Doorgaan naar hoofdcontent

Duitse verdachte moord Madeleine McCann zou Duitse medeplichtige hebben gehad

Duitse verdachte moord Madeleine McCann zou Duitse medeplichtige hebben gehad

De Duitser die ervan wordt verdacht de Britse peuter Madeleine McCann te hebben ontvoerd en vermoord in Portugal zo'n 13 jaar geleden, zou een Duitse medeplichtige hebben gehad. Volgens Britse media zal het Portugese televisieprogramma Sexta As 9 dit vrijdag uit de doeken doen.

Lees verder

Mediterraanse orkaan Ianos aan land in Griekenland

De mediterraanse orkaan Ianos is aan land gekomen in Griekenland. De zogeheten 'medicane' treft momenteel de Ionische eilanden voor de Griekse kust, zoals Corfu, Kefalonia en Zakynthos.

Lees verder

Miami Heat hebben NBA-finale in het vizier na comeback tegen Boston

De Miami Heat hebben in de Eastern Conference Final tegen Boston Celtics hun voorsprong vergroot tot 2-0. Het werd in het tweede duel 106-101. Het team uit Florida heeft in deze best of seven serie meteen de NBA-finale in het vizier.

Lees verder

Stan Van Samang reageert voor het eerst op gelekte naaktbeelden: 'Mijn kinderen en vriendin zien hier het meest vanaf'

'Ik ga hier nog één keer iets over zeggen en dan is het gedaan.' Dat zei Stan Van Samang vrijdag in de ochtendshow van Peter Van De Veire op MNM. Hij wil de draad van het leven opnieuw oppakken na de heisa rond de gelekte naaktfoto's. 'De wereld is blijven doordraaien. Ik wil dit achter me laten.'

Lees verder

Tampa Bay strijdt tegen Dallas om Stanley Cup in NHL

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL heeft Tampa Bay Lightning zich ten koste van New York Islanders geplaatst voor de finale van de Stanley Cup.

Lees verder

Thomas Pieters opent met sterke tweede plaats op de US Open golf, ook Thomas Detry laat Tiger Woods voorlopig achter zich

Met een sterke openingsronde van 66 slagen heeft Thomas Pieters zich op een gedeelde tweede plaats genesteld op de 102e editie van de US Open golf (PGA Tour/12,5 miljoen dollar). Die vindt plaats op de Winged Foof golfbaan in het Amerikaanse Mamaroneck, New York. Ook Thomas Detry zette een meer dan behoorlijke eerste ronde neer van 71 slagen, goed voor een gedeelde 33e plaats.

Lees verder

Julie Allemand grijpt naast trofee voor beste nieuwkomer in de WNBA

Julie Allemand ziet haar uitstekende debuutseizoen in de WNBA niet bekroond met een persoonlijke onderscheiding. De Luikse werd genoemd als kandidate voor de trofee van Rookie van het Jaar, maar die prijs gaat naar de Amerikaanse Crystal Dangerfield (Minnesota). Diens landgenote A'ja Wilson (Las Vegas Aces) mag zich Speelster van het Jaar noemen.

Lees verder

Sterke beursopening voor Waals anti-snurkbedrijf

Op zijn allereerste beursdag is de koers van het Waalse medtechbedrijf Nyxoah meteen omhoog geschoten. De appetijt van de beleggers voor dit anti-snurkbedrijf is groot.

Lees verder

12-jarig meisje omgekomen bij ongeval met vrachtwagen in Zwevegem

Een 12-jarig meisje is omgekomen bij een ongeval met een vrachtwagen in Zwevegem. Dat meldt de VRT. Ze werd aangereden op haar fiets.

Lees verder

Mokkend gaat Israël voor de tweede keer in lockdown

Israëliërs slaan aan het hamsteren aan de vooravond van de tweede lockdown van drie weken wegens corona, vlak voor de belangrijkste joodse feestdagen van het jaar. Er is veel kritiek. 'Dit is een politieke beslissing.'

