Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 25 september 2020

Boerenmarkt | infomarkt Leiebrug | Vacatures

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Win heerlijk verse producten op de Boerenmarkt

Op zondagnamiddag 4 oktober zijn er weer heerlijk verse producten op de Boerenmarkt: gezonde groenten, fruit, boter, kaas, paté, eieren rechtstreeks van bij de boer, artisanaal gemaakte chocolade en ijsjes... De Wereldwinkel heeft er ook een stand met FairTrade producten.

Je kan ook een goedgevulde tas lokale en gezonde producten winnen. Dan moet je vooraf wel eens langs de etalage van de stadswinkel passeren... Lees verder...

Tijdens het weekend van 2 tot en met 4 oktober kan je ook herfstshoppen in de centrumstraten. Naar aanleiding van het herfstshoppen en de Boerenmarkt zijn er enkele verkeersmaatregelen. Lees verder...


Infomarkt nieuwe Leiebrug op 6 oktober

Dit najaar starten de effectieve werken voor een nieuwe brug over de Leie tussen Desselgem en Ooigem. Daarom organiseert De Vlaamse Waterweg op dinsdag 6 oktober een (coronaproof) infomarkt in OC Leieland in Wielsbeke. Inschrijven op voorhand is noodzakelijk.

Lees verder...


Vacatures bij de stad

Er zijn enkele vacatures bij verschillende stedelijke diensten:


Boekenverkoop bibliotheek

Op vrijdag 2 (VOLZET) en zaterdag 3 oktober organiseert de bib de boekenverkoop in de oude bibliotheek. Materialen waarvoor geen plaats meer is in de collectie kan je voor een prikje op de kop tikken. Boeken en strips verkopen we aan 0,50 euro, prentenboeken en tijdschriften heb je al voor 0,10 euro per stuk. Reserveren voor een halfuurtje boeken shoppen kan enkel nog voor zaterdag 3 oktober.

Lees verder...


Cursus voor mantelzorgers | omgaan met dementie

Het welzijnshuis organiseert een driedelige cursus over 'omgaan met dementie' met medische info, fasen van dementie, hoe om te gaan met moeilijk te begrijpen gedrag en sociale voorzieningen. Deze cursus is voor partners, familieleden, vrienden en kennissen van personen met (beginnende) dementie.

Lees verder...


Gezocht: Tuinrangers (m/v/x) - infoavond op 7 oktober

Dit najaar start onze stad een gloednieuw vrijwilligersproject in samenwerking met Inverde. Een team speciaal opgeleide Tuinrangers neemt onze inwoners mee op safari in hun eigen tuin, op zoek naar fascinerende 'wildlife'. Tegelijk geeft de ranger advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin.

Benieuwd? Surf alvast eens naar www.tuinrangers.be en kom zeker naar de gratis infoavond op woensdag 7 oktober om 19.30u. in de raadzaal van het stadhuis.

Lees verder...


Voortraject Vlieg Expeditie

Ben je tussen 6 en 12 jaar en knutsel je graag? Dan daagt Vlieg jou uit! Ga creatief aan de slag met koffers tijdens een van de workshops. De workshops vinden plaats op zaterdag 24 oktober (voor kinderen van 8 tot 12 jaar) en woensdag 28 oktober (voor kinderen van 6 tot 8 jaar) telkens van 14.00u. tot 17.00u. in de bibliotheek en Be-Part.

Lees verder...