Doorgaan naar hoofdcontent

De Block ontkent dat regering afwezig is: ‘Probleem los je niet op in de studio’

De Block ontkent dat regering afwezig is: 'Probleem los je niet op in de studio'

Zowel donderdag 10 als vrijdag 11 september werden er meer dan 1.000 besmettingen in ons land geregistreerd. De regering wordt verweten niet in te grijpen en afwezig te zijn. Op Radio 1 ontkende minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) dat stellig woensdagochtend. Ook zei ze dat er geen strengere maatregelen komen, maar riep ze wel iedereen op ze te respecteren.

Lees verder

De stijlgeheimen van Wim Bruynooghe: 'Ik combineer nooit twee zwarte kledingstukken'

Wim Bruynooghe is niet alleen een gevierd modeontwerper, hij kan nu ook illustrator op zijn cv zetten. De tekeningen van het nieuwe modeboek 'Persona non Prada' zijn van Bruynooghe's hand. Dit zijn zijn stijlgeheimen.

Lees verder

LIVE. Ursula von der Leyen geeft eerste State of the Union

Commissievoorzitter Ursula von der Leyen stelt vandaag haar toekomstplannen voor in het Europees Parlement. U kunt haar toespraak, gevolgd door een debat in het parlement, hierboven integraal live volgen.

Lees verder

Tientallen bekendheden boycotten Facebook en Instagram

Tientallen bekendheden zoals Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio en Kim Kardashian West zullen woensdag 24 uur lang geen gebruikmaken van Facebook en Instagram. Ze willen de socialemediakanalen ertoe aanzetten om de verspreiding van haatboodschappen en propaganda beter aan te pakken.

Lees verder

E17 in Beervelde richting Gent afgesloten na ernstig ongeval met vrachtwagens

De snelweg E17 is in Beervelde woensdagochtend volledig afgesloten in de richting van Gent, na een ernstig ongeval met twee vrachtwagens en een auto. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Boeren zetten duizenden eenden in op rijstvelden

Rijstboeren in Thailand zetten een unieke werkkracht in op hun velden. Ze laten er duizenden eenden op los om de rijstvelden te helpen onderhouden. Dat levert bovenstaande opmerkelijke beelden op.

Lees verder

LIVE. Procureur-generaal geeft uitleg in Kamer over zaak-Chovanec

In de Kamercommissie Justitie vindt vandaag een hoorzitting plaats met het college van procureurs-generaal over de dood van Jozef Chovanec, in een politiecel op de luchthaven van Charleroi begin 2018. U kan de zitting hierboven live volgen.

Lees verder

'Google-woordvoerder': Stan Van Samang zou beter een dwangsom betalen aan ons'

Stan Van Samang heeft deurwaarders naar Google en Facebook gestuurd om zijn gelekte naaktbeelden offline te halen. Stan zelf was niet bereikbaar voor commentaar, maar gelukkig wilde de woordvoerder van Google wel praten met 'De ideale wereld'.

Lees verder

LIVE. Crisiscentrum geeft meer uitleg bij stijging coronacijfers

Zowel het aantal besmettingen, als het aantal ziekenhuisopnames én sterfgevallen ten gevolge van covid-19 stijgt opnieuw in ons land. Dat laatste getal stijgt evenwel het minst snel. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum meer uitleg op een persconferentie. U kunt die hierboven live volgen.

Lees verder

Barbados wil af van de Queen

Barbados heeft aangekondigd dat het de Britse koningin wil vervangen door een Barbadaans staatshoofd. 'De tijd is gekomen om ons koloniale verleden volledig achter ons te laten', klinkt het. Het Caribische eiland hoopt tegen november 2021 een republiek te zijn.

Lees verder

Steven Van Gucht: 'We moeten de bestaande basisregels consistent blijven toepassen'

Zowel het aantal besmettingen, als het aantal ziekenhuisopnames én sterfgevallen ten gevolge van covid-19 stijgt opnieuw in ons land. 'Als we niets doen, zitten we over twee weken aan 1600 besmettingen per dag', zegt viroloog Steven Van Gucht in de persconferentie.

Lees verder

Emily Ratajkowski beschuldigt fotograaf van verkrachting

Model en actrice Emily Ratajkowski beschuldigt fotograaf Jonathan Leder van verkrachting. In een essay voor New York Magazine beschrijft ze ook hoe hij haar nog jaren nadien kwelde door naaktfoto's van haar te publiceren zonder toestemming. De fotograaf ontkent alle beschuldigingen.