Lees verder

Brussel heeft nu meer positieve coronatests per dag dan tijdens eerste golf

In het Brusselse Gewest zijn de voorbije dagen meer positieve coronatests afgelegd dan tijdens de eerste besmettingsgolf in maart en april. Maandag alleen al is er sprake van 331 nieuwe gevallen.

Lees verder

Oostende geeft geen toestemming voor 'mars voor democratie'

De stad Oostende is niet van plan de 'mars voor democratie' op 27 september te laten doorgaan. Dat meldt de stad nadat er op sociale media opgeroepen werd om er een nieuwe betoging te voeren. Er wordt gevraagd om een alternatieve actie te bedenken die wel coronaproof is.

Lees verder

Poolse regering in crisis over dierenrechten

De Poolse regering raakt het niet eens over een wetsvoorstel dat pelsdierenfokkerijen en circusdieren wil verbieden, en het ritueel slachten beperken. Het voorstel van de rechts conservatieve regeringspartij PiS krijgt steun van linkse partijen, terwijl de andere regeringspartijen tegen zijn.

Lees verder

Tesla-bestuurder slaapt achter stuur zelfrijdende auto

Een Canadese man (20) zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden omdat hij leek te slapen achter het stuur van zijn Tesla. De wagen stond in autopiloot-modus en reed op het moment van de feiten zo'n 150 km/u.

Lees verder

Westerlo mag 1.800 fans ontvangen tegen Deinze in 1B: "Tevreden"

Westerlo heeft groen licht gekregen om opnieuw supporters te ontvangen in 't Kuipje. De club uit 1B bevestigt vrijdag dat er in de thuiswedstrijd tegen Deinze maximaal 1.800 fans binnen worden gelaten.

Lees verder

LIVE. Moeten we ons zorgen maken? Crisiscentrum geeft persconferentie over coronacijfers

Het aantal geregistreerde nieuwe besmettingen blijft sterk stijgen. Ook het aantal ziekenhuisopnames per dag stijgt, zij het langzamer. Tegelijk stagneert het sterftecijfer. Om 11 uur geeft het Nationaal Crisiscentrum meer uitleg bij de coronacijfers op een persconferentie. U kan die hierboven live volgen.

Lees verder

Aantal Belgen dat immuun is voor coronavirus stijgt niet meer

Slechts 5 tot 8 procent van de Belgen heeft al antistoffen tegen het coronavirus opgebouwd. Daarmee is een vorm van groepsimmuniteit nog heel veraf. Sinds eind april is het aantal mensen met deze antistoffen vrij stabiel.

Lees verder

Patrick De Koster, ex-manager van Kevin De Bruyne, vrij met enkelband

Na drie weken in de gevangenis van Sint-Gillis mag voetbalmakelaar Patrick De Koster huiswaarts. Dat heeft de Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling vrijdagochtend beslist, bevestigt het federaal parket aan Belga. Hij wordt wel onder elektronisch toezicht geplaatst.

Lees verder

Een eerste blik op meldingsapp Coronalert

'Samen krijgen we het coronavirus klein. Bescherm uzelf en ons allemaal.' Zo verwelkomt Coronalert, de Belgische coronameldingsapp die vandaag de testfase ingaat, zijn gebruikers. De app is beschikbaar in de drie landstalen én in het Engels. Dankzij Coronalert, meldt de Nederlandstalige versie, 'kunnen we de infectieketens sneller doorbreken'.

Lees verder

Twaalfjarige jongen vermist in Mortsel

In het Antwerpse Mortsel is donderdag een 12-jarige jongen als vermist opgegeven. De politie heeft het over een onrustwekkende verdwijning.

Lees verder

AA Gent is klaar om bijna 8.000 supporters te ontvangen in Ghelamco Arena: "Grote inspanningen geleverd"

AA Gent mag in zijn volgende thuiswedstrijd in de Jupiler Pro League 7.995 supporters ontvangen. De club kreeg daarvoor groen licht van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA).

