Doorgaan naar hoofdcontent

Demir wil everzwijnenbestrijding afdwingen met nieuw plan

Demir wil everzwijnenbestrijding afdwingen met nieuw plan

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) komt na overleg met de jachtsector, de landbouworganisaties en de natuurverenigingen met een nieuwe aanpak van de everzwijnenpopulatie. De komende maanden wordt de strategie om de overlast te beperken stapsgewijs uitgerold en in regelgeving omgezet.

Lees verder

Rens Kroes: 'Een koude douche heeft veel voordelen'

Pijnlijke massages, mediteren onder de koude douche en een resem ochtendrituelen: de Nederlandse foodblogger en kookboekenauteur Rens Kroes vertelt over de producten in haar badkamer, schoonheidsrituelen en beautyroutines.

Lees verder

Krijgen we nog een regering? Journalist Matthias Verbergt analyseert de politieke crisis live
Voor wetstraatjournalisten zijn het interessante tijden: nooit eerder lagen zoveel formatiescenario's net buiten handbereik. Zal het Lachaert en Rousseau in een tweede ronde wél lukken? Hebben alle partijen boter op het hoofd? Moeten we niet gewoon verkiezingen houden? En blijven er nog levensvatbare scenario's over? Journalist Matthias Verbergt neemt de laatste verwikkelingen onder de loep en beantwoordt live uw vragen.
Lees verder

Rector UGent tegen studenten na drukte Overpoort: 'Hou het alsjeblieft veel veiliger'

Met de start van het academiejaar ging de Gentse Overpoort gisteren voor het eerst in zes maanden weer open. Maar niet alle studenten hielden zich aan de coronaregels. Door de drukte moest de politie ingrijpen.

Lees verder

Europa twijfelt aan noodzaak nieuwe gascentrales in België

De Europese Commissie begint een diepgaand onderzoek naar de Belgische plannen om nieuwe gascentrales te subsidiëren. Voor de Belgische overheid is zo'n steunregeling nodig om de stroomvoorziening te waarborgen na de uitstap uit kernenergie.

Lees verder

Ellen DeGeneres start nieuw televisieseizoen met excuses

De Amerikaanse tv-presentatrice Ellen DeGeneres heeft bij de start van het achttiende seizoen van 'The Ellen show' opnieuw haar excuses aangeboden voor de wantoestanden achter de schermen.

Lees verder

Dertig arrestaties tijdens Operatie Nachtwacht tegen drugsgeweld in Antwerpen

De Antwerpse lokale politie heeft sinds de start van Operatie Nachtwacht op 4 september al dertig arrestaties verricht tijdens controleacties tegen drugsgeweld en -criminaliteit. Er werden meer dan 2.800 mensen, 2.350 voertuigen en 69 panden gecontroleerd.

Lees verder

Opera in Madrid stilgelegd na protest van publiek

Zondag werd in het Teatro Real in Madrid een ­opvoering van Un ballo in Maschera (Gemaskerd bal) van Giuseppe Verdi stopgezet na aanhoudend protest uit het publiek.

Lees verder

Bekende Nederlanders komen in opstand tegen coronamaatregelen: 'Ik doe niet meer mee'

Een aantal bekende Nederlanders beloven 'hun bek niet meer te houden'. Met de hashtag #ikdoenietmeermee roepen ze op tot symbolisch verzet tegen de coronamaatregelen. De actie wordt fel bekritiseerd en komt op een moment dat Nederland kampt met snel stijgende cijfers.

Lees verder

Vermiste visser gered nadat hij drie dagen in koelbox overleefde op volle zee

Een Indonesische visser overleefde drie dagen in een koelbox nadat zijn boot was gekapseisd. Udin Diman (46) vertrok op 14 september om te gaan vissen, maar keerde nooit terug. Na 24 uur sloeg zijn familie alarm, waardoor de politie een zoektocht startte. Pas na twee dagen zagen ze de man uitgeput en uitgehongerd ronddobberen in de oceaan.

Lees verder

Topfavoriete Lotte Kopecky klopt Jolien D'hoore na een millimetersprint op het BK wielrennen voor vrouwen

Lotte Kopecky volgt Jesse Vandenbulcke op als de nieuwe Belgisch kampioene bij de vrouwen. Na een mistige start reed ze samen met Jolien D'hoore bijna de hele wedstrijd in de aanval.

