Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 24 augustus 2020

Gemeente Mol: Preventieve coronatest voor alle medewerkers woonzorgcentrum Ten Hove

Preventieve coronatest voor alle medewerkers woonzorgcentrum Ten Hove

Na de grootschalige testing vorige week bij de afdeling Groene Oase voorzien we deze week een preventieve coronatest bij alle overige medewerkers van woonzorgcentrum Ten Hove. Dat besliste het woonzorgcentrum in samenspraak met de Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA) na de positieve test van één medewerker van de Groene Oase.

Lees verder

Openbaar onderzoek heraanleg Centrum West van 27 augustus tot 25 september

Het openbaar onderzoek naar de heraanleg van Centrum West loopt van 27 augustus tot en met 25 september 2020. Dit openbaar onderzoek maakt deel uit van de vergunningsprocedure. Wanneer de vergunning rond is, starten we met het zoeken en aanstellen van een geschikte aannemer via een openbare aanbestedingsprocedure. Je kan de plannen na afspraak inkijken op het loket van ruimtelijke ordening of de milieudienst, eerste verdieping in 't Getouw, Molenhoekstraat2. Tijdens het openbaar onderzoek kan je het volledige dossier ook raadplegen via www.omgevingsloket.be.

Lees verder

Grote letters REX van vier meter hoog maken de schouwburg extra zichtbaar

De gevel van Schouwburg Rex in de Smallestraat wordt vanaf nu gesierd met zijn eigen naam in vier meter hoge letters. Op die manier brengen we deze historische naam opnieuw in het straatbeeld en wordt onze schouwburg meer dan ooit het cultuurbaken van het Centrum. Deze letters passen in een hele reeks initiatieven voor 25 jaar Cultuurcentrum 't Getouw, waaronder ook een nieuwe filminstallatie.

Lees verder

"Betreuren handelswijze Jumbo en LIDL voor bouwproject langs Turnhoutsebaan"

Het gemeentebestuur betreurt de handelswijze van Jumbo en LIDL voor de realisatie van een omvangrijk retailproject langs de Turnhoutsebaan, ter hoogte van het kruispunt met Achterbos en Sluis. Zo werden de ontwerpplannen ingediend zonder voldoende vooroverleg, werden essentiële inhoudelijke bezwaren genegeerd én hadden we niet de kans om afspraken te maken over de publieke participatie en communicatie van dit groot ontwikkelingsproject. Het gemeentebestuur verklaarde inmiddels het ingediende aanvraagdossier officieel onvolledig, omdat een Project-MER ontbreekt. Dit volgens ons noodzakelijke maar ontbrekende dossierstuk omvat een uitgebreide studie waarbij de impact van het project op de omgeving – inclusief mobiliteit – grondig wordt geanalyseerd. Als gemeentebestuur staan we inhoudelijk uiterst kritisch tegenover het project, maar wachten we de verdere procedurestappen van Jumbo en LIDL af. We vragen beide supermarkten om zo snel mogelijk in alle transparantie publieke communicatie te organiseren over hun plannen en intenties.

 

Lees verder