 19).

Lees verder

'Druk van ECB op grote banken om brexitplannen'

De Europese Centrale Bank (ECB) oefent meer druk uit op grote internationale banken om met plannen te komen om er zeker van te zijn dat hun activiteiten in de Europese Unie winstgevend en operationeel zelfstandig kunnen opereren na de overgangsperiode van de brexit. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

Lees verder

Coach van Elise Mertens houdt de boot af: "We praten niet over een grandslamzege"

Robbe Ceyssens, de coach van Elise Mertens, had een grote lach op zijn gezicht na de overwinning van Belgiës nummer 1 in de achtste finales van de US Open. De 26-jarige Limburger kon de prestatie van Mertens wel smaken tegen Sofia Kenin (WTA 4), de winnares van de Australian Open.

Lees verder

Canadese voetbalster maakt bekend transgender te zijn: "Ik wil zichtbaar zijn"

De Canadese voetbalster Rebecca Quinn, met Canada winnares van de bronzen medaille op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016, heeft op Instagram bekendgemaakt transgender te zijn. De 25-jarige middenveldster wil met haar boodschap de holebigemeenschap "helpen zich veilig te voelen op sociale media", gaf ze mee.

Lees verder

NBA. LeBron James schrijft geschiedenis na geweldige partij, Miami Heat maken komaf met de Milwaukee Bucks

De Miami Heat hebben zich dinsdagnacht ten koste van grote favoriet Milwaukee geplaatst voor de finale van de Eastern Conference in de NBA. Het team uit Florida won het vijfde duel met 94-103 en kwam zo op een beslissende 4-1 voorsprong in de best-of-seven serie. Bij de Bucks keek de aan de enkel geblesseerde Giannis Antetokounmpo toe vanaf de bank.

Lees verder

Vijf jaar cel gevorderd voor spectaculaire tunnelkraak in Antwerpen

Op het proces over de kluizenkraak bij een BNP Paribas Fortis-filiaal in Antwerpen heeft het openbaar ministerie woensdag vijf jaar cel gevorderd voor ieder van de vijf beklaagden.

Lees verder

Opnieuw Wit-Russisch oppositielid meegenomen door gemaskerde mannen

Het Wit-Russische oppositielid Maksim Znak is woensdagochtend opgepakt door gemaskerde mannen. Dat hebben zijn medestanders verklaard aan persbureau Interfax. Znak is een van de twee overgebleven leden van de Wit-Russische Coördinatieraad van de oppositie die nog op vrije voeten waren en in Wit-Rusland verbleven.

Lees verder

De Kardashians stoppen na 14 jaar met hun realityshow

Kim Kardashian heeft op Instagram het einde van de realityshow Keeping up with the Kardashians aangekondigd aan haar 188 miljoen volgers. De realityshow was goed voor 20 seizoenen en honderden afleveringen. 'Het was een moeilijke beslissing', zegt Kim Kardashian.

Lees verder

Chris Froome en Geraint Thomas laten (eindelijk) het achterste van hun tong zien: "Ik wilde niet naar de Tour als helper"

In de weken dat wielrenner Chris Froome op jacht had willen gaan naar zijn vijfde zege in de Ronde van Frankrijk, rijdt hij momenteel rond in de Italiaanse etappekoers Tirreno-Adriatico. "Ik maak er geen geheim van dat ik niet ben waar ik had willen zijn", zei de Brit in La Gazzetta dello Sport.

Lees verder

LIVE. Crisiscentrum geeft persconferentie over coronavirus

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen tot gemiddeld 502,1 per dag. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt, al is dat licht. Het aantal sterfgevallen daalt verder. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie om meer duiding te geven bij de recente cijfers. Hierboven kan u de persconferentie live volgen.

Lees verder

Waarom iedereen in Frankrijk plots een 'ode aan mannenhaat' leest

'Moi les hommes, je les déteste' was een feministisch pamflet dat grotendeels onder de radar bleef. Tot iemand binnen de Franse regering zich ermee ging moeien.

