Doorgaan naar hoofdcontent

Trump moet juridische kosten van Stormy Daniels betalen

Trump moet juridische kosten van Stormy Daniels betalen

Amerikaans Donald Trump moet 44.000 dollar aan juridische kosten van pornoactrice Stormy Daniels te betalen. Zij had hem in 2018 aangeklaagd wegens een geheimhoudingsverklaring.

Lees verder

LeBron James helpt Lakers aan voorsprong tegen Portland

De LA Lakers hebben zaterdag hun derde wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers in de play-offs van de NBA gewonnen. LeBron James had met 38 punten een groot aandeel in de 116-108 zege. De sterspeler van de Lakers noteerde verder 12 rebounds en 8 assists.

Lees verder

Nieuwe mars tegen Wit-Russisch president Loekasjenko

Twee weken na de omstreden presidentsverkiezing in Wit-Rusland komen de tegenstanders van president Aleksander Loekasjenko zondagnamiddag opnieuw samen in een 'Mars voor de Vrijheid'. Ondanks het regenachtige weer worden tienduizenden mensen verwacht in de hoofdstad Minsk.

Lees verder

Venus Williams gaat er meteen uit in Cincinnati, Andy Murray wel ronde verder

Venus Williams (WTA 65) heeft haar eerste duel op het WTA-toernooi van Cincinnati (hard/1.950.079 dollar), dat dit jaar omwille van de coronacrisis achter gesloten deuren doorgaat in New York, verloren. Andy Murray (ATP 129) plaatste zich bij de mannen wel voor de tweede ronde.

Lees verder

LIVE. Volg hier de herdenking van An en Eefje in Hasselt

Vandaag is het precies 25 jaar geleden dat An en Eefje verdwenen. De Hasseltse meisjes werden op de nacht van 22 augustus op 23 augustus 1995 door Marc Dutroux ontvoerd. Een kwarteeuw later worden de meisjes in Hasselt herdacht. U kunt de herdenking hier live mee volgen.

Lees verder

Ex-Buffalo Jonathan David kan niet winnen bij debuut voor Lille

Lille, de nummer vier van vorig jaar in Frankrijk, is zaterdagavond op de openingsspeeldag van de Ligue 1 niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Rennes. Jonathan David, die in het tussenseizoen voor zo'n 32 miljoen euro de overstap van AA Gent maakte, stond in de basis maar werd even voorbij het uur gewisseld. Tien minuten later tekende Rennes de gelijkmaker aan.

Lees verder

Dertien doden door paniek na politie-interventie bij verboden coronafeest in Peru

Zeker dertien mensen die aanwezig waren op een verboden feest in Peru, zijn om het leven gekomen nadat er paniek was uitgebroken toen de politie tussenbeide kwam. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt.

Lees verder

Bijna 200 vrouwen betogen in Sint-Gillis na incident tussen politie en drie jonge vrouwen

Een honderd- tot tweehonderdtal mensen, voornamelijk vrouwen, hebben zaterdagavond in Sint-Gillis betoogd tegen politiegeweld dat vorig weekend zou plaatsgevonden hebben tegen drie jonge vrouwen.

Lees verder

Veilinghuis: 'Eerste dag uitverkoop Brantano goed verlopen'

Bij het overgrote deel van de Brantano-winkels is de eerste dag van de uitverkoop gisteren goed verlopen. 'Bij slechts een viertal winkels moest de politie tussenbeide komen of moesten de deuren gesloten worden', zegt Jeroen Van Daele van veilinghuis Moyersoen.

Lees verder

Lijk aangetroffen in huis Nederlandse PVDA-politicus, politie gaat uit van misdrijf

In een huis in Sint Michielsgestel in Nederland is een levenloos lichaam aangetroffen. De politie gaat uit van een misdrijf. Zaterdagavond is een verdachte aangehouden. Over de rol van de man is veel onduidelijk, tweette de politie.

Lees verder

Zeventiger overleden na aanrijding door tram in Hoboken

Op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken is zondagochtend een man overleden nadat hij was aangereden door een tram. Dat bevestigt Antwerpse politie.

Lees verder

Kangoeroes ravotten in Australië's zeldzaam pak sneeuw

Een ijskoude wind die rechtstreeks vanuit Antarctica komt, brengt een dik pak sneeuw met zich mee voor Australië. Een zeldzame gebeurtenis, want het is al 15 jaar geleden dat verschillende zuidelijke staten van het land zoveel sneeuw hebben gezien. Ook de regio die vorig jaar verwoest werd in de hevige bosbranden, ligt nu bedekt onder een maagdelijk wit laagje sneeuw.

