Doorgaan naar hoofdcontent

LA Lakers en Milwaukee Bucks stoten door in NBA-play-offs

LA Lakers en Milwaukee Bucks stoten door in NBA-play-offs

De Los Angeles Lakers en de Milwaukee Bucks hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van de play-offs in de NBA. Na een onderbreking van drie dagen wegens protest tegen het politiegeweld in de VS, behaalden beide topteams zaterdagavond in de NBA-bubbel in Orlando de vereiste vierde overwinning in hun openingsronde.

Lees verder

Dode in Portland bij confrontatie tussen voor- en tegenstanders van Donald Trump

Bij demonstraties in de stad Portland, in de Amerikaanse staat Oregon, is zaterdagavond een man doodgeschoten. Het incident deed zich voor in de marge van betogingen van voor- en tegenstanders van de Amerikaanse president Donald Trump. Dat berichtten plaatselijke media.

Lees verder

Ooggetuige arrestatie Chovanec: 'Hij was heel verward maar niet agressief'

Enkele passagiers die in 2018 naar Slovakije zouden vliegen met hetzelfde toestel als Jozef Chovanec, verklaren dat hij niet agressief was, maar wel erg verward. De politie plukte de 38-jarige man van het vliegtuig omdat hij zijn instapkaart niet wou tonen. Maar het leek er eerder op dat de man niet kon communiceren op dat moment, zegt een ooggetuige tegen VRT NWS.

Lees verder

Neymar en Nike stoppen na vijftien jaar samenwerking

Nike werkt niet langer samen met de Braziliaanse stervoetballer Neymar. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde aan AFP dat de samenwerking na vijftien jaar is stopgezet.

Lees verder

Franse officier verdacht van spionage voor Rusland

Een Franse officier wordt ervan verdacht dat hij uiterst gevoelige documenten heeft verstrekt aan de Russische geheime dienst.

Lees verder

Gevangene met tbc overgebracht naar ziekenhuis in Hasselt

Bij een gevangene die in de gevangenis van Hasselt verbleef is vrijdag open tuberculose vastgesteld. De gevangene werd voor verzorging overgebracht naar een ziekenhuis in Hasselt.

Lees verder

Meerdere jonge doden bij lange reeks weekendongevallen

Dit weekend gebeurden opnieuw heel wat ongevallen op onze wegen. Minstens drie twintigers kwamen daarbij om het leven.

Lees verder

'Reddingsschip Banksy' krijgt hulp van Italiaanse kustwacht

Het schip dat de Britse straatkunstenaar Banksy heeft gesponsord en beschilderd om migranten te redden, heeft zaterdag om hulp gevraagd. Het schip zat overvol en kon op eigen houtje niet meer aan land geraken. De Italiaanse kustwacht reageerde uiteindelijk op de oproep.

Lees verder

Moddervulkaan barst uit in Indonesië, vier boeren vergiftigd

Een moddervulkaan is donderdag uitgebarsten in Blora in de provincie Midden-Java in Indonesië. Meer dan tien minuten lang spuwde de Kesongo moddervulkaan modder tot 30 meter de lucht in, daarbij kwamen ook giftige gassen vrij. Volgens een buurtbewoner bestaat de modderkrater al lang, maar was dit de eerste grote uitbarsting die plaatsvond.

Lees verder

"Benoît Paire is eerste tennisspeler die positief test op corona in de US Open-bubbel"

Volgens het Franse gezaghebbende L'Equipe heeft de Franse tennisser Benoît Paire een positieve coronatest afgeleverd. Paire is de eerste profspeler met corona binnen de afgeschermde bubbel van de US Open, die maandag van start gaat.

Lees verder

'Vergeten' Suske en Wiske na 61 jaar alsnog afgewerkt

Na 61 jaar is De sonometer klaar. Willy Vandersteen begon zelf nog aan het avontuur van Suske en Wiske, maar werkte het nooit af.

Lees verder

Tim Merlier sprint naar de zege in Brussels Cycling Classic, spectaculaire val vlak na finish

De Brussels Cycling Classic is een prooi geworden voor Tim Merlier. De Belgische kampioen van Alpecin-Fenix sprintte in de kletsnatte straten van onze hoofdstad naar de overwinning. Davide Ballerini (Deceuninck-Quick Step) en Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic) - nummer twee en drie - schoven na de finish zwaar onderuit op het gladde asfalt.