Lees verder

Ook Deinze bereid om vluchtelingen uit Moria op te nemen

De vluchtelingen die vanuit het afgebrande kamp in het Griekse Moria naar ons land worden overgebracht, zijn welkom in Deinze. 'Indien nodig kunnen deze mensen in onze stad terecht', zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) in Het Laatste Nieuws. Gent en Brugge toonden zich al langer bereid een oplossing te zoeken.

Lees verder

Vlaamse canon moet klaar zijn tegen oktober 2022

Een onafhankelijke commissie onder leiding van historicus Emmanuel Gerard (KU Leuven) moet tegen oktober 2022 een Vlaamse canon uitwerken. Dat meldt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees verder

Honderden mensen poseren naakt in Londen

In Londen in het Verenigd Koninkrijk hebben meer dan 200 mensen naakt geposeerd voor de lens van beeldend kunstenaar Spencer Tunick. De Amerikaanse fotograaf is bekend voor zijn indrukwekkende installaties met duizenden naakte mensen. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

EK-kwalificatieduels van Belgian Cats en Belgian Lions worden in bubbels afgewerkt

De resterende groepswedstrijden in de voorrondes van het EK basket voor vrouwen (2021) en mannen (2022) zullen vanwege de coronapandemie op één locatie in een bubbel worden gespeeld. Dat maakte de internationale federatie FIBA vrijdag bekend.

Lees verder

Elise Mertens plaatst zich voor kwartfinales in Rome en moet nu voorbij de nummer vier van de wereld

Elise Mertens (WTA 20) heeft zich vrijdag geplaatst voor de kwartfinales van het WTA-toernooi in Rome (gravel/2.098.290 dollar).

Lees verder

Belg bekroond op 'alternatieve Nobelprijzen' voor onderzoek naar agressie door slurp- en smakgeluiden

Afgelopen nacht is de Belgische psychiater Damiaan Denys in de prijzen gevallen op de Ig Nobelprijzen, de alternatieve Nobelprijzen voor wetenschappelijk onderzoek dat 'eerst aan het lachen, nadien aan het nadenken zet'. Hij deed onderzoek naar misofonie: een aandoening waarbij mensen een extreme afkeer hebben voor smak-, slurp- of niesgeluiden. Ook andere opmerkelijke onderzoeken en zelfs president Donald Trump sleepten prijzen in de wacht.

Lees verder

Liefst 29 (!) coronagevallen zorgen voor uitstel van wedstrijd op eerste speeldag in Portugal

De wedstrijd van de eerste speeldag in de Portugese hoogste klasse zaterdag tussen Sporting Portugal en Gil Vicente is uitgesteld omdat in beide teams een rist coronabesmettingen is vastgesteld. Dat maakten beide clubs bekend.

Lees verder

Apple wordt fitnessbedrijf

Weldra kun je misschien ook in België een fitnessabonnement nemen bij Apple. Hoe werd de iPhone-reus plots een concurrent voor Basic-Fit en voor de vele opkomende online fitnessbedrijfjes?

Lees verder

VS verbieden downloaden van TikTok en WeChat

De Chinese apps TikTok en WeChat mogen vanaf zondag niet meer worden aangeboden in Amerikaanse appstores. Volgens de Amerikaanse overheid verzamelen de apps te veel gegevens over gebruikers die ze delen met de Chinese overheid.

Lees verder

Voor en na: satellietbeelden tonen impact na orkaan Sally

De Amerikaanse staat Alabama en het noordwesten van Florida kregen afgelopen dagen te kampen met de orkaan Sally. De orkaan van categorie 2 veroorzaakte zware overstromingen langs de kustlijn. Deze voor- en nabeelden tonen het gevolg van de storm.

Lees verder

Aimé De Gendt strandt op tweede plek in Ronde van Luxemburg, Diego Ulissi behaalt tweede ritzege en wordt leider

De Italiaan Diego Ulissi (UAE Team Emirates) heeft vrijdag de vierde etappe in de wielerronde van Luxemburg (2.Pro) op zijn naam geschreven, de koninginnenrit over 201 km van Rodange naar Differdange met onderweg zes beklimmingen. Dinsdag won hij ook al de openingsrit. Ulissi neemt de leiderstrui weer over van de Roemeen Eduard-Michael Grosu (Nippo Delko).