Lees verder

Trump genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede

De Amerikaanse president Donald Trump is genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede 2021.

Lees verder

Beerschot plukt jonge Malinees weg in Noorwegen

Promovendus Beerschot heeft zich woensdag verzekerd van de diensten van middenvelder Ismaila Coulibaly. De negentienjarige Malinees komt over van het Noorse Sarpsborg en ondertekende op het Kiel een contract van drie seizoenen.

Lees verder

Vanaf half september 'interessante' kortingen door uitverkoop Collishop

'Vanaf midden september, er is nog geen exacte datum, gaan we op Collishop heel wat producten aanbieden aan interessante prijzen', klinkt het bij Colruyt, die dinsdag het einde van de webshop voor non-food aankondigde. De kortingen zullen gradueel oplopen tot en met de laatste verkoopdag op 8 november.

Lees verder

Politiecommissaris opgepakt en 374 wapens in beslag genomen in onderzoek naar wapenhandel

In een grootscheeps onderzoek naar illegale wapenhandel zijn dinsdag tien personen opgepakt, onder wie een politiecommissaris. Dat meldt het federaal parket woensdag. De arrestaties vonden plaats tijdens 16 huiszoekingen op verschillende plaatsen in het Brusselse, maar ook daarbuiten.

Lees verder

Mathieu van der Poel krijgt er een Belg bij als ploegmaat: "Met Jasper Philipsen hebben we nu twee in één gevonden"

Alpecin-Fenix heeft zich versterkt met Jasper Philipsen. De 22-jarige Belg komt over van UAE Team Emirates. Hij tekent een contract voor twee seizoenen.

Lees verder

Gezonken nazi-kruiser gevonden voor Noorse kust

Op 24 kilometer voor de kust van Noorwegen hebben maritieme archeologen het wrak van een Duits oorlogsschip gevonden. De kruiser 'Karlsruhe' zonk tijdens de Tweede Wereldoorlog en ligt al 80 jaar op de zeebodem op een diepte van 490 meter. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Tussen kunst en commercie: parfum op basis van algoritmes

Algoritmes die het parfum becijferen dat bij je past? Het is volgens multisensorieel kunstenaar Frederik Duerinck de manier om parfum te democratiseren. Zijn Algorithmic Perfumery is een denkoefening over de grens tussen kunst en commercie, tussen visie en praktijk.

Lees verder

Artsen vragen afschaffing mondmaskerplicht op school

Zeventig artsen vragen aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om de mondmaskerplicht op school af te schaffen en enkel de risicogroep te beschermen. en enkel het advies dat mensen met een eventueel risicoprofiel in overleg gaan met hun arts. 'Als het veilig kan, zal ik de eerste zijn om de mondmaskerplicht weer af te schaffen', zegt Weyts.

Lees verder

Pro League verwelkomt voetbalfans terug in stadions: "Met passie, zonder racisme"

Komend weekend kunnen de fans geleidelijk hun terugkeer maken in de stadions van de Jupiler Pro League-teams. In een unieke campagnefilm nodigen de Pro League en Jupiler fans uit om dat te doen met passie, maar zonder racisme.

Lees verder

Atalanta vindt vervanger voor Timothy Castagne, PSV-doelman naar promovendus

Atalanta Bergamo, vorig maand nog kwartfinalist in de Champions League, heeft zich versterkt met rechtervleugelverdediger Cristiano Piccini.

Lees verder

Zeldzaam protest in Binnen-Mongolië tegen 'verchinezing'

Etnische Mongolen in het noorden van China hielden vorige week uitzonderlijke protesten tegen Peking. Nu heeft de politie daarvoor minstens 23 mensen aangehouden. De Mongolen pikken het niet dat Peking de Chinese taal prominenter aan bod wil laten komen in het onderwijs, ten nadele van het Mongools.

Lees verder

LVMH 'niet in staat' om door te gaan met overname Tiffany

Het Franse luxeconcern LVMH laat woensdag weten op dit moment 'niet in staat' te zijn om de overname van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany te realiseren, onder meer wegens een vraag van Tiffany om de deadline voor de operatie uit te stellen.

