Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 24 augustus 2020

Herenthout: Verbod om water op te pompen uit waterlopen uitgebreid

Herenthout
Verbod om water op te pompen uit waterlopen uitgebreid
Vanaf 13 augustus 2020 wordt het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen binnen de provincie Antwerpen uitgebreid. Het nieuwe besluit verbiedt het capteren van water uit alle onbevaarbare waterlopen in o.a. het stroomgebied van de Nete.
Lees verder

Hinder in Langstraat van 26 tot 28 augustus
Van woensdag 26 augustus tot en met vrijdag 28 augustus 2020 zal Pidpa rioleringswerken laten uitvoeren in Langstraat ter hoogte van huisnummer 65. Hierdoor zal een deel van het fietspad en de rijbaan onderbroken zijn waardoor de voorrangsregel geldt. Bestuurders die uit de tegenovergestelde richting komen hebben voorrang.
Lees verder

Herenthout organiseert met 'Herenthout Zomert' een alternatief voor afgelaste braderij
De Herenthoutse middenstandsvereniging kreeg de toelating van het bestuur om een alternatief te organiseren voor de afgelaste braderij. Tijdens 'Herenthout Zomert' kan je op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 augustus telkens tussen 10 uur en 20 uur in het centrum van Herenthout komen zomershoppen. De lokale handelaars zullen voor hun deur een kraampje opstellen zodat bezoekers toch nog op koopjesjacht kunnen gaan. Bovendien zullen ook de Herenthoutse foorkramers hun kermisattracties kunnen...
Lees verder

Kom bloed doneren op 1 september | Doação de sangue na 1 de setembro
Dinsdag 1 september houdt de mobiele transfusie unit van het Rode Kruis weer halt te Herenthout. Net zoals de vorige keer gaat het bloedgeven door in GOC Ter Voncke. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom en dit van 17.30 tot 20.30 uur. A unidade móvel de doação da Cruz Vermelha virá a Herenthout na terça-feira, 1 de setembro. Todos os doadores maiores de 18 anos são bem-vindos, das 17.30 às 20.30H.
Lees verder