Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 26 augustus 2020

Retie: Schooljaar 2020 - 2021 gaat bijna van start, ook voor- en naschoolse kinderopvang start normale werking

Schooljaar 2020 - 2021 gaat bijna van start, ook voor- en naschoolse kinderopvang start normale werking
Binnen minder dan een week zullen alle leerlingen terugkeren naar de schoolbanken. Alle scholen zullen opstarten in 'pandemiefase code geel'. Ook de voor- en naschoolse kinderopvang start de normale werking weer op. In Schoonbroek zullen kinderen voortaan worden opgevangen in de kleuterschool.
Lees verder

'Laat je tanden zien!' werkt rond mondgezondheid bij jonge kinderen
'Laat je tanden zien!' wil de gewoonten rond mondgezondheid verbeteren bij jonge kinderen en richt zich tot ouders met kinderen van 6 maanden tot 6 jaar. Alle gezinnen met kinderen jonger dan zes jaar uit Mol, Balen, Dessel en Retie ontvangen in augustus een speels en informatief pakket in de bus.
Lees verder

Het Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker gaat digitaal
Zo'n 340 000 azalea's staan al een jaar te groeien voor het jaarlijkse Plantjesweekend van Kom op tegen Kanker. Een traditionele verkoop door vele vrijwilligers is dit jaar onmogelijk, waardoor de azalea's dit jaar alleen online te koop zullen zijn van 1 tot 20 september!
Lees verder

Corona: bijkomende provinciale maatregelen vanaf 27 augustus niet meer van kracht, enkel federale maatregelen gelden nog
Onze inspanningen hebben geloond! De strengere provinciale coronamaatregelen zullen vanaf 27 augustus niet meer van kracht zijn. De gouverneur roept wel op om voorzichtig te blijven en je te houden aan de federale maatregelen.
Lees verder