Lees verder

Natuurhulpcentrum vangt woestijnbuizerd die kinderen aanvalt op speelplaats

Het Natuurhulpcentrum in de Limburgse gemeente Neeroeteren heeft een buizerd gevangen die al enkele dagen leerlingen van een school aanviel. De kinderen werden op de speelplaats van de basisschool in de Maaseikse deelgemeente belaagd door de roofvogel.

Lees verder

Atlete Caster Semenya zal blijven vechten terwijl World Athletics beslissing Zwitsers gerecht toejuicht

Caster Semenya geeft de moed niet op, nadat het Zwitsers gerecht woensdag haar beroep tegen de testosteronregel van World Athletics afwees. "Ik zal blijven vechten voor de mensenrechten van vrouwelijke atleten, voor degenen op en naast de baan. Net zolang totdat we allemaal zo vrij kunnen rennen als we zijn geboren," aldus de 29-jarige Zuid-Afrikaanse atlete in een persbericht. World Athletics van haar kant reageerde woensdag opgetogen.

Lees verder

Kim Jones neemt er naast job bij Dior nu ook Fendi bij

Kim Jones, creatief directeur bij Dior Homme, komt ook aan het hoofd te staan van de vrouwencollectie van Fendi. Het Italiaanse modehuis maakte dat nieuws zopas zelf bekend.

Lees verder

Unieke onderwaterbeelden van visarend die forel vangt

In een natuurpark in de Schotse Hooglanden heeft de fotograaf Andy Howard unieke beelden kunnen maken. Hij filmde een visarend met een GoPro, en maakte unieke beelden toen de vogel een forel kon vangen.

Lees verder

Lionel Messi herneemt de groepstrainingen bij Barcelona, maar het was de overbodige Luis Suarez die van zich liet spreken

Lionel Messi heeft woensdag voor het eerst opnieuw met de spelersgroep van FC Barcelona getraind. Maandag en dinsdag trainde hij nog individueel. Messi deed eind vorige maand de voetbalwereld op zijn grondvesten daveren door aan te geven te willen vertrekken bij de Catalanen. Vorige week werden de plooien tussen beide partijen gladgestreken.

Lees verder

Roméo Elvis reageert op beschuldiging van aanranding: 'ik ben een voorbeeld dat niet gevolgd mag worden'

Nadat gisteren een jonge Belgische vrouw de rapper Roméo Elvis op sociale media beschuldigde van 'seksuele agressie', reageert Elvis voor het eerst via een Instagrampost.

Lees verder

Gouverneur van Tokio wil Olympische Spelen "met alle mogelijke middelen" laten doorgaan

Yuriko Koike, de gouverneur van Tokio, heeft woensdag tegenover persagentschap Kyodo verklaard dat de Olympische Spelen, die afgelopen voorjaar omwille van het coronavirus werden uitgesteld van de zomer van 2020 naar de zomer van 2021, absoluut moeten kunnen doorgaan. Koike sluit zich hiermee aan bij een reeks hoge functionarissen in Japan.

Lees verder

Aston Villa breekt transferrecord voor spits van Engelse tweedeklasser

Aston Villa, de Premier League-club van Björn Engels, heeft woensdag Brentford-aanvaller Ollie Watkins voor vijf seizoenen vastgelegd voor een recordbedrag van dertig miljoen euro. De 24-jarige Watkins was in de Championship vorig seizoen gedeeld topscorer, samen met Aleksandar Mitrovic (Fulham, ex-Anderlecht), met 25 treffers.

Lees verder

Voelt Mathieu van der Poel iets voor "slopende" WK-parcours? "Het is een waarop hij ver kan komen"

Nederlands bondscoach Koos Moerenhout wilde woensdag niet speculeren over een mogelijke deelname van Mathieu van der Poel aan de wereldtitelstrijd in en rond het Italiaanse Imola. De verplaatsing van het WK van Zwitserland, waar vooral de klimmers in het voordeel leken, naar de heuvelachtige regio van Emilia-Romagna kan de Nederlandse kampioen aanspreken. "Het is een parcours waarop hij ver kan komen", denkt Moerenhout, terug in Nederland na een verkenning.