Lees verder

'Huizenjagers' beschuldigd van beeldmanipulatie: 'Willen net helder verhaal vertellen'

In een fragment in het reality-programma Huizenjagers op Vier waren er in de buurt van het huis van kandidaten Kaat en Gil hoogspanningsmasten te zien, die er in werkelijkheid niet staan. 'Beeldmanipulatie', volgens een buurtbewoner. 'We proberen de kijker onder te dompelen in het verhaal', reageert producent Zodiac.

Lees verder

OPROEP. Grootouders, kleinkinderen en corona: hoe zit het nu?

In het begin van de pandemie werd grootouders sterk afgeraden om contact te hebben met hun kleinkinderen. Hoe loopt dat vandaag? Hoe gaat u als grootouder vandaag om met uw kleinkind(eren)? Hoe denkt u als ouder over het contact tussen uw ouders en uw kinderen?

Lees verder

Rook bosbranden Verenigde Staten bereikt Europa

De rook die de grote natuurbranden in het westen van de VS veroorzaken, heeft ook Europa bereikt. Wetenschappers van Copernicus, het aardobservatieprogramma van de Europese Unie, hebben dat met satellietbeelden waargenomen.

Lees verder

Jill Biden gebruikt ook haar laarzen om stemmen te sprokkelen

Wat Melania Trump en Michelle Obama kunnen, kan Jill Biden ook. De echtgenote van Democratische presidentskandidaat Joe Biden riep met haar schoeisel Amerikaanse kiezers op om hun stem uit te brengen.

Lees verder

Opgave Egan Bernal dwingt Ineos te herbronnen

Ze waren naar de Tour gekomen om voor de achtste keer in negen jaar de gele trui mee naar huis te nemen, maar na de opgave van Egan Bernal moeten de Ineos Grenadiers terug naar de tekentafel.

Lees verder

Na brandstichting: Melania Trump krijgt nieuw standbeeld in geboortestad

Dinsdag werd een nieuw standbeeld van de Amerikaanse first lady Melania Trump onthuld in haar geboortestad Sevnica in Slovenië. Het eerste standbeeld, dat uit de stam van een levende lindeboom zou zijn gesneden, werd in juli in brand gestoken. Het nieuwe beeld is volledig uit brons gemaakt.

Lees verder

Nederlandse kroonprinses ontvangt straks 1,6 miljoen euro per jaar

Wanneer de Nederlandse kroonprinses Catharina-Amalia volgend jaar achttien kaarsjes uitblaast, heeft ze recht op een jaarlijkse uitkering van ruim 1,6 miljoen euro. Dat berichten Nederlandse media op basis van de begroting van de koning.

Lees verder

'Er is geen doofpot in de zaak-Chovanec. Het dossier is nooit begraven'

Van een doofpotoperatie in de zaak-Chovanec nooit sprake geweest. Dat heeft Johan Delmulle, de procureur-generaal van Brussel, vanochtend in de commissie Justitie van het parlement in naam van het College van procureurs-generaal gezegd. 'Alle richtlijnen zijn gevolgd.'

Lees verder

Van Haren mikt nu toch op bijna 300 Brantano-medewerkers

De schoenenverkoper Van Haren die 40 locaties van Brantano heeft overgenomen, zegt dat het jobs ziet voor maximaal 300 vroegere Brantano-medewerkers.

Lees verder

KU Leuven start op in code geel

De KU Leuven start de onderwijsactiviteiten dit academiejaar op in code geel. De UGent, UAntwerpen en UHasselt beslisten eerder om in code oranje op te starten. Ook de VUB schakelt na één week naar code oranje. Enkel op de campus in Diepenbeek zal code oranje gelden.

Lees verder

A12 richting Antwerpen dicht in Londerzeel na slippartij over olie

De A12 richting Antwerpen is woensdag omstreeks 13.45 uur volledig afgesloten in Londerzeel. Daar zijn een vrachtwagen en een auto geslipt over olie op het wegdek, zo meldt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Cardi B vraagt na drie jaar scheiding aan

De Amerikaanse rapper Cardi B (27) gaat na drie jaar scheiden. Ze noemt haar huwelijk 'onherstelbaar gebroken'.

Lees verder

Dit zijn de coronacijfers twee weken na opening scholen

De scholen zijn nu twee weken open, en uit cijfers van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) blijkt dat slechts een klein percentage van de leerlingen en leerkrachten een positieve coronatest heeft afgelegd. De meeste positieve gevallen komen voor in de provincie Antwerpen.

Lees verder

Scan in ziekenhuis stelt geblesseerde Robben gerust: "Ik vreesde erger"

Arjen Robben is niet ernstig geblesseerd geraakt tijdens het thuisduel van FC Groningen zondag met PSV. Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat zijn lies niet ernstig beschadigd is, zo werd woensdag bekendgemaakt.

