Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 26 augustus 2020

Gemeente Mol: Geen garageverkoop dit jaar: risico’s zijn te groot

Geen garageverkoop dit jaar: risico's zijn te groot

De gemeentelijke crisiscel heeft na een risicoanalyse beslist dat de garageverkoop dit jaar niet doorgaat. Normaal was dit verkoopsevent voorzien op 19 en 20 september. De risico's op besmetting zijn in deze coronatijden te groot.

Lees verder

"Reproductiecijfer provincie Antwerpen is nu tweede laagste van het land"

De bijkomende maatregelen die provinciegouverneur Cathy Berx eind juli invoerde om de tweede coronagolf in onze provincie te bestrijden, misten hun effect niet. De extra maatregelen eindigen op woensdag 26 augustus, waardoor we vanaf donderdag 27 augustus opnieuw volledig de federale regelgeving volgen. Als gemeentebestuur moeten we daarom bepalen op welke drukke plaatsen en in welke winkelstraten de mondmaskerplicht geldt. De bestaande signalisatie wordt zo snel mogelijk aan de nieuwe regels aangepast.

Lees verder

'Verkeersexperts' van BarST leggen 't een en 't ander uit in het verkeerspark!

Heeft een fietser op een fietsoversteekplaats altijd voorrang? Waarvoor dienen de verschillende drukknoppen aan de verkeerslichten? Stinus en Bart, de komische mannen van BarST kropen een dagje in de huid van lesgevers uit ons verkeerspark. Ze herhalen een paar kritieke verkeersonderwerpen waar de meesten van ons dagelijks mee in aanraking komen. Met 'veilig oversteken' als topic, zetten ze de puntjes nog een keer op de i in een leuk filmpje. Lachen en leren geblazen!

Lees verder

Code per sms ontvangen voor coronatest? Contacteer ook dan eerst je huisarts

De coronawachtpost roept iedereen op om altijd een afspraak te maken via de huisarts. Dit geldt ook voor mensen die van vakantie terugkeren uit een rode zone en verplicht een coronatest moeten ondergaan. Zij krijgen automatisch per sms een code, waarmee ze zich volgens de federale overheid rechtstreeks kunnen aanbieden bij een testcentrum. Om de wachttijden in ecocentrum De Goren te beperken en een vlotte werking van het testcentrum te garanderen, vragen we evenwel om een afspraak te maken via de huisarts. Zo moet je nooit wachten en kunnen we op elk moment de sociale afstand garanderen. Bovendien heb je altijd je huisarts nodig om het resultaat vlot en snel te ontvangen.

Lees verder