Doorgaan naar hoofdcontent

Opnieuw granaat gevonden in Deurne

Opnieuw granaat gevonden in Deurne

In de Van Amstelstraat in Deurne is zaterdag rond 0.40 uur opnieuw een granaat aangetroffen. Dat zegt de Antwerpse politie.

Lees verder

Koopjes bijna gedaan, maar de winkels hebben nog enorme overschotten

De zomerkoopjes eindigen maandag. De verkoopcijfers kleuren bloedrood en op dit moment ligt nog 35 à 40 procent van de stock in de rekken, zegt het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ). Twee derde van de handelaars zal daarom nog ronde prijzen aanbieden in september, naast de nieuwe collectie.

Lees verder

Tourregels weer veranderd: dan toch uitsluiting bij twee coronagevallen in team

Ondanks een aangekondigde versoepeling door het UCI, zullen teams in de Tour de France dan toch uitgesloten worden bij twee positieve coronagevallen in één week binnen het team, met de omkadering inbegrepen. Dat bevestigde Tourdirecteur Christian Prudhomme.

Lees verder

Musk toont prototype om brein met smartphone te verbinden

De Amerikaanse techondernemer Elon Musk heeft vrijdag een prototype van een computerchip voorgesteld om een elektronische verbinding tot stand te brengen met de hersenen van mensen. Het gaat om een apparaat van zijn neurotechnologiebedrijf Neurolink.

Lees verder

Dit was de Republikeinse Conventie in zes opvallende fragmenten

Vier avonden op een rij stonden de Amerikaanse Republikeinen in de spotlights. Opmerkelijke speeches, emotionele getuigenissen, ongeziene taferelen… Wij selecteren zes opvallende fragmenten.

Lees verder

Sterk signaal: BORA-hansgrohe blijft minstens tot eind 2024 in het peloton

In moeilijke coronatijden hebben hoofdsponsors BORA en hansgrohe een sterk statement gemaakt. Ze verlengden hun overeenkomst met het WorldTour-team van manager Ralph Denk en boegbeeld Peter Sagan tot eind 2024. BORA-hansgrohe blijft zo nog zeker vier jaar in het wielerpeloton.

Lees verder

Annouri vervangt Van Besien als fractieleider in Antwerpen

De 36-jarige Imade Annouri uit Hoboken is door de fractieleden van Groen Antwerpen verkozen tot nieuwe fractieleider. Hij neemt de fakkel over van Wouter Van Besien, die vanaf 1 september aan de slag gaat bij VDK Bank.

Lees verder

Leeds spendeert meteen zijn Premier League-miljoenen aan Rodrigo

Leeds United heeft zich versterkt met aanvaller Rodrigo. De Peacocks, die komend seizoen na zestien jaar weer terugkeren in de Premier League, schotelden de Spanjaard van Braziliaanse afkomst een contract van vier seizoenen voor. Rodrigo komt over van Valencia dat om en bij de dertig miljoen euro zou vangen. Daar zouden nog zo'n tien miljoen euro aan bonussen kunnen bijkomen. Afgelopen winter stond Rodrigo nog in de belangstelling van FC Barcelona.

Lees verder

Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ter wereld

Rusland heeft nooit eerder vertoonde beelden vrijgegeven van 's werelds grootste nucleaire explosie ooit. De waterstofbom Tsar Bomba werd zo'n 60 jaar geleden tot ontploffing gebracht tijdens een test van de voormalige Sovjet-Unie. Bekijk de indrukwekkende beelden in de video hierboven.

Lees verder

Amerikaanse honkbalteams Astros en A's lopen uit protest tegen politiegeweld van het veld

Het duel tussen de honkbalteams Oakland Athletics en Houston Astros is vrijdagavond uitgesteld nadat beide teams nog voor de eerste pitch van het veld zijn gelopen. Dat deden ze uit protest tegen het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

Lees verder

Michelle Obama 'uitgeput en gefrustreerd' door geweld in Kenosha

In een uitgebreid statement veroordeelt voormalig 'first lady' Michelle Obama het politieoptreden waarbij Jacob Blake verlamd geraakte en twee dagen later de dood van twee demonstranten in Kenosha. 'Ik ben er kapot van.'

Lees verder

Novak Djokovic treedt terug als voorzitter van spelersraad, maar richt nieuwe organisatie op

Nummer één van de wereld Novak Djokovic is teruggetreden als voorzitter van de spelersraad van tennisorganisatie ATP en probeert een nieuwe vertegenwoordigende organisatie voor de spelers op te richten. Dat meldt de New York Times zaterdag. De Canadees Vasek Pospisil (ATP 92) heeft ook laten weten dat hij ook is teruggetreden uit de spelersraad.

Lees verder

Sander Armée wint de ochtendrit in Ronde van Poitou-Charentes

Sander Armée (Lotto Soudal) heeft zaterdag de ochtendetappe in de Ronde van Poitou-Charentes (2.1) op zijn naam geschreven. De 34-jarige Leuvenaar bleef tijdens de korte rit van 97,7 km tussen Chasseneuil-du-Poitou en Jaunay-Marigny nipt uit de greep van het peloton en haalde het zo voor de Italiaan Luca Mozzato (B&B Hotels-Vital Concept) en de Colombiaan Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick Step). De Franse kampioen Arnaud Démare (Groupama-FDJ) blijft leider.

Lees verder

Antoinette Spaak, eerste vrouwelijke partijvoorzitter van ons land, overleden

De eerste vrouwelijke partijvoorzitter van ons land, Antoinette Spaak is overleden, meldt de voorzitter van DéFi, François De Smet. Ze werd 92 jaar oud.