Lees verder

Professor vliegt uit stuurgroep na kritiek op Vlaams contactonderzoek

Op aangeven van het kabinet van Wouter Beke (CD&V) werd professor huisartsengeneeskunde Jan De Maeseneer uit de Vlaamse adviesraad Contactonderzoek gezet. Hij toonde zich kritisch voor het contactonderzoek en stelde zich vragen bij de rol van de ziekenfondsen.

Lees verder

Onderhandelaars moeten koortsig knopen doorhakken via video

Geen fysieke bijeenkomsten, geen gezamenlijke maaltijden, geen haardvuur en geen wandelingen. Door hun verplichte quarantaine missen de preformateurs en de onderhandelaars heel wat elementen die in het verleden regeerakkoorden mee mogelijk maakten.

Lees verder

NMBS- app die drukte op trein toont, is beschikbaar

Spoorwegmaatschappij NMBS heeft woensdag de app 'MoveSafe' gelanceerd. Daarop kunnen reizigers zien hoe druk het vermoedelijk zal zijn op de trein die ze willen nemen.

Lees verder

OH Leuven huurt Jonah Osabutey (ex-Moeskroen) van Werder Bremen

OH Leuven huurt tot het einde van het seizoen aanvaller Jonah Osabutey van Bundesliga-club Werder Bremen. De 21-jarige Ghanees werd vorig seizoen door de Duitsers uitgeleend aan Moeskroen. OH Leuven bedong ook een aankoopoptie.

Lees verder

Dubbel voor Michael Woods in Tirreno-Adriatico: ritwinst en leiderstrui na spannend duel met Majka

Michael Woods won de derde rit in de Tirreno-Adriatico. Na een heuvelachtige rit versloeg de Canadees van EF Pro Cycling in een spurt met twee de Pool Rafal Majka. Woods is ook de nieuwe leider. Donderdag wordt de eerste bergrit betwist.

Lees verder

Overzicht: in deze scholen werden besmettingen vastgesteld

Het schooljaar is nog maar net begonnen, maar in tientallen scholen zijn al coronabesmettingen vastgesteld. Vinden de besmettingen op school plaats en hoe gaan scholen met de besmettingen om? Een overzicht van de gevallen die we tot nu kennen.

Lees verder

Vuurzee verwoest Amerikaanse stad

De Verenigde Staten krijgen al weken af te rekenen met bosbranden in verschillende staten. In de staat Washington ging het stadje Malden in de vlammen op, volgens de sheriff werd tachtig procent van de gebouwen verwoest. Ook in de staten Californië en Oregon vechten brandweerlui tegen het vuur.

Lees verder

Amnesty International eist humaan onderkomen voor 13.000 ontheemde vluchtelingen

Na de brand in het Griekse vluchtelingenkamp Moria heeft Amnesty International opgeroepen om voor de bijna 13.000 ontheemde vluchtelingen een humaan onderkomen te zoeken. De Europese Unie staat klaar om te helpen, zegt Ursula von der Leyen. Ook Duitsland, Nederland en Noorwegen hebben al hulp aangeboden.

Lees verder

Vluchtelingenkamp uitgebrand: 'Dit is het einde van vijf jaar Europees wanbeleid'

Het vluchtelingenkamp van Moria, op het Griekse eiland Lesbos, is vannacht nagenoeg volledig uitgebrand. In het kamp werden bijna 13.000 mensen in onhygiënische omstandigheden vastgehouden.

Lees verder

Ivan Perisic keert terug naar Inter Milaan

Ivan Perisic speelt volgend seizoen niet meer voor Bayern München. De Kroaat (ex-Club Brugge) won met de Duitse grootmacht de dubbel titel-beker én de Champions League, maar hij keert terug naar Inter Milaan, de club die hem vorige zomer uitleende.