Lees verder

Bescheiden protest van internationale koppels in Brussel: 'België moet Deens model volgen'

Zondagochtend kwamen in Brussel een vijftigtal mensen samen om te protesten tegen de nieuwe coronamaatregelen voor koppels in een langeafstandsrelatie. Die maatregelen liggen wel nog niet definitief vast. 'De voorwaarde om minstens twee jaar een relatie te hebben, is veel te streng.'

Lees verder

Weinig aanvragen voor extra kindergeld: 'Vraag het alsnog aan'

De Vlaamse regering heeft nog maar voor 6.500 kinderen een extra covid-19-toeslag uitbetaald bovenop de gezinsbijslag, de vroegere kinderbijslag. Nochtans rekende de regering dat 126.000 kinderen in aanmerking zouden komen. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) roept gezinnen op om de toeslag alsnog aan te vragen.

Lees verder

Brandweer kan op het nippertje gered worden van Californische bosbranden

Twee Amerikaanse brandweerlieden zaten ingesloten door een hevige bosbrand, maar konden op tijd gered worden dankzij een reddingshelikopter. De mannen waren een plaatselijke bosbrand aan het bestrijden, maar het vuur was heviger dan verwacht - waardoor ze uiteindelijk vast kwamen te zitten.

Lees verder

Bologna-coach Mihajlovic test positief op corona, Parma zet succescoach aan de deur

Serie A-club Bologna heeft bekendgemaakt dat haar coach Sinisa Mihajlovic positief heeft getest op COVID-19. De 51-jarige Serviër heeft geen symptomen, maar trekt zich wel voor twee weken terug in isolatie. Tegelijk nam Parma verrassend afscheid van zijn coach, Roberto D'Aversa.

Lees verder

Navalni's team geeft vanavond uitleg over vergiftiging

Medewerkers van de Kremlincriticus Aleksej Navalni zullen vanavond om 18.00 uur Belgische tijd op hun internetkanaal meer informatie geven over de mogelijke vergiftiging van de opposant. Volgens een Russische krant stond Navalni onder politietoezicht.

Lees verder

Ex-mol Gilles Van Bouwel: 'Een dagje voor tv zitten ontspant me meer dan mediteren'

Geen suikers, witmakende tandpasta en extra aandacht aan de intieme zone: presentator Gilles Van Bouwel, die onlangs 'Man/ual' schreef, een boek over mannenverzorging, vertelt over de producten in zijn badkamer, schoonheidsrituelen en beautyroutines.

Lees verder

Uefa overweegt om formule met één wedstrijd in knock-outfase te behouden

De UEFA houdt in de toekomst mogelijk vast aan het spelen van één wedstrijd in plaats van twee in de knock-outfase van Europese clubtoernooien. In een interview met persbureau Reuters zegt voorzitter Aleksander Ceferin dat de duels in deze opzet vaak aantrekkelijker zijn om naar te kijken.

Lees verder

Nationale kampioenschappen: Luis Leon Sanchez pakt Spaanse titel na spannende finale

In België is het nationaal kampioenschap uitgesteld tot na de Tour de France. Maar in de meeste landen werd wel gewoon gekoerst. Een overzicht van de nationale titelwedstrijden.

Lees verder

Vanessa Sterckendries verpulvert eigen Belgisch record in het hamerslingeren

Vanessa Sterckendries heeft zondag in het Duitse Leverkusen haar eigen Belgisch record in het hamerslingeren gevoelig bijgesteld. De 24-jarige Vlaams-Brabantse lukte 69m91 en komt nu heel dicht bij de magische 70-metergrens.

Lees verder

Standard speelt kleurloos gelijkspel tegen Racing Genk

Het stadion van Sclessin was het podium voor een zeer tegenvallende topper. Standard en KRC Genk hielden het in een kansarme wedstrijd op 0-0 en daar is meteen heel veel mee gezegd.

Lees verder

Curator: 'Overname Brantano zit in eindfase'

Terwijl alle aandacht dit weekend ging naar de vaak chaotisch georganiseerde uitverkoop bij een zestigtal Brantano-winkels – waarbij de winkels in Koksijde en Genk zelfs door de politie werden gesloten - voeren de curatoren nog altijd volop gesprekken met een kandidaat-overnemer. Ook vandaag nog, op zondag.