Lees verder

Congolese activist protesteert tegen kolonialisme door artefacten uit musea te stelen

De Congolese activist Emery Mwazulu Diyabanza Siwa Lemba moet voor de rechter verschijnen omdat hij koloniale artefacten uit musea heeft proberen stelen. Hij wil dat de stukken terug naar hun land van herkomst gaan. Ook in het AfricaMuseum in Tervuren werd actie gevoerd. Directeur Guido Gryseels begrijpt de problematiek die Mwazulu aankaart, maar vindt dat er betere manieren zijn. Toch lijkt Mwazulu veel aanhangers te hebben.

Lees verder

Gerechtsdeurwaarders waarschuwen voor mails met valse facturen

De Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders (NKGB) waarschuwt voor een valse mail die in omloop is. In die e-mail wordt door een bepaalde gerechtsdeurwaarder gedreigd met een beslaglegging indien een openstaande som niet wordt betaald. De NKGB raadt ten stelligste af om hierop in te gaan en vraagt om melding te maken van deze valse mail.

Lees verder

18 jaar cel voor de man die Xi 'machtsgeile clown' noemde

Een prominente maar ook gehate vastgoedtycoon uit China, Ren Zhiqiang, gaat 18 jaar de cel in. Met 'Ren het kanon' achter de tralies is president Xi Jinping weer wat zekerder van almacht tot 2035.

Lees verder

Eigen alcohol wordt lucratieve bijverdienste voor sterren

Topmodel Cara Delevingne kan voortaan van haar eigen prosecco nippen en acteur Idris Elba klinkt voortaan met zijn eigen champagne. Ze zijn lang niet de enige sterren die met alcoholische schnabbels behoorlijk kunnen bijverdienen.

Lees verder

Geen enkel toestel is nog een A waard

Het overbekende energielabel voor huishoudtoestellen, dat met kleurtjes van groen tot rood en scores van A+++ tot D aangeeft hoe zuinig het toestel is, wordt vervangen door een strengere variant.

Lees verder

Boris Johnson kondigt nieuwe restricties aan: 'Misschien voor zes maanden'

De Britse premier Boris Johnson waarschuwt dat de verstrengde coronamaatregelen in Engeland misschien tot zes maanden kunnen duren.

Lees verder

Facebook blokkeerde 'per ongeluk' klimaatgroepen

Verschillende klimaatactiegroepen werden tijdelijk geschorst door Facebook. Dat meldt The Guardian. Het bedrijf spreekt van een systeemfout, maar activisten vermoeden een link met de aanleg van een omstreden gaspijpleiding in Canada. De timing van het incident komt erg ongelegen voor de sociaal netwerksite.

Lees verder

Koop een tijger, red de tijgers

Hun sweater met tijgerkop was in 2012 niet uit het straatbeeld weg te denken. Om de tijger in het wild te steunen, wil Kenzo het World Wildlife Fund (WWF) helpen.

Lees verder

Bouchez, op zoek naar zijn trofee

In de strijd om het politieke leiderschap in Franstalig België zoekt Georges-Louis Bouchez (MR) een inhoudelijke trofee die het 'socialistische' minimumpensioen van 1.500 euro kan evenaren.

Lees verder

Cultuuraanjager Frie Leysen overleden

Frie Leysen, die de eretitel barones kreeg voor haar culturele verdiensten, is op 70-jarige leeftijd overleden. Leysen bouwde in Antwerpen deSingel uit tot een toonaangevend internationaal kunstencentrum. Nadien richtte ze in Brussel het KunstenFestivaldesArts mee op, dat de grenzen tussen de cultuurgemeenschappen oversteeg.

Lees verder

Enkele medewerkers van 'De ideale wereld' getroffen door corona: geen vaste sidekicks vanavond

De vorige dagen hebben twee medewerkers van De ideale wereld positief getest op het coronavirus.

Lees verder

Geen vrije dag voor Eden Hazard: Rode Duivel zet zijn herstel verder in Madrid

Real Madrid heeft dinsdag een update gebracht over de fitheid van Eden Hazard. De kapitein van de Rode Duivels, die maandag voor het eerst opnieuw met de bal trainde, zet zijn herstel verder. Hazard kampt nog steeds met de naweeën van zijn enkelproblemen van vorig seizoen en heeft ook een conditionele achterstand.