Lees verder

Badji bezorgt Club deugddoende zege, Genk krijgt twee penalty's (en mist er eentje)

Een topper met twee gezichten en evenveel penalty's leverde uiteindelijk een deugddoende zege voor Club Brugge op. Voor de rust dolde blauw-zwart met Genk, erna moest het wachten tot de slotfase om de drie punten veilig te stellen. Badji buffelde op corner de winning goal binnen: 1-2.

Lees verder

Messi komt niet opdagen bij medische testen van Barcelona, maar 'afkoopclausule blijft geldig'

Lionel Messi heeft zich zondag niet laten zien bij het medisch onderzoek dat de voetballers van FC Barcelona ondergingen in de aanloop naar het nieuwe seizoen.

Lees verder

Zaak-Wesphael inspireert tot Belgische film

In de film L'ennemi, die zaterdag in première ging op het filmfestival van Angoulême in Frankrijk, wordt een politicus beschuldigd van de moord op zijn vrouw, in een Oostendse hotelkamer.

Lees verder

Badji bezorgt Club deugddoende zege, Genk krijgt twee penalty's (en mist er eentje)

Een topper met twee gezichten en evenveel penalty's leverde uiteindelijk een deugddoende zege voor Club Brugge op. Voor de rust dolde blauw-zwart met Genk, erna moest het wachten tot de slotfase om de drie punten veilig te stellen. Badji buffelde op corner de winning goal binnen: 1-2.

Lees verder

Prins Laurent koopt CO2-meters voor klas van zijn kinderen

Prins Laurent heeft voor de school van zijn drie kinderen CO2-metertjes gekocht om de luchtkwaliteit in de klas te meten en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Hij deed dat op aanraden van viroloog Marc Van Ranst. 'Elke school zou zo'n metertje moeten hebben.'

Lees verder

Trend nieuwe besmettingen daalt voort

Tussen 20 en 26 augustus zijn er dagelijks gemiddeld 437 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in België. Dat zijn er 15 procent minder dan in de zeven dagen die aan die periode voorafgingen, zo blijkt zondag uit de nieuwste cijfers van Sciensano.

Lees verder

'Een gesprek met de ambassadeur vergeet je niet zomaar'

Uit verschillende politieke hoeken rijzen er vragen bij de geloofwaardigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). 'De kleur van je das of schoenen vergeten, is één ding. Maar een gesprek met de ambassadeur vergeet je niet zomaar.'

Lees verder

Lewis Hamilton wint GP van België voor de vierde keer, crisis bij Ferrari compleet na dramatische wedstrijd

Lewis Hamilton heeft zijn mars richting een zevende wereldtitel gewoon verdergezet in Spa-Francorchamps. De Brit won voor de vierde keer in zijn carrière de Grand Prix van België, voor teamgenoot Valtteri Bottas en halve thuisrijder Max Verstappen. Bij Ferrari, dat de voorbije twee jaar nog deze race won, is de crisis compleet: Sebastian Vettel en Charles Leclerc finishten 13de en 15de.

Lees verder

Rellen in Malmö na verbranding Koran

Verschillende agenten zijn in Malmö, in het zuiden van Zweden, lichtgewond geraakt bij schermutselingen met betogers vrijdagavond, nadat sympathisanten van extreemrechts een Koran verbrand hadden.

Lees verder

Arnaud Démare schrijft ook de Ronde van Poitou-Charentes op zijn naam

Arnaud Démare (Groupama-FDJ) is de eindwinnaar van de Ronde van Poitou-Charentes (Fra/2.1). In de slotrit van Thénezay naar Poitiers haalde hij het zondag na 164,6 km in een sprint voor de Spanjaard Ivan Garcia Cortina (Bahrain-McLaren) en de Duitser Alexander Krieger (Alpecin-Fenix), zijn derde ritzege in de Franse rittenkoers. Tosh Van Der Sande sprintte naar een vierde plaats in de daguitslag, Alfdan De Decker finishte als negende.

Lees verder

Leerling Jos Verlooy klopt leermeester Harrie Smolders in Saint-Tropez

Jos Verlooy is zondag in de slotproef van de CSI5-jumping in het Zuid-Franse Saint-Tropez op de tweede plaats geëindigd. Daarmee deed hij net iets beter dan Harrie Smolders, zijn mentor die hem van in de jeugd tot aan de wereldtop trainde.

