Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 25 augustus 2020

Gemeente Mol: Geniet van prachtige poëzie op zaterdag 19 september, vooraf reserveren

Geniet van prachtige poëzie op zaterdag 19 september, vooraf reserveren

Het Festival van Vlaanderen Kempen organiseert een prachtige poëzielezing op zaterdag 19 september, onder de noemer 'Poesia Divina'. Om 17 uur dragen 9 dichters live hun poëzie voor in de bibliotheek. De lezing is gratis. Inschrijven is verplicht en doe je via kempen@festival.be.

Lees verder

Jeugd- en sportactiviteiten van start op 7 september, nieuwe werking door corona

Onder voorbehoud van de coronamaatregelen starten de jeugd- en sportactiviteiten dit najaar opnieuw op maandag 7 september. Je moet vooraf inschrijven want de plaatsen zijn beperkt. De inschrijvingen starten vanaf maandag 31 augustus om 18 uur - bij voorkeur online. Om ter plaatse in te schrijven, maak je een afspraak. Omdat we kort op de bal willen spelen bij eventuele wijzigingen, bieden we de brochure met het aanbod digitaal aan. Je vindt ze op www.gemeentemol.be/brochure-jeugd-en-sportactiviteiten. Geen computer? Geen probleem! Bel ons op het nummer 014 33 05 10 en we voorzien een papieren exemplaar voor jou.

Lees verder

Ouders reageren enthousiast op uitbreiding school Heidehuizen

De intentie om de school in Heidehuizen stapsgewijs uit te breiden tot een volwaardige school, wordt met veel enthousiasme onthaald door de ouders. Ze zijn zeer tevreden dat hun kleuters in het wijkschooltje kunnen blijven tot het zesde leerjaar. Voor het nieuwe schooljaar dat op 1 september start, zijn er nog vrije plaatsen in de school. Ouders die interesse hebben, nemen contact op met de hoofdschool Mozawiek in Ezaart via 014 31 50 99 of directie.gbsmozawiek@gemeentemol.be.

Lees verder

Opnieuw zondagse dieren- en boerenmarkt vanaf 6 september

Vanaf zondag 6 september organiseert het gemeentebestuur opnieuw de wekelijkse dieren- en boerenmarkt. Na de strenge maatregelen die eind juli door gouverneur Cathy Berx voor onze provincie werden opgelegd, besliste de gemeentelijke crisiscel om de dieren- en boerenmarkt niet te laten doorgaan in de vakantiemaand augustus. Deze wekelijkse traditie is – zeker in de zomervakantie bij goed weer - bijzonder populair bij toeristen. De dieren- en boerenmarkt wordt vanaf september opnieuw georganiseerd volgens de strikte regels die voor markten gelden tijdens deze coronacrisis.

Lees verder