Lees verder

Dit zijn de allereerste beelden van nieuwe reeks Samson & Marie

Op 28 september is de geliefde hond Samson met zijn nieuwe baasje Marie te zien op Ketnet. Ze wonen niet meer in de vertrouwde Dorpsstraat 101, maar trekken erop uit in een kampeerbusje met nummerplaat BUS 101. Het is dertig jaar geleden dat Samen en Gert voor het eerst verscheel op 2 september 1990, nu neemt dochter Marie de rol over.

Lees verder

Dries De Bondt kroont zich met late uitval verrassend tot Belgisch kampioen op de weg

Dries De Bondt heeft zich in en rond Anzegem tot Belgisch kampioen op de weg gekroond. De renner van Alpecin-Feni was na een eigenaardig maar spannend kampioenschap over 236 kilometer de sterkste van een grote kopgroep. Hij volgt op de erelijst zijn ploegmakker Tim Merlier op.

Lees verder

Charles Michel in quarantaine, Europese top wordt uitgesteld

EU-voorzitter Charles Michel gaat in quarantaine omdat hij nauw contact had met een veiligheidsagent die nu een positieve coronatest heeft afgelegd. Dat zegt zijn woordvoerder op Twitter. Door die quarantaine wordt de Europese top met een week uitgesteld. Gisteren heeft Michel zich nog laten testen, dat resultaat was negatief.

Lees verder

Atlete Eline Berings stelt pensioen met jaar uit nadat dromen in het water vielen: "Ik leef voor volle stadions en grote afspraken

Eline Berings stelt haar afscheid als topsporter nog een jaartje uit. Oorspronkelijk zou de 34-jarige hordeloopster het na dit zomerseizoen voor bekeken houden, maar ze doet er nog een jaar bij. Dat liet ze dinsdag weten via Instagram.

Lees verder

STVV haalt Oekraïense aanvaller

Sint-Truiden heeft dinsdag de transfer van aanvaller Oleksandr Filippov geofficialiseerd. De 27-jarige Oekraïner, die al een tijdje Truiense belangstelling genoot, komt over van Desna Chernigiv in zijn thuisland. Zijn contractduur werd niet bekendgemaakt, maar hij zou een overeenkomst van drie seizoenen hebben ondertekend. STVV zou anderhalf miljoen euro betalen.

Lees verder

Vluchter Dorian Godon wint Parijs-Camembert en verdient zijn gewicht in kaas

De Fransman Dorian Godon (AG2R La Mondiale) heeft dinsdag Parijs-Camembert gewonnen, een eendagskoers van het niveau 1.1 voor de Coupe de France. Hij was de snelste van een vlucht van twee, en werd beloond met zijn lichaamsgewicht in camembert-kaas.

Lees verder

Nasa maakt plannen voor tweede maanlanding bekend: tegen 2024 vrouw op de maan

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa heeft bekendgemaakt dat ze tegen 2024 de eerste vrouw en de volgende man op het maanoppervlak wil krijgen. Daarvoor stuurt Nasa volgend jaar al een onbemande testmissie naar de maan.

Lees verder

Rode Duivel Dedryck Boyata krijgt aanvoerdersband bij Hertha Berlijn

Dedryck Boyata is dit seizoen kapitein van Hertha Berlijn. Dat maakte de Bundesligaclub dinsdag bekend.

Lees verder

Socialisten kapen even formatie

Op dit moment vergaderen preformateurs Egbert Lachaert (Open VLD), Conner Rousseau (SP.A) en Paul Magnette (PS) met het oog op een mogelijke reanimatie van de Vivaldi-formatie. De preformateurs hebben tijd tot morgen om een oplossing te zoeken nadat SP.A-voorzitter weigerde om nog met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez aan tafel te zitten.

Lees verder

AS Roma krijgt 3-0-nederlaag aan de broek na blunder met middenvelder Diawara

AS Roma verliest zijn eerste competitiematch van het nieuwe seizoen op het veld van Hellas Verona met 3-0. Het duel was op een scoreloos gelijkspel geëindigd maar omdat de Romeinen een speler opstelden die niet correct was geregistreerd, werd het voor de groene tafel een nederlaag.

Lees verder

Red Panthers verliezen eerste duel tegen Duitsland op Hockey Pro League

De Belgische hockeyvrouwen (FIH 11) hebben dinsdag in de FIH Pro League hun eerste van twee duels in en tegen Duitsland (FIH 4) verloren. De Red Panthers gingen in Düsseldorf met 2-0 onderuit.

