Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 25 augustus 2020

Herenthout: Maatschappelijk werker ondersteunt coronapatiënt

Herenthout
Maatschappelijk werker ondersteunt coronapatiënt
Ben je besmet geraakt met het coronavirus? Dan brengt jouw huisarts het COVID19-team van de Eerstelijnszone Middenkempen op de hoogte. Dat team bekijkt of jij, naast medische ondersteuning, nog extra ondersteuning nodig hebt.
Lees verder

Corona update 20 augustus – beslissingen veiligheidsraad
De Nationale veiligheidsraad heeft vandaag een aantal maatregelen gewijzigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De provinciale maatregelen zoals de mondmaskerplicht blijven nog van kracht tot 26 augustus. De nieuwe federale maatregelen gelden vanaf maandag 24 augustus, tenzij anders vermeld.
Lees verder

Vanaf 1 september schakelt De Lijn weer over naar normale schooldag-dienstregeling
Wat het aanbod betreft, wordt dezelfde dienstregeling van andere schooljaren gereden. Dat houdt in dat De Lijn op de belangrijke assen extra ritten voorzien tijdens de ochtend- en avondspits (of op woensdagmiddag) en op bepaalde trajecten een specifieke schoolbediening organiseren.  Dit aanbod is afgestemd op een normale, vijfdaagse schoolweek, met lestijden die niet extreem verschillen tussen de verschillende scholen onderling.
Lees verder

Dorpsrestaurant in Driane wordt tijdelijk stopgezet
Met ingang van 1 september 2020 stoppen we tijdelijk met het dorpsrestaurant in Driane. Door Corona is het aantal bezoekers die komen genieten van een maaltijd gevoelig afgenomen. De dagelijkse organisatie van het dorpsrestaurant blijkt zo niet meer rendabel voor zowel het personeel dat moet ingezet worden als voor de traiteur.
Lees verder