Lees verder

Club Brugge opnieuw onderuit in eigen huis, Beerschot is zowaar leider

Tweede thuismatch, tweede thuisnederlaag voor Club Brugge. Ook Beerschot wist de landskampioen in eigen huis te verrassen: 0-1. Met 3 op 9 heeft blauw-zwart haar start gemist. Op 't Kiel is het feest: Beerschot mag zich samen met Charleroi de ongeslagen leider noemen.

Lees verder

Geen droomstart voor Kompany: Anderlecht geeft voorsprong uit handen

Nieuwe coach, maar Anderlecht blijft in hetzelfde bedje ziek: opnieuw kon Anderlecht geen voorsprong vasthouden. Gnohéré wiste in de slotminuut de openingstreffer van Dimata uit. De eindscore: 1-1. Paars-wit speelde meer dan een helft tegen tien man, maar kon het overwicht dus niet uitbuiten.

Lees verder

Twitter plaatst opnieuw mededeling bij tweet Trump over poststem

Twitter heeft zondag een mededeling bij een bericht van de Amerikaanse president Donald Trump geplaatst. In die tweet uitte Trump kritiek op het gebruik van postbussen voor de stembuslag in november.

Lees verder

Politie start onderzoek na bedreigingen tegen Marc Van Ranst

De lokale politie Mechelen-Willebroek is zondagavond een onderzoek gestart naar bedreigingen die viroloog Marc Van Ranst ontving in het station van Mechelen. Van Ranst filmde zijn belager terwijl die een Hitlergroet uitbracht en plaatste een foto op Twitter.

Lees verder

Bayern München wint voor zevende keer Champions League

Tranen bij Neymar. Van treurnis. Ook bij Kingsley Coman. Van vreugde. Uitgerekend tegen de club waar hij zijn jeugd doorbracht, kroonde de 24-jarige Fransman zich tot matchwinnaar. De Champions League gaat voor de zevende keer naar Bayern München. HEt werd 0-1.

Lees verder

Minder dan 500 besmettingen per dag

In de week van 14 tot en met 20 augustus werden gemiddeld 493,3 besmettingen per dag geregistreerd, blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Veertigtal Brantano-winkels openen maandag

Het veilinghuis dat de uitverkoop bij schoenenketen Brantano organiseert, denkt maandag een veertigtal winkels te kunnen openen. Dat blijkt zondagavond uit een nieuwe update. Zaterdag waren dat er nog meer dan 60.

Lees verder

Bijna 240.000 mensen geëvacueerd door bosbranden in Californië

De bosbranden die de Amerikaanse staat Californië teisteren, hebben er voor gezorgd dat bijna 240.000 inwoners hun woning hebben moeten verlaten.

Lees verder

Reeks brandstichtingen in Seraing

In Seraing, in de provincie Luik, is de brandweer zondagavond verscheidene malen opgeroepen voor brand in de buurt van een park. Die lijken telkens aangestoken, aldus de brandweer.

Lees verder

Opnieuw explosie in Antwerpen: granaat ontploft op straat in Deurne

In Deurne is afgelopen nacht opnieuw een granaat ontploft. Dat gebeurde in de buurt van het Sportpaleis. Het explosief ontplofte op straat. Er vielen geen gewonden.

Lees verder

Opnieuw berggorilla geboren in Virunga

In het Nationaal park van Virunga, in het oosten van de Democratische Republiek Congo, is zaterdag een gorilla geboren. Dat heeft het Congolees Instituut voor Natuurbeheer bekendgemaakt.

Lees verder

Trump-adviseur Conway verlaat het Witte Huis

Kellyanne Conway, een van de langstzittende adviseurs van de Amerikaanse president Donald Trump, vertrekt aan het eind van deze maand uit het Witte Huis. Dat maakte zij maandag bekend.

Lees verder

Koele dag met buien in het verschiet

Maandag wordt het wisselend bewolkt met buien die vanaf het westen door ons land trekken. In de namiddag kunnen die buien vrij stevig worden met kans op enkele donderslagen. Maandagavond neemt de buienneiging af. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Zeldzame walvissen in de Oosterschelde gezien

In de Oosterschelde, in Nederlands Zeeland, zijn twee butskoppen waargenomen. Butskoppen zijn diep duikende walvisachtigen uit de familie van de spitssnuitdolfijnen.

Lees verder