Lees verder

Nederlandse minister Grapperhaus toch nog beboet voor corona-overtreding

De Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus krijgt alsnog een boete voor het overtreden van de coronaregels op zijn bruiloft.

Lees verder

Standard en Charleroi kennen mogelijke tegenstanders in Play-offronde van Europa League

Competitieleider Sporting Charleroi en Standard Luik kennen hun mogelijke tegenstanders in de Play-offronde van de Europa League. Voor Charleroi kwam vrijdag tijdens de loting op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon de winnaar van het duel tussen het Cypriotische Apollon Limassol en het Poolse Lech Poznan uit de bus, voor Standard de winnaar van het duel tussen het Hongaarse Fehervar en het Franse Stade Reims.

Lees verder

Serie A-club Parma komt in Amerikaanse handen

De Italiaanse eersteklasser Parma Calcio is overgenomen door de Amerikaanse Krause Group. Het bedrijf verwierf 90 procent van de aandelen in de club en 99 procent van de aandelen in het bedrijf dat de renovatie van het stadion beheert.

Lees verder

Ritzege voor Longo Borghini, roze voor Van der Breggen in Giro Rosa

De Italiaanse Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo) heeft vrijdag de voorlaatste etappe van de Ronde van Italië voor vrouwen gewonnen. Op een aankomst bergop haalde ze het voor de Nederlandse Anna van der Breggen (Boels-Dolmans), die de leiding veroverde in het klassement.

Lees verder

'2026 voor elektrische bedrijfswagens is niet onhaalbaar'

Leasingbedrijven bereiden zich voor op een snelle omslag naar emissievrije, elektrische bedrijfswagens.

Lees verder

Gonzalo Higuain verlaat Juventus voor Inter Miami

De Argentijnse aanvaller Gonzalo Higuain verlaat de Italiaanse landskampioen Juventus voor het Amerikaanse Inter Miami in de Major League Soccer (MLS), zo bevestigde de club vrijdag. Inter Miami is de club van David Beckham. Het nam deze zomer ook Blaise Matuidi over van Juventus.

Lees verder

Tourrenner moet noodgedwongen opgeven na bijensteek

Brute pech voor Lukas Pöstlberger. De 28-jarige Oostenrijker van BORA-Hansgrohe heeft de Tour de France moeten verlaten nadat hij in de 19de etappe een bijensteek kreeg.

Lees verder

Bergbeklimmer maakt adembenemende beelden op top van de Matterhorn

De Britse Tim Howell toont hoe het is om op de top van de Matterhornberg op de grens van Italië en Zwitserland te staan. Hij filmde hoe hij balanceerde op een smalle richel op duizenden meter hoogte. Bekijk de spannende beelden in de video hierboven.

Lees verder

Inwoners in de buurt van L.A. ontwaken in 'Marslandschap'

De aanhoudende bosbranden in het westen van de Verenigde Staten hebben het 'Angeles National Forest' bereikt, een enorm bosgebied ten noorden van Los Angeles. Inwoners trekken massaal weg uit het gebied nadat de lucht volledig oranje kleurde.

Lees verder

Amal Clooney neemt ontslag uit protest tegen Brexit-plannen

Mensenrechtenadvocate Amal Clooney heeft haar ontslag aangeboden als speciale media-ambassadeur voor Groot-Brittannië. Reden is het wetsvoorstel Interne Markt van de Britse regering, dat ingaat tegen het scheidingsakkoord met de EU. 'Betreurenswaardig', zegt Clooney.

Lees verder

Belgen eindelijk in de aanval maar Deen Soren Kragh Andersen pakt zijn tweede ritzege

De landgenoten kleurden mee de finale van de vlakke overgangsetappe, van Bourg-en-Bresse naar Champagnole, maar de 26-jarige Deen Soren Kragh Andersen boekte zijn tweede ritzege, de derde al voor Sunweb.

