Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 augustus 2020

Gemeente Mol: Bibliotheek brengt boeken tot bij onze inwoners met 3 toegankelijke initiatieven

Bibliotheek brengt boeken tot bij onze inwoners met 3 toegankelijke initiatieven

Onze bibliotheek ontwikkelde drie initiatieven die volop inzetten op bereikbaarheid en toegankelijkheid. Met 'Boek op je Stoep', 'Boek op Bezoek' en 'De Zwerfbib' in het station brengen we boeken tot bij de lezer. Zo bereiken we iedereen die zich graag laat meeslepen door een boek, strip, cd of dvd. De bibliotheek gaat met deze dienstverlening echt 'haar boekje te buiten'.

Lees verder

Creatief aan de slag met beeld, muziek of woord? Schrijf in aan onze academies!

Heb je honger naar cultuur, maar gooit corona roet in het eten? Schrijf dan in aan onze academies en ga zelf aan de slag met beeld, muziek of woord. Inschrijven en betalen kan online via www.abkmol.be of www.amwmol.be of na afspraak met het secretariaat van de academie. De inschrijvingsperiode voor het academiejaar 2020-2021 loopt nog tot en met 30 september.

Lees verder

Lokale politie verhoogt toezicht op correct vastklikken van kinderen in auto

Bij de start van het nieuwe schooljaar verhoogt de lokale politie Balen-Dessel-Mol het toezicht op het correct vastklikken van kinderen in de auto. Het verhoogd toezicht – met een actiedag op 10 september - past in de nationale campagne 'beloofd.be'. De campagne spoort ouders en grootouders aan om hun kinderen en kleinkinderen altijd correct te beveiligen in de auto. Beloof het ook aan jouw kinderen en halveer zo het risico op dodelijke letsels bij een ongeval.

Lees verder

Cultuurprogramma 2020-2021 online vanaf 1 september, tickets vanaf 10 september

Vanaf dinsdag 1 september vind je het programma voor het nieuwe cultuurseizoen van Cultuurcentrum 't Getouw terug op www.getouw.be. Voor een eerste deel van het programma kan je al tickets kopen vanaf 10 september. Later op het jaar organiseert het cultuurcentrum nog tweemaal een ticketverkoop. Op die manier kunnen we beter inspelen op de veranderende coronamaatregelen.

Lees verder