Lees verder

Deen Peter Madsen geeft duikbootmoord op Zweedse journaliste toe

De Deen Peter Madsen, die werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall aan boord van zijn zelfgemaakte duikboot, heeft de misdaad voor het eerst toegegeven. Hij deed dat in een televisiedocumentaire die woensdag is uitgezonden.

Lees verder

Wie is de man die Trump tweemaal nomineerde voor een Nobelprijs?

Christian Tybring-Gjedde nomineert Amerikaans president Donald Trump voor de tweede keer voor een Nobelprijs voor de vrede. Het 57-jarige Noorse parlementslid deed dat ditmaal vanwege de onderhandelingen tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees verder

Marouane Fellaini en Shandong Luneng verliezen tweede plaats na puntendeling

Het Shandong Luneng van Marouane Fellaini heeft woensdag in Dalian 1-1 gelijkgespeeld tegen Shanghai Shenhua in de Chinese Super League. Fellaini speelde de hele wedstrijd. De Italiaan Graziano Pelle bracht Shandong Luneng na negentien minuten op voorsprong met een rake knal, de Colombiaan Giovanni Moreno zorgde na een knappe dribbel acht minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Lees verder

Spanjaard Jorge Prado (KTM) pakt zege in MXGP in GP van Faenza

De Spanjaard Jorge Prado (KTM) heeft woensdag in Italië de Grote Prijs van Faenza in de MXGP-klasse op zijn naam geschreven. De wereldkampioen MX2 haalde het in deze zevende manche in het wereldkampioenschap motorcross dankzij een tweede plaats in beide reeksen voor de Sloveense wereldkampioen Tim Gajser (Honda), die de tweede reeks won, en de Zwitser Jeremy Seewer (Yamaha), die de beste was in de eerste. Clement Desalle (Kawasaki) eindigde als elfde en eerste Belg, net voor Jeremy Van Horebeek (Honda).

Lees verder

Sciensano: 'We moeten overwegen om mondmasker in de klas uit te doen'

Een open brief van 70 artsen gooit het mondmaskerdebat op school weer open. Ze vrezen voor de ontwikkeling van de kinderen. 'We moeten overwegen om mondmaskers in de klas uit te doen, áls de regels van afstand én handhygiëne gevolgd worden', zegt epidemioloog Boudewijn Catry (Sciensano). Op de speelplaats moet het volgens hem dan weer strenger.

Lees verder

Greet Minnen moet in enkelspel meteen koffers pakken op WTA-toernooi Istanboel

Greet Minnen (WTA 107) heeft zich woensdag niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde (achtste finales) van het WTA-toernooi in Istanboel (gravel/202.250 dollar).

Lees verder

Woods wil leiderstrui verdedigen in Tirreno-Adriatico: "Wordt nog bijzonder zware week"

Tijdens de laatste beklimming van de Poggio Murella ontbond Michael Woods zijn duivels. Enkel de Pool Rafal Majka was bij machte de Canadees bij te benen. In de daaropvolgende sprint met twee stond er geen maat op de 33-jarige Woods. Meteen lukte hem een dubbeslag want naast de ritwinst pakte hij ook de blauwe leiderstrui over van de Duitser Pascal Ackermann.

Lees verder

Duitsland overhandigt testresultaten Navalni aan internationale waakhond OPCW

Duitsland heeft de testresultaten die moeten aantonen dat de Russische oppositieleider Aleksej Navalni is vergiftigd, overhandigd aan de Organisatie voor het Verbod op Chemische ­Wapens (OPCW). Maar de Duitse regering ziet geen aanleiding om de uitslagen direct met Rusland te delen, zei een regeringswoordvoerster.

Lees verder

Duw aan Wout Van Aert kost Peter Sagan tweede plaats en kostbare punten voor groen

Peter Sagan is woensdag gedeclasseerd na afloop van de elfde etappe in de Ronde van Frankrijk. De Slovaak van Bora-Hansgrohe gaf in de sprint in Poitiers Wout van Aert een stevige schouderduw, waardoor die even uit zijn ritme geraakte.