Lees verder

Rector UGent: 'Er rust op jullie schouders een grote verantwoordelijkheid, beste studenten'

UGent-rector Rik Van de Walle heeft vrijdag een bijzonder academiejaar onder strenge coronamaatregelen geopend. 'Ik spreek bij deze mijn vertrouwen uit in jullie', zei hij in zijn rectorale rede.

Lees verder

Op een week tijd zes extra dossiers over wraakporno

De afgelopen week hebben zes slachtoffers van wraakporno aangeklopt bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM). Dat is een opvallende stijging, want tussen juli en september waren er in totaal een twintigtal dossiers. 'Het lijkt erop dat het verhaal van de BV's de deur voor mensen op een kier heeft gezet, en dat is belangrijk.'

Lees verder

Thierry Neuville woest op organisatie Rally van Turkije: "Het is elk jaar dezelfde shit"

Sébastien Loeb (Hyundai i20 Coupe WRC) staat na afloop van de eerste korte wedstrijddag in de rally van Turkije aan de leiding. De Fransman profiteerde maximaal van zijn startpositie en kwam, ondanks de slechte zichtbaarheid vanwege het laaghangend stof, na afloop van de tweede klassementsrit aan de leiding. Thierry Neuville (Hyundai i20 Coupe WRC) volgt als tweede op 1.2 sec van zijn teamgenoot. Sébastien Ogier (Toyota Yaris WRC) is derde op 1.3 sec. Neuville was na afloop bijzonder kritisch voor de wedstrijdleiding.

Lees verder

Liverpool bevestigt komst van Thiago Alcantara

Liverpool heeft vrijdag de komst van Thiago Alcantara officieel bevestigd. De 29-jarige middenvelder, die overkomt van Bayern München, ondertekent bij de Engelse kampioen een "meerjarig" contract.

Lees verder

Thomas Pieters kent zware inzinking en verspeelt leidersplaats op US Open

Bij aankomst in het clubhuis van de tweede dag van het US Open staat Thomas Pieters op een voorlopige veertiende plaats met een totaal van "par". De 27-jarige Antwerpenaar begon furieus aan de tweede dag met 2 birdies en voerde even (-6) het klassement aan. Maar op de laatste 9 holes zakte Pieters compleet in mekaar met 6 bogeys.

Lees verder

Clash tussen corona-experts zet regering onder druk

De afscheidnemende regering zal zelf knopen moeten door­hakken, nu de experts botsen over de strategie.

Lees verder

Schorsing voor AA Gent-verdediger Ngadeu teruggebracht tot twee speeldagen

De Buffalo's hebben vrijdag hun gram gehaald voor de Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). In beroep werd de schorsing voor verdediger Michael Ngadeu van AA Gent verminderd tot twee speeldagen. De Kameroener moet ook 2.000 euro boete betalen.

Lees verder

Nederland zet zes regio's in 'risiconiveau 2': cafés toe om middernacht

De Nederlandse regering plaatst zes regio's onder verhoogd risiconiveau 2. Het gaat om Amsterdam Amstelland, Rotterdam Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Kennemerland en Hollands Midden. 'Corona wordt voor velen een ver-van-mijn-bedshow', waarschuwde premier Mark Rutte.

Lees verder

Djokovic bereikt met moeite kwartfinales op ATP Rome

Novak Djokovic heeft zich vrijdag geplaatst voor de kwartfinales op het Masters 1.000-toernooi in Rome (gravel/3.854.000 euro).

Lees verder

Infantino pronkt op congres met "nieuwe FIFA" zonder corruptie en achterkamertjespolitiek

FIFA-voorzitter Gianni Infantino heeft vrijdag tijdens het jaarlijkse congres van de Wereldvoetbalbond zijn strijd tegen corruptie in het voetbal verdedigd. De 50-jarige Zwitser, die begin 2016 werd aangesteld na het vertrek van Sepp Blatter, herhaalde dat er sprake is van "een nieuwe FIFA" zonder corruptie en achterkamertjespolitiek.

