Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 augustus 2020

Gemeente Mol: Creatieve oproep: graffitikunstenaars gezocht voor metamorfose reuzelaarzen

Creatieve oproep: graffitikunstenaars gezocht voor metamorfose reuzelaarzen

Ben je een graffitikunstenaar en heb je zin in een unieke opdracht? Dan is dit echt iets voor jou! De reuzelaarzen die in het najaar op het traject van een mooie wandellocatie zullen pronken en zo onze wandelingen in de kijker zetten, zijn aan een nieuw jasje toe. We zijn op zoek naar een graffitikunstenaar die van deze laarzen een echt kunstobject wil maken met als thema wandelen en natuur. Dien je kandidatuur voor 9 september in samen met een schets via www.gemeentemol.be/graffitilaarzen. Als je in het ontwerp de woorden 'Wandelen in MooiMol' kan verwerken, is dat een groot pluspunt!

Lees verder

Gemeentebestuur ondersteunt scholen in veilige opstart

Alle scholen in onze gemeente starten op dinsdag 1 september opnieuw op. In de huidige 'fase geel' wil dat zeggen dat alle leerlingen, van kleuter tot zesde middelbaar, vijf dagen naar school gaan. Het gemeentebestuur onderhoudt nauwe contacten met de verschillende onderwijskoepels om samen een vlot en veilig begin van het schooljaar te garanderen. Met een corona-overleg, een duidelijke communicatie en het verdelen van een affiche- en stickerpakket ondersteunen we alle scholen in de organisatie van een veilige opstart.

Lees verder

Pionier zoekt vrijwillige lesgever Naad voor cursusjaar 2020-2021

Pionier zoekt voor het aankomende cursusjaar een lesgever voor de lessen 'Naad' op woensdagvoormiddag. Ben jij bedreven met naald en draad en wil je je kennis graag doorgeven aan anderen? Neem dan contact op met Pionier. De cursus gaat één keer per week door gedurende twee uur. De lessen starten half september en eindigen eind mei. In de schoolvakanties worden er geen lessen gegeven.

Lees verder

Eénrichtingsverkeer in deel Hangarstraat tussen 31 augustus en 4 september

Door werken aan de nutsleidingen geldt in een deel van de Hangarstraat éénrichtingsverkeer tussen maandag 31 augustus en vrijdag 4 september. De werkzone neemt een halve rijbaan in beslag en situeert zich tussen de Doornboomstraat en de spooroverweg met de Sint-Apollonialaan. Tijdens de duur van de werken is alleen de rijrichting van het station naar Sint-Apollonialaan toegelaten. Voor de overige rijrichting loopt een omleiding via de Keirlandse Zillen – Turnhoutsebaan - Statieplein. Fietsers uit Achterbos kunnen zonder problemen naar het Centrum via de Beeldekenslaan en de Rechtestraat. 

Lees verder