Lees verder

Al 17 doden door instorting van restaurant in China

Zeker zeventien mensen zijn in het noorden van China om het leven gekomen bij de instorting van een restaurant zaterdagochtend. Reddingswerkers zoeken verder naar overlevenden.

Lees verder

Eerste grote internationale triatlon na corona noodgedwongen stopgezet… door onweer

Pieter Heemeryck krijgt dit jaar niet de kans om de Challenge triatlon in het Zwitserse Davos voor de tweede maal op rij op zijn naam te schrijven. De organisatie zette de wedstrijd zaterdag na een halfuur stop wegens de slechte weersomstandigheden.

Lees verder

Jambon: 'Nooit de intentie gehad om de waarheid te verdraaien'

'Het dossier-Chovanec is door mijn kabinet correct behandeld', zegt Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) over zijn rol bij de dood van Jozef Chovanec. Op dit moment geeft Jambon een persconferentie over zijn rol in de zaak.

Lees verder

Lewis Hamilton vliegt naar nieuw ronderecord en polepositie GP van België

Lewis Hamilton heeft op verbluffende wijze op het circuit van Spa-Francorchamps de polepositie voor de GP van België veroverd. Bij Ferrari was er een ongelooflijke wanprestatie en lijken de dagen van teambaas Mattia Binotto steeds nadrukkelijker geteld.

Lees verder

Vliegtuigje neergestort in buurt van vliegveld Kiewit, piloot komt om

Een vliegtuigje is zaterdagmiddag neergestort vlakbij het vliegveld van Kiewiet (Hasselt). De piloot is omgekomen

Lees verder

'Niemand vraagt mijn ontslag'

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) ging vanmiddag door het stof voor zowat alle uitspraken die hij sinds het uitbarsten van de zaak-Chovanec gedaan heeft. Maar zelfs nu hij moet toegeven toch een gesprek te hebben gehad met de Slovaakse ambassadeur, ziet hij geen problemen voor zijn functioneren als Vlaams MP. 'Niemand vraagt mijn ontslag.'

Lees verder

'Jambon onderkent ernst situatie niet'

Groen is niet onder de indruk van het relaas dat Vlaams minister-president Jan Jambon zaterdagnamiddag gaf over de zaak-Chovanec. Dat zegt fractieleider Björn Rzoska, die zich afvraagt of minister Jambon wel degelijk de ernst van de feiten onderkent. 'Deze persconferentie roept meer vragen op dan ze antwoorden geeft', zo klinkt het.

Lees verder

Ondanks verbod klinkt 'Hallelujah' op Republikeinse Conventie

Advocaten die waken over de -muzikale- erfenis van de in 2016 overleden Leonard Cohen overwegen gerechtelijke stappen nadat de Republikeinse Conventie donderdag tot twee keer toe 'Hallelujah' van de Canadese zanger heeft gebruikt, en dat ondanks een voorafgaand verbod.

Lees verder

Florian Sénéchal bezorgt Deceuninck - Quick-Step de zege in Druivenkoers Overijse -

De Fransman Florian Sénéchal van Deceuninck - Quick-Step heeft in Overijse de zestigste editie van de Druivenkoers op zijn naam geschreven.

Lees verder

Sint-Truiden komt tegen tien spelers van Eupen niet verder dan gelijkspel

AS Eupen en Sint-Truiden hebben zaterdag op de vierde speeldag van de Jupiler Pro League de punten gedeeld. Het duel aan de Kehrweg eindigde op 1-1. STVV speelde meer dan een uur tegen een man minder.

Lees verder

Openingsrit Tour de France ontsierd door vele valpartijen

Alexander Kristoff heeft de openingsetappe van de Tour de France gewonnen. Hij versloeg wereldkampioen Mads Pedersen in een sprint met een uitgedund peloton op de Promenade des Anglais in Nice. Kristoff veroverde zo meteen ook de eerste gele trui. De natte openingsrit stond echter vooral in het teken van een fiks aantal valpartijen.

Lees verder

Facebook maakte 'operationele fout' met militiepagina, zegt Zuckerberg

Facebook-ceo Mark Zuckerberg zegt dat het platform sneller had moeten ingrijpen om de pagina van een militie uit Kenosha, Wisconsin te verwijderen. In een bericht had de Kenosha Guard opgeroepen om de wapens op te nemen, en dat is tegen de regels van het sociaal netwerk.

Lees verder

President Trump bezoekt getroffen staten Louisiana en Texas

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag een bezoek gebracht aan de door de orkaan Laura getroffen staat Louisiana. Later reist hij door naar Texas. De orkaan heeft in die twee staten aan minstens veertien mensen het leven gekost. Honderdduizenden mensen zitten zonder stroom of drinkwater.

Lees verder

Nog tot begin oktober militairen op straat

De geïntegreerde politie kan nog tot 2 oktober een beroep doen op Defensie voor bewakingsopdrachten. Dat heeft de federale ministerraad beslist. Bij Defensie had men de steun van de militairen in september nochtans liever beëindigd gezien.

Lees verder

Philippe Gilbert heeft gebroken knieschijf en verlaat Tour na val in openingsrit

Philippe Gilbert heeft een gebroken knieschijf opgelopen bij zijn zware valpartij in de openingsrit van de Ronde van Frankrijk en zal niet meer starten aan de tweede rit. Dat maakte zijn team Lotto Soudal bekend tijdens de nacht van zaterdag op zondag.

Lees verder

Plaatselijk felle buien vergezeld van onweer

Zondag bepaalt koele en onstabiele Noordzeelucht nog steeds ons weer. Het is opnieuw wisselvallig met van in de ochtend buien in de kuststreek en in het noordwesten van het land. Dat meldt het KMI. De buien kunnen plaatselijk fel zijn en vergezeld van onweer.

Lees verder