Lees verder

Vooruit nieuwe naam van SP.A

Partij SP.A verandert haar naam naar Vooruit. De naamsverandering wordt pas eind dit jaar officieel, maar is nu al goedgekeurd.

Lees verder

Dirigent van operahuis De Munt onverwacht overleden

De Belgische dirigent Patrick Davin is woensdagnamiddag, net voor aanvang van een repetitie in operahuis De Munt, onverwacht overleden. Davin was 58 jaar en zou binnenkort 'Is this the end?', de wereldpremière en opener van het operaseizoen van De Munt, dirigeren.

Lees verder

Ook Monaco en Praag voortaan 'rode zone'

Vanaf vrijdagmiddag moet ook wie terugkeert uit Monaco en de regio rond de Tsjechische hoofdstad Praag verplicht een coronatest laten afnemen, gevolgd door thuisquarantaine. In Frankrijk en Kroatië krijgen een heel aantal nieuwe regio's 'code rood', net als het Zwitserse kanton Freiburg.

Lees verder

Wilmès houdt vast aan deadline van 17 september, tenzij er meerderheid voor uitstel is

Enkel als een meerderheid in het parlement dat wil, zal premier Sophie Wilmès langer dan volgende week donderdag over het vertrouwen van de Kamer beschikken. Dat heeft haar kabinet woensdag gezegd.

Lees verder

Serena Williams maakt einde aan sprookje van taaie Pironkova en wacht op Mertens in halve finale US Open

Serena Williams (WTA 8) heeft zich woensdag geplaatst voor de halve finales van de US Open. De Amerikaanse, het derde reekshoofd, klopte in de kwartfinales in New York de Bulgaarse Tsvetana Pironkova (zonder ranking) in drie sets: 4-6, 6-3 en 6-2. De partij duurde 2 uur en 14 minuten. In de halve finales wacht mogelijk Elise Mertens (WTA 18), als de Limburgse in haar kwartfinale afrekent met de Wit-Russische Victoria Azarenka (WTA 27).

Lees verder

Minister Koen Geens over zaak-Chovanec: 'Ik ben maar een doorgeefluik'

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) zou graag zien dat het parket zelf naar de Kamer komt om te getuigen over wat er is misgelopen in de zaak-Chovanec. Dat zei hij in de studio van 'De afspraak'.

Lees verder

AB InBev laat dwangsommen uitvoeren wegens onveilige situatie aan brouwerij Jupille

Brouwer AB InBev zal wegens een onveilige situatie die is ontstaan aan de brouwerij van het Luikse Jupille voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf dwangsommen laten uitvoeren.

Lees verder

Kevin Spacey opnieuw aangeklaagd voor seksueel wangedrag

Kevin Spacey is woensdag door twee mannen aangeklaagd wegens seksueel wangedrag in de jaren tachtig. De mannen, die destijds minderjarig waren, eisen een schadevergoeding.

Lees verder

Boris Johnson speelt hoog spel met de Brexit. En dat zorgt voor onrust

Begin dit jaar leek het erop dat het uittredingsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU de weg vrij zou maken voor een ordelijke Brexit. Maar nu legt premier Boris Johnson daar een bom onder en komt een harde Brexit weer op tafel.

Lees verder

Boris Johnson speelt hoog spel met de Brexit. En dat veroorzaakt onrust

Begin dit jaar leek het erop dat het uittredingsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU de weg vrij zou maken voor een ordelijke Brexit. Maar nu legt premier Boris Johnson daar een bom onder en komt een harde Brexit weer op tafel.

Lees verder

Aantal besmettingen blijft stijgen: gemiddeld 509,7 per dag

Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, met 15 procent ten op zichtte van een week eerder, tot gemiddeld 509,7 per dag, in de jongste week waarvoor geconsolideerde cijfers beschikbaar zijn. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt verder. Enkel de sterfgevallen dalen.

Lees verder

Drie doden bij bosbranden in noorden van Californië

In Butte County in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn drie dodelijke slachtoffers gevallen bij de bosbranden. Dat maakte sheriff Kory Honea woensdagavond lokale tijd bekend op een persconferentie. De slachtoffers zijn nog niet geïdentificeerd.