Lees verder

Nill De Pauw kan debuut maken voor nationale ploeg van Congo, met nog andere bekende namen

De Congolese bondscoach Christian Nsengi-Biembe heeft dinsdag zijn selectie bekendgemaakt voor de vriendschappelijke interlands van Congo volgende maand tegen Burkina Faso (9 oktober) en Marokko (13 september). Daarbij zat één verrassende naam voor de Belgische voetballiefhebber. Nill De Pauw, momenteel aan de slag bij Antwerp, kan zijn debuut maken voor Congo.

Lees verder

League Cup-wedstrijd van Tottenham afgelast na positieve coronatesten

Het League Cup-duel van Tottenham op het veld van Leyton Orient gaat dinsdagavond niet door. Verschillende spelers van de poeg uit de League Two testten positief op het coronavirus. Dat gebeurde na hun match tegen Mansfield. Het is voorlopig onduidelijk of en wanneer de bekerwedstrijd wordt ingehaald.

Lees verder

Leipzig betaalt veel voor Alexander Sorloth, die faalde bij AA Gent en Crystal Palace: "Het was hem of de materiaalman"

De Noorse aanvaller Alexander Sorloth (24) zet zijn carrière verder bij RB Leipzig. De gewezen Buffalo ondertekende bij de nummer drie uit de afgelopen Bundesliga een contract voor vijf seizoenen.

Lees verder

Ervaren Milkins wipt piepjonge Ben Mertens op European Masters snooker

Geen tweede ronde voor Ben Mertens op het European Masters snookertoernooi (444.000 euro). De 15-jarige Oost-Vlaming moest in het Engelse Milton Keynes met 5-0 zijn meerdere erkennen in de ervaren Engelsman Robert Milkins (WS 49).

Lees verder

Racing Genk laat Edon Zhegrova dan toch definitief naar Basel vertrekken

Hij was de voorbije weken even terug in Genk, maar Edon Zhegrova vertrekt nu toch definitief naar FC Basel. De 21-jarige Kosovaar speelde al sinds februari 2019 op huurbasis voor de Zwitserse topclub, maar deze zomer bleef een akkoord over een definitieve transfer uit. Dat akkoord kwam er nu alsnog. Zhegrova ondertekende in Zwitserland een overeenkomst tot medio 2023.

Lees verder

Philippe Gilbert vergelijkt BK met een juniorenkoers: "Het was plezant, maar ook wel vermoeiend"

Met Jelle Wallays en Tosh Van der Sande had Lotto Soudal dinsdag op het BK in Anzegem twee renners voorin zitten. Toch gaf sportdirecteur Marc Sergeant het sein aan zijn mannen om jacht te maken op de kopgroep die zich had gevormd voor het ingaan van de plaatselijke ronden. De kloof was intussen opgelopen tot om en bij de vijf minuten. Op 50 kilometer van de finish was het duidelijk dat de kloof niet meer te dichten viel en zette het team zich op de kant.

Lees verder

Red Lions winnen vlot eerste duel in Duitsland op de Hockey Pro League

De Belgische hockeymannen (FIH 1) hebben de draad van de FIH Pro League weer opgepikt met een zege in en tegen Duitsland (FIH 6). De wereld- en Europees kampioen boekte dinsdagavond in Düsseldorf een ruime 1-6 overwinning.

Lees verder

Red Flames verliezen cruciaal duel tegen Zwitserland en zijn leider af in EK-kwalificatiecampagne

Geen zesde opeenvolgende zege in de weg naar het EK voor de Red Flames. Onze nationale voetbalvrouwen gingen in Zwitserland met 2-1 onderuit tegen hun grootste concurrent. Daarmee zijn de Flames meteen leider af in Groep H, maar ze behouden alle kansen als beste tweede. Tessa Wullaert (Anderlecht) scoorde voor België.

Lees verder

NBA-topman Adam Silver suggereert volgende seizoen in 2021 te starten: "Januari lijkt ons de beste optie"

De baas van de NBA, Adam Silver, denkt dat het seizoen 2020-21 best van start gaat in het volgende kalenderjaar. Dat zou de beste optie zijn om de clubs opnieuw in eigen zalen en voor publiek te kunnen laten spelen.

Lees verder

Geestelijke vader van Grote Haas en Hazeltje overleden

Met Raad eens hoeveel ik van je hou schonk Sam McBratney de wereld naast een fantastisch kinderboek over grenzeloze liefde ook een tijdloos zinnetje: 'I love you to the moon and back'. Hij overleed op zijn 77ste.