Lees verder

Von der Leyen hekelt Joodse karikaturen op Aalst Carnaval

In haar eerste State of the Union heeft Ursula von der Leyen een sneer gegeven naar Aalst Carnaval. 'Waar is de essentie van menselijkheid?' vraagt de voorzitster van de Europese Commissie zich af, 'wanneer antisemitische karikaturen door onze straten paraderen met carnaval?'

Lees verder

Zeker 66 jongeren besmet na verblijf in Portugal

Zeker 66 jongeren zijn besmet geraakt met het coronavirus na een verblijf in Alburfeira, in de Algarve in Portugal. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Dat cijfer loopt waarschijnlijk nog op, want er worden nog contacten opgespoord.

Lees verder

België wil '100 tot 150 extra asielzoekers' van Griekenland overnemen

België is bereid om nog eens 100 tot 150 kwetsbare asielzoekers op te vangen van het Griekse eiland Lesbos. Dat meldt minister Maggie De Block in een persbericht na overleg met de Griekse autoriteiten.

Lees verder

J.K. Rowling opnieuw onder vuur door boek

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling (55) ligt opnieuw onder vuur voor transfobie. In het boek Troubled blood, dat Rowling schreef onder haar pseudoniem Robert Galbraith, is de slechterik van dienst een man die zich verkleedt als vrouw tijdens het plegen van misdaden.

Lees verder

Joe Biden probeert stemmen te winnen met 'Despacito'

Joe Biden was dinsdag in de stad Kissimmee om de latino's in de Amerikaanse staat Florida voor zich te winnen. De democratische presidentskandidaat begon zijn toespraak met het bekende nummer 'Despacito' van Luis Fonsi en Daddy Yankee. Hoe dat verliep ziet u in de video hierboven.

Lees verder

Miguel Angel Lopez wint op de Col de la Loze, Roglic pakt 17 seconden op Pogacar

De Colombiaan Miguel Angel Lopez won de zeventiende rit in de Tour, een zware bergrit in de Alpen met aankomst op de steile Col de la Loze. Primoz Roglic werd tweede en vergrootte zijn voorsprong in de stand op Tadej Pogacar, die derde werd.

Lees verder

Nieuwe beelden van spelende wolvenwelpen

Het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) heeft woensdag nieuwe beelden vrijgegeven van de spelende wolvenwelpjes in ons land. Al zijn dat ondertussen toch wel stevige wolven geworden.

Lees verder

David Goffin gaat er meteen uit in Rome: "Haalde mijn niveau niet"

David Goffin (ATP 11) kon zich woensdag niet plaatsen voor de achtste finales (derde ronde) van het Masters 1.000-toernooi in Rome (gravel/3.854.000 euro).

Lees verder

Tot zes jaar cel op eerste 'granaatproces': clanoorlog 'ondergraaft samenleving'

Op het eerste 'granaatproces' in Antwerpen werden aanslagen in het drugsmilieu bestraft met celstraffen tot zes jaar. 'Dit had levensbedreigende catastrofes kunnen aanrichten.'

Lees verder

Jannik Steimle wint in Slovakije tijdrit voor Deceuninck - Quick-Step

De Duitser Jannik Steimle van het Belgische Deceuninck - Quick-Step heeft woensdag het tweede deel van de openingsdag van de Ronde van Slovakije (cat. 2.1) gewonnen, een tijdrit van 7,1 kilometer in Zilina. Zo komt hij ook aan de leiding in het klassement.

Lees verder

Provincieraad stemt Lode Vereeck weg als nieuwe bestuurder UHasselt

In de Limburgse provincieraad hebben alle partijen, op Vlaams Belang na, de voordracht van Lode Vereeck als bestuurder van de UHasselt weggestemd. Vlaams Belang spreekt van een 'karaktermoord'.

Lees verder

4.300 leerlingen in quarantaine, 638 besmettingen

De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar registreerden de CLB's 638 besmettingen bij de 1,2 miljoen leerlingen in het Vlaamse basis- en secundair onderwijs. 'Bemoedigende cijfers', zegt biostatisticus Geert Molenberghs.

Lees verder

Goedkope kroon van Biggie brengt veel geld op

In het veilinghuis Sotheby's ging een plastic kroon van de rapper Notorious B.I.G. onder de hamer voor 600.000 dollar. De kroon kostte destijds 6 dollar.