Lees verder

Jejoen Bontinck (25) geeft opmerkelijk interview aan BBC: 'Ik heb een buitengewoon verhaal te vertellen'

Jejoen Bontinck heeft een opvallend interview gegeven aan de Britse openbare omroep BBC. De ex-Syriëstrijder wil een muziekcarrière uitbouwen.

Lees verder

Tienduizenden betogers in Wit-Rusland : 'Fijne verjaardag jij rat!'

Tienduizenden betogers zijn volgens schattingen van het Franse persbureau AFP en lokale media voor de derde opeenvolgende zondag de straat opgetrokken in Minsk om te protesteren tegen president Alexandr Loekasjenko.

Lees verder

Twee Vlamingen en één Brusselaar maken kans op Bronzen Uil

De Vlamingen Max Temmerman en Chris Van Camp en de Brusselaar Frederik Willem Daem zijn genomineerd voor De Bronzen Uil, de jaarlijkse literatuurprijs voor het beste Nederlandstalige debuut. Dat meldt cultuurorganisatie Willemsfonds, dat de prijs samen met het Algemeen-Nederlands Verbond uitreikt.

Lees verder

Standard countert zich naar ruime zege bij Beerschot en is nieuwe leider

Standard is voorlopig de nieuwe leider in de Jupiler Pro League. De Rouches hadden het niet onder de markt met Beerschot, maar counterden zich uiteindelijk nog naar een ruime 0-3-zege. Zo nemen ze de koppositie over van de promovendus.

Lees verder

Julian Alaphilippe sprint naar zege in de Tour en pakt ook geel: het begin van een nieuw sprookje?

Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) heeft zondag de tweede etappe in de Ronde van Frankrijk (WorldTour) op zijn naam geschreven. De Fransman haalde het na 186 kilometer, met start en aankomst in Nice, na een sprint met drie voor de Zwitser Marc Hirschi (Sunweb) en de Brit Adam Yates (Mitchelton-Scott). Greg Van Avermaet (CCC) won op nauwelijks twee seconden de sprint van de achtervolgende groep en werd zo vierde. Alaphilippe neemt ook de gele leiderstrui over van de Noor Alexander Kristoff (UAE Emirates), die zaterdag de eerste etappe won maar zondag op ruime afstand eindigde.

Lees verder

Egbert Lachaert zit met partijen voor Vivaldicoalitie samen

Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open VLD) vergadert met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Dat gebeurt voor het eerst. Naast Open VLD zijn ook MR, PS, SP.A, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig.

Lees verder

Drama op Italiaanse vakantie: twee zussen (3 en 14) sterven nadat boom op hun tent valt

Twee zusjes van 3 en 14 zijn zondagmorgen om het leven gekomen nadat een boom op hun tent was gevallen op een camping in de Italiaanse regio Toscane. Dat heeft het Italiaanse persbureau Ansa bericht. De boom kwam naar beneden tijdens een hevig onweer.

Lees verder

Dertig paarden ritueel verminkt in Frankrijk

In Frankrijk staat de politie voor een raadsel na enkele macabere aanvallen op paarden.

Lees verder

Charleroi behoudt als enige maximumscore in Jupiler Pro League na zege tegen 10-koppig Antwerp

Charleroi mag zich na dit weekend alleen leider noemen in de Jupiler Pro League. De Carolo's wonnen de topper tegen Antwerp met 2-0 en pakken zo als enige club een perfecte 12 op 12. Antwerp speelde 70 minuten met z'n tienen na een directe rode kaart voor Birger Verstraete en blijft achter met een magere 4 op 12. Shamar Nicholson scoorde beide goals voor Charleroi.

Lees verder

Dries Devenyns zag maatje Alaphilippe winnen... op smartphone van supporter: "Had me even aan de kant gezet"

Dries Devenyns zag z'n ploegmaat Julian Alaphilippe zondag winnen langs de kant van de weg. "Mijn werk zat er op en tijdens de slotklim heb ik me even langs de kant gezet. Ik volgde de laatste 500 meter op de telefoon van een supporter."

Lees verder

Twitterrecord door ode aan overleden Chadwick Boseman

Zaterdagochtend werd het overlijden van Chadwick Boseman bekendgemaakt via de acteur zijn sociale media. Het bericht dat zijn familie op Twitter plaatste, had zondagochtend al 6,3 miljoen likes. Dat is meteen een record, liet Twitter zelf weten.

Lees verder

Nieuwe Libanese premier voorgedragen

De belangrijkste politieke groeperingen in Libanon lijken het eens over wie het land moet leiden.