Lees verder

Red Flames zetten reuzenstap richting EK tegen Roemenië

Het EK 2022 in Engeland is in zicht voor de Red Flames na een ruime 6-1-zege tegen Roemenië. Tessa Wullaert was met voorsprong de beste vrouw op het plein met drie goals en een assist. Door puntenverlies van Zwitserland staan de Flames alleen op kop in hun groep.

Lees verder

Bondsparket krijgt gelijk: zwaardere straf voor Bongonda (KRC Genk)

KRC Genk en Théo Bongonda hebben vrijdag in beroep bij de Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) bot gevangen, maar het Bondsparket haalt wel zijn gelijk. De aanvaller van de Limburgers wordt drie wedstrijden effectief geschorst en moet 3.000 euro boete betalen.

Lees verder

Antetokounmpo kroont zich voor tweede seizoen op rij tot MVP van de NBA

De Griekse vleugelspeler Giannis Antetokounmpo is vrijdag verkozen tot Most Valuable Player of the Year (MVP) in het NBA-kampioenschap van 2019-2020. Dat is de tweede keer op rij voor de speler van Milwaukee Bucks, die met zijn team strandde in halve finales van de Eastern Conference tegen Miami Heat.

Lees verder

Wereldwijd 30 miljoen besmettingen: deze Europese gebieden en steden kleuren rood

De kans dat we dit jaar nog veel zullen kunnen reizen wordt met de dag kleiner. Het aantal besmettingen stijgt weer overal en veel Europese landen en steden verstrengen de coronamaatregelen opnieuw. Zo zit zelfs een lang weekendje Amsterdam er niet meer in zonder quarantaine achteraf. En ook Frankrijk wordt hoe langer hoe meer te mijden.

Lees verder

Lommel raapt volle buit op bezoek bij RWDM

Lommel heeft vrijdagavond op de vierde speeldag van de 1B Pro League de drie punten veroverd op bezoek bij RWDM. De wedstrijd in het Edmond Machtensstadion in Sint-Jans-Molenbeek eindigde op 0-1.

Lees verder

Charleroi haalt na winst tegen Beerschot 18 op 18

Zeven jaar na Standard is er weer een ploeg in geslaagd om de competitie met 18 op 18 te beginnen. Charleroi won tegen nummer twee Beerschot met 3-1 en houdt na het weekend minstens vijf punten voorsprong op zijn eerste achtervolgers.

Lees verder

VRT-topman ontkent dat raad van bestuur niet ingelicht was over Streamz

Maandag geeft VRT-ceo Frederik Delaplace uitleg over Streamz aan de raad van bestuur. Hij ontkende in De Tijd dat hij de raad in het ongewisse liet over deelname aan het platform.

Lees verder

Ongehoord. 'CD&V heeft geen Eveline nodig om in haar blootje te staan'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen klimt over grens van 1.000 besmettingen per dag

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen per dag steeg tussen 9 en 15 september naar 1.071,1 per dag. Dat is 77 procent meer dan een week eerder.

Lees verder

Overlijden Ginsburg opent strijd om heerschappij in Amerikaanse Hooggerechtshof

Ruth Bader Ginsburg, een progressieve rechter uit het Amerikaanse Hooggerechtshof, is vrijdag op 87-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van pancreaskanker. Met de discussie over haar opvolging staat veel op het spel. De Republikeinen willen die zo snel mogelijk regelen, de Democratische presidentskandidaat Joe Biden vindt dat het een zaak is voor de volgende president.

Lees verder

Hoe opperrechter Ruth Bader Ginsburg een progressief icoon werd

Ruth Bader Ginsburg, de rechter van het Amerikaanse Hooggerechtshof die volgens de Democraten te allen koste in leven moest blijven tot na het presidentschap van Donald Trump, is vrijdag overleden. Haar niet-aflatende strijd tegen ongelijkheid leverde haar een haast iconische status op

Lees verder