Lees verder

Oostenrijk weigert mensen uit Moria op te vangen, zal ter plaatse helpen

Oostenrijk is niet van plan om mensen uit het vluchtelingenkamp Moria op te vangen. In en rond het kamp op het Griekse eiland brak een grote brand uit, waardoor duizenden mensen dakloos werden.

Lees verder

EU en Londen houden donderdag spoedoverleg over omstreden Brits wetsontwerp

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk houden donderdag spoedoverleg over een wetsontwerp dat de brexit-afspraken over Noord-Ierland met voeten zou kunnen treden. Dat kondigt de Europese Commissie woensdagavond aan.

Lees verder

Geen halve finale US Open voor Elise Mertens: 'Wat ik ook probeerde, het lukte niet'

Het afscheid aan drie weken New York had beter verdiend dan dit. Elise Mertens (WTA 18) kwam in haar kwartfinale tegen een superieure Victoria Azarenka (WTA 27) geen seconde in de wedstrijd, wat uitdraaide op een ontnuchterende 6-1, 6-0. Geen halve finale voor de Limburgse, maar een pijnlijk adieu aan New York. 'Ik deed niet zoveel fout, maar zij deed alles goed.'

Lees verder

Dierenpopulaties wereldwijd nog meer geslonken

De biodiversiteit op aarde is er de jongste twee jaar alweer op achteruitgegaan. 'We moeten dringend onze voedselproductie aanpassen,' meent het WWF.

Lees verder

Onderzoek toont aan: Kerncentrales openhouden komt neer op jaarlijkse besparing van meer dan 100 miljoen

Op lange termijn betekent het openhouden van twee kerncentrales een serieuze besparing tegenover het kiezen voor een alternatief in 2025. Dat becijferde onderzoekscentrum Energyville.

Lees verder

Kool and the Gang-medeoprichter Ronald Bell overleden

Op de Amerikaanse Maagdeneilanden is Ronald Bell op 68-jarige leeftijd overleden. Bell was de medeoprichter van Kool and the Gang, een groep die vooral in de jaren '70 tal van hits scoorde.

Lees verder

Droog en aangenaam warm weer

Er is donderdagochtend nog plaatselijk wat lichte regen of motregen mogelijk in het zuiden. In het noorden en het noordoosten is het droog met soms brede opklaringen, maar er is ook kans op wat nevel of lage bewolking.

Lees verder

AC Milan wint de strijd om Sandro Tonali, beter bekend als 'Baby Pirlo'

AC Milan versterkt zijn selectie met de twintigjarige middenvelder Sandro Tonali. Hij komt voor 10 miljoen euro op huurbasis (met aankoopoptie van maximaal 25 miljoen euro) over van Brescia.

Lees verder

Noorse rederij onder vuur: Belgische toerist stierf aan coronavirus na cruise

In april overleed de Belg Albert Facq aan covid-19. Op dit moment wijst alles erop dat hij de ziekte opliep op een cruiseschip. Toch hield de Noorse rederij van het schip lang vol dat er geen enkele besmetting was geweest.

Lees verder

Conner Rousseau: 'Rechtszaak van kunstencentrum Vooruit? Que sera sera'

Volgens SP.A-voorzitter Conner Rousseau is de nieuwe partijnaam Vooruit wel degelijk doorsproken met het gelijknamige Gentse kunstencentrum. Hij maakt zich dan ook geen zorgen om een eventuele gerechtelijke procedure. Dat liet hij weten in De Ochtend op Radio 1.

Lees verder

Zelfmoordlijn lanceert nieuwe zoektocht naar vrijwilligers

Op 10 september is het elk jaar de Werelddag Suïcidepreventie, een dag waarop aandacht wordt gevraagd voor de preventie van zelfdoding. Het is traditioneel ook de dag waarop de Zelfmoordlijn een nieuwe oproep doet naar vrijwilligers.

Lees verder