Lees verder

Elise Mertens is nu ook op dreef op het Romeinse gravel en stoot door naar achtste finales

Elise Mertens (WTA 20) plaatste zich woensdag voor de achtste finales van het WTA-toernooi op gravel in Rome, dankzij een 6-2, 6-4 overwinning tegen de Poolse Magda Linette (WTA 35). De dubbelwedstrijd met Kirsten Flipkens tegen de tweeling Lyudmyla en Naadia Kichenok uit Oekraïne laat ze schieten vanwege de hitte en de vermoeidheid.

Lees verder

'Land van oranje' kleurt rood na forse stijging van coronacijfers

Verschillende regio's in Nederland krijgen code rood. Onder meer Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn voortaan verboden terrein.

Lees verder

PODCAST. Vier jaar geleden stemden zij op Trump. Zijn ze dat opnieuw van plan?

Op 3 november kiezen de Amerikanen een president. Een uitgelezen moment om eens in het hoofd te kruipen van vier Republikeinse kiezers.

Lees verder

Vier jaar geleden stemden zij op Trump. Zijn ze dat opnieuw van plan?

Op 3 november kiezen de Amerikanen een president. Een uitgelezen moment om eens in het hoofd te kruipen van vier Republikeinse kiezers.

Lees verder

Door VN erkende Libische premier wil tegen eind oktober aftreden

In Libië heeft premier Fayez al-Sarraj, leider van de door de VN erkende regering in Tripoli, aangekondigd dat hij van plan is om tegen eind oktober af te treden. 'Ik verklaar dat het mijn oprechte voornemen is om de macht uiterlijk in oktober over te dragen', aldus al-Serraj in een televisietoespraak. Zijn beslissing komt er na dagenlange protesten.

Lees verder

'Deal tussen Oracle en TikTok niet voldoende voor VS'

De deal die softwarebedrijf Oracle overeen is gekomen met het Chinese bedrijf ByteDance rond socialemedia-app TikTok is niet voldoende om de zorgen bij de Amerikaanse regering rond die app weg te nemen.

Lees verder

Bolivia roept nationale noodtoestand uit wegens bosbranden

In Bolivia heeft interim-president Jeanine Áñez de nationale noodtoestand uitgeroepen vanwege de bosbranden die vooral de regio Chiquitania, in het oosten van het land, teisteren.

Lees verder

Aantal nieuwe besmettingen per dag overschrijdt kaap van 800

De coronacijfers blijven voor de periode tussen 7 en 13 september stijgen. Ook het sterftecijfer stijgt verder, al lijkt dat te stagneren.

Lees verder

Segers (SP.A) hekelt 'ontransparante en onwettige' samenwerking VRT en Streamz

Vlaams parlementslid Katia Segers (SP.A) vindt het akkoord tussen de VRT en Streamz ontransparant en onwettig. Ze maakt gewag van 'een duidelijke overtreding naar de letter en de geest van het mediadecreet'.

Lees verder

Kamer beslist over verlenging voor Wilmès

De discussie over het voortbestaan van de regering-Wilmès krijgt vandaag haar beslag. Na een groot spektakel, want alle politieke partijen komen tussen, maar met een voorspelbare uitkomst.

Lees verder

Overstromingen en stroomuitvallen door de storm Sally

In de Amerikaanse staat Alabama en in het noordwesten van Florida hebben de inwoners momenteel af te rekenen met 'rampzalige overstromingen'. Die zijn het werk van de storm Sally, die gepaard gaat met hevige regenval. Volgens de website poweroutage.com zaten woensdag in beide staten alles samen meer dan 550.000 huishoudens zonder stroom.

Lees verder

Zonovergoten dag met aangename temperaturen

Er is donderdagochtend kans op lokale lage wolkenvelden. Daarna wordt het overal zonnig met maxima van 19 of 20 graden aan zee, 22 graden in het centrum tot plaatselijk 25 graden in Belgisch Lotharingen. Er waait een matige en aan de kust soms een vrij krachtige noordoostenwind, zegt het KMI.

Lees verder

Stakingsaanzegging bij De Lijn

De vakbonden bij de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn hebben een stakingsaanzegging ingediend. Ze eisen onder meer werkzekerheid

Lees verder

Ex-atletiekbaas Lamine Diack krijgt celstraf voor rol in corruptieschandaal

Het Franse parket heeft voormalig atletiekbaas Lamine Diack wegens zijn rol in een corruptieschandaal woensdag een gevangenisstraf van vier jaar opgelegd, waarvan twee jaar voorwaardelijk. De 87-jarige Senegalees moet ook de maximumboete van 500.000 euro betalen. Diack werd schuldig bevonden aan actieve en passieve corruptie en misbruik van vertrouwen. Hij kan tegen de uitspraak in beroep gaan.

Lees verder