Doorgaan naar hoofdcontent

Sint-Lievens-Houtem: Gemeenteraad en OCMW-raad

Gemeenteraad en OCMW-raad
De volgende zitting van de gemeenteraad en OCMW-raad vindt plaats op donderdag 27 augustus 2020 om 20 uur in de theaterzaal van CC De Fabriek, Fabrieksstraat 19.

Dagorde gemeenteraad (pdf) - gepubliceerd op 19 augustus 2020
Dagorde OCMW-raad (pdf) - gepubliceerd op 19 augustus 2020
Lees verder

Aanpassing gemeentelijke corona-maatregelen
Opnieuw evenementen mogelijk in Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem: aanpassing lokale corona-maatregelen

Omdat de verspreiding van het corona-virus in Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem onder controle is, worden de lokale corona-maatregelen m.b.t. evenementen ingetrokken.

Wat vooraf ging
Eind juli namen de lokale besturen van Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing: bepaalde evenementen werden opgeschort, om de verspreiding van het corona-virus in de drie gemeenten in te dijken. De cijfers en de contactopsporing toonden immers aan dat de besmettingen terug te leiden waren naar dit soort organisaties.

Het ging concreet om o.a. optredens, voorstellingen en concerten die voor het publiek toegankelijk zijn in een openbare ruimte, een openbaar gebouw of in een private ruimte of privaat gebouw; sportwedstrijden (inclusief oefenwedstrijden) met publiek en sportwedstrijden (inclusief oefenwedstrijden) op de openbare weg; garageverkopen, gelegenheidsmarkten, handelsbeurzen en ruilbeurzen …

De situatie werd voortdurend gemonitord en geëvalueerd in de intergemeentelijke veiligheidscel, die in nauw overleg stond met de huisartsenkring Panacea. De cijfers evolueerden dagelijks, in de positieve zin. Het corona-virus in onze gemeenten is ondertussen opnieuw onder controle.

Opnieuw evenementen mogelijk, volgens de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad

Daarom beslisten Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem om de opschorting van bepaalde evenementen, die normaal gezien van kracht was t.e.m. eind september 2020, met onmiddellijke ingang op te heffen.

De evenementen, sportwedstrijden, activiteiten … die hierboven werden opgesomd, kunnen dus opnieuw georganiseerd worden. Opgelet: uiteraard moet dat gebeuren volgens de regels opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad en de opgestelde protocollen per sector. Meer info daarover vind je op www.info-coronavirus.be.

Daarnaast vragen de lokale besturen aan de organisatoren om hun evenementen tijdig aan te vragen bij het gemeentebestuur via www.sint-lievens-houtem.be/evenementen (vraag je evenement aan).

De burgemeester nam hierover het besluit op 21 augustus 2020. Het besluit kan je hier raadplegen (pdf).

Mondmaskers

Het blijft verplicht om op het grondgebied van Herzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem te allen tijde een mondmasker bij te hebben en dat te dragen op plaatsen waar je zelf vindt dat een veilige afstand niet bewaard kan worden én op deze drukke plaatsen in Sint-Lievens-Houtem: het Marktplein (incl. het plein); de parking van Okay en de parking van Delhaize. Deze verplichting geldt niet voor fietsers, joggers, automobilisten en kinderen jonger dan 12 jaar.

Lees verder