Lees verder

Tom Dumoulin fietst tijdrit en wegrace op WK

Tom Dumoulin stapt vrijdag ook op de fiets voor de tijdrit van de wereldkampioenschappen wielrennen in het Italiaanse Imola. Twee dagen later is hij de kopman van de Nederlandse ploeg voor de race op de weg. Dat heeft de Nederlandse wielerbond laten weten.

Lees verder

Britse parlementsleden steunen gewijzigde wet van Johnson over brexit-akkoord

Premier Boris Johnson heeft dinsdag een nieuwe hindernis genomen met zijn wetsontwerp voor de opheffing van een belangrijke bepaling in het akkoord over de exit van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. Parlementsleden stemden ermee in dat de wet naar de volgende fase zou gaan, ondanks fel verzet vanuit de EU.

Lees verder

'Een zomer als geen andere': Rudi Vranckx op zoek naar de impact van het coronavirus

Tom Heremans keek naar 'Een zomer als geen andere' van Rudi Vranckx en raakte behoorlijk in de war van dit duidingsprogramma.

Lees verder

De bubbel van vijf gaat op de schop
De Nationale Veiligheidsraad bepaalt een nieuwe marsrichting in de aanpak van de coronacrisis. Ondertussen roepen de Vlaamse decanen geneeskunde op tot dringende actie. 'De situatie is zeer zorgwekkend.'
Lees verder

Ploegdokter en kinesist van wielerteam Arkéa-Samsic blijven in de cel, renners verhoord

Een ploegdokter en een kine van wielerploeg Arkéa-Samsic blijven voorlopig in de cel. Dat bevestigde het parket van Marseille dinsdagavond.

Lees verder

Niemand in de Wetstraat begrijpt de strategie van Bouchez

De Vivaldi-coalitie leek even te landen. Tot MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez afgelopen weekend de formatie een halt toeriep door alles opnieuw in vraag te stellen.

Lees verder

Verdere stijging van aantal ziekenhuisopnames

Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis wordt opgenomen blijft, zoals verwacht, verder toenemen. Ook het aantal besmettingen stijgt. Verder gaat het sterftegetal omhoog, zij het momenteel licht.

Lees verder

Eén op de drie Roma in ons land kan niet voorzien in basisbehoeften

Eén op de drie Roma en woonwagenbewoners in ons land kan niet voorzien in basisbehoeften, zoals gezond voedsel en verwarming. Dat blijkt woensdag uit onderzoek van het Europees Bureau voor de Grondrechten (FRA) in zes Europese landen. Gemiddeld leven Roma en woonwagenbewoners in ons land 13 à 14 jaar minder lang in vergelijking met Belgische inwoners. De FRA vraagt daarom dringend meer aandacht voor deze bevolkingsgroepen.

Lees verder

Eerste opleidingen 'Eerste hulp bij psychische problemen' van start

In het Limburgse Zonhoven gaat woensdagavond de eerste van een reeks opleidingen 'Eerste Hulp bij Psychische Problemen' van start. Dat meldt Vlaams Parlementslid Vera Jans (CD&V), die in een resolutie had aangedrongen op het project.

Lees verder

Buien op komst, temperaturen zakken fors

Aan alle mooie liedjes komt een eind, zo ook aan de zonnige nazomer. De kans op buien stijgt vanaf het westen, al blijft het met maxima tussen 19 en 24 graden wel nog vrij zacht. Vanaf donderdag verwacht het KMI frisser weer met meer wind en buien, mogelijk met onweer. De temperaturen zakken fors.

Lees verder

Grote politieactie rond mensensmokkel in Duitse vleesindustrie

De Duitse politie is woensdagochtend op verschillende plaatsen binnengevallen in een onderzoek naar mogelijke mensensmokkel in de vleesindustrie. Zowat 800 agenten namen deel aan de acties in verschillende deelstaten.

Lees verder

Al 470 walvissen aangespoeld op Tasmaanse kust

Voor de kust van het Australische eiland Tasmanië zijn nog eens 200 aangespoelde walvissen. Het totaal aantal gestrande dieren komt zo op 470.

Lees verder

Vijf organisaties roepen scholen op om incassobureaus te bannen

Vijf organisaties voeren woensdag online actie tegen te hoge schoolkosten. De Vlaamse Jeugdraad, de Vlaamse Scholierenkoepel, Netwerk Tegen Armoede, Samen Tegen Onbetaalde Schoolfacturen en KAJ vragen onder meer een verbod op het gebruik van incassobureaus om onbetaalde schoolfacturen te innen.

Lees verder