Lees verder

Jambon heeft zijn vel nog niet gered

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) blijft gevangen in het vagevuur. Telkens als hij spreekt over de zaak-Chovanec, lijkt hij zichzelf verder in nesten te werken.

Lees verder

AA Gent heeft eerste punten van het seizoen eindelijk beet na zuinige zege tegen KV Mechelen

AA Gent is weg uit de degradatiezone. Niangbo bezorgde de Buffalo's de eerste punten van het seizoen, de eerste ook voor trainer Laszlo Bölöni. Niet zonder schoonheidsfoutjes en evenmin zonder enige meeval werd de maat genomen van een onmachtig KV Mechelen: 1-0. Maar om nu te concluderen dat AA Gent vertrokken is, dat niet.

Lees verder

Beloften van Club Brugge en Lommel delen de punten in 1B

Club NXT en Lommel United hebben zondagavond de slotwedstrijd van de tweede speeldag in 1B afgesloten met een 2-2 gelijkspel. De beloften van Club en Lommel pakten zo hun eerste punt van het nieuwe seizoen.

Lees verder

Elise Mertens met vertrouwen naar US Open: "Alles is hier mogelijk"

Voor Elise Mertens (WTA 18) start de US Open pas dinsdag, met haar duel in de eerste ronde tegen de Duitse Laura Siegemund (WTA 64).

Lees verder

Ben Weyts vertrok traag, maar toen kwam de coronacrisis

Op 1 september gaan alle leerlingen weer naar school, van het eerste kleuterklasje tot het zesde middelbaar. Eind juni had niemand verwacht dat Ben Weyts (N-VA), Vlaams minister van Onderwijs, dat voor mekaar zou krijgen.

Lees verder

Ben Weyts vertrok traag, maar toen kwam de coronacrisis

Op 1 september gaan alle leerlingen weer naar school, van het eerste kleuterklasje tot het zesde middelbaar. Eind juni had niemand verwacht dat Ben Weyts dat voor mekaar zou krijgen.

Lees verder

Nieuwe besmettingen evolueren tot gemiddeld 430 per dag

Tussen 21 en 27 augustus zijn er dagelijks gemiddeld 430 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in België. Dat zijn er 14 procent minder dan in de zeven dagen die aan die periode voorafgingen, zo blijkt maandag uit de nieuwste cijfers van Sciensano.

Lees verder

Urenlange panne bij Amerikaanse CenturyLink had wereldwijd gevolgen voor websites

Het Amerikaanse telecombedrijf CenturyLink heeft zondag te kampen gehad met een netwerkpanne van enkele uren, die gevolgen had voor websites, streamingplatformen en videospellen in de Verenigde Staten en Europa.

Lees verder

Naaktmodellen boos op Bella Thorne

Bella Thorne ­wilde 'het stigma rond porno wegnemen' door zich op een ­betaalplatform te wagen. Dat draaide anders uit.

Lees verder

Sociaaldemocraat Zaev herkozen als premier van Noord-Macedonië

Het Noord-Macedonische parlement heeft in de nacht van zondag op maandag de sociaaldemocraat Zoran Zaev herkozen als minister-president. Zaev regeert met een coalitie bestaande uit de sociaaldemocratische SDSM en partijen die de Albanese minderheid vertegenwoordigen.

Lees verder

Gouverneur roept Trump op niet naar Kenosha te gaan na protesten tegen politiegeweld

De gouverneur van de Amerikaanse staat Wisconsin, Tony Evers, heeft president Donald Trump opgeroepen zijn bezoek aan de stad Kenosha te annuleren.

Lees verder

Megaproces over neerhalen vlucht MH17 wordt hervat

De rechtszaak over het neerhalen van vlucht MH17, ruim zes jaar geleden, gaat maandag in Nederland verder. Voor het monsterproces zijn dit en volgend jaar meerdere zittingsblokken gereserveerd. Vanaf maandag zijn twee weken uitgetrokken, op de eerste zittingsdag wordt waarschijnlijk duidelijk hoeveel dagen daarvan nodig zullen zijn.

Lees verder

Af en toe enkele zonnestralen

Maandag krijgen we vrij veel wolkenvelden met af en toe enkele zonnestralen. In de ochtend kan er nog wat lichte regen vallen in de Ardennen. Daarna wordt het overal meestal droog met slechts hier en daar een lokaal buitje, vooral in de kuststreek en in de Ardennen.

Lees verder