Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 28 augustus 2020

Foor Waregem | nieuwe afvalzakken | Heldentrouw

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Foor Waregem sluit zomervakantie af | nog tot en met 2 september

Nog tot en met woensdag 2 september organiseert de stad een foor op de Markt. Zo kan iedereen de zomervakantie toch nog met een extra positieve noot afsluiten. Er staan 25 foorkramen in een afgesloten zone: alle gekende foorkramers inclusief Decadance en G-Force. Door corona is vrije toegang op de foor niet mogelijk. Net zoals voor Tournee Congé moet iedereen op voorhand (online) reserveren.

Lees verder...


Nieuwe afvalzakken vanaf 1 september

Vanaf dinsdag 1 september verschijnt een nieuwe restafvalzak in het straatbeeld. De oude zakken worden nog opgehaald tot eind november 2020. Heb je nog oude zakken over die je voor die tijd niet meer kan opgebruiken, dan kan je ze tot eind december 2020 per zak of per pak inruilen tegen de nieuwe afvalzakken in het stadhuis, deelgemeentehuizen of recyclagparken (enkel volle pakken). De meerprijs voor de nieuwe afvalzakken betaal je er dan ter plaatse bij.

Lees verder...


Mondmasker dragen binnen ring niet langer verplicht

In Waregem was een mondmasker dragen een tijdlang verplicht binnen de ring. We stellen vast dat deze maatregel zeer goed werd opgevolgd door onze inwoners en bezoekers. Dankzij de nauwgezette inspanning van onze inwoners zien we immers dat het aantal besmettingen zeer sterk gedaald is. Strenger zijn dan de federale richtlijnen is bijgevolg niet langer nodig.

Lees verder...


Vacatures bij de stad

We zijn bij de stad momenteel op zoek naar:

  • Projectleider wegen- en water
  • Ploegbaas gebouwen

Je kan voor beide jobs solliciteren tot 30 september. Lees verder...

WZC De Meerst zoekt verpleegkundigen & zorgkundigen
Woonzorgcentrum De Meers is dringend op zoek naar gemotiveerde verpleegkundigen en zorgkundigen. Ze zijn tegelijkertijd op zoek naar jobstudenten (zorg/keuken) voor de weekends. Interesse? Neem dan contact op met de personeelsdienst via vacatures@welzijn.waregem.be of 056 62 87 40.


Herdenking bevrijding 'Heldentrouw' | zondag 6 september

Op zondag 6 september is er de herdenking van de bevrijding aan het monument van het Geheim Leger op de grens Anzegem/Waregem (Grote Leiestraat). De plechtigheid begint om 10.45u. en zal door het coronavirus in een afgeslankte versie plaatsvinden.

Lees verder...


Hou je klaar voor een sportief najaar

Waregem Sport lanceert dit najaar weer heel wat uitdagende en ontspannende lessenreeksen:


Afbraak elektriciteitspalen Felix Verhaeghestraat

In de week van 31 augustus sloopt Fluvius alle betonnen elektriciteitspalen in de Felix Verhaeghestraat. Alle woningen zijn er reeds ondergronds aangesloten op nieuwe laagspanningskabels. Meteen plaatst Fluvius ook nieuwe openbare (led)verlichting in de hele straat. Tijdens de werken zal er wat hinder zijn voor het verkeer, maar passeren blijft steeds mogelijk. Een omleiding is niet voorzien.

Lees verder...


Laatste weekend om aan zoektochten deel te nemen

Je hebt nog één weekend de tijd om aan twee zoektochten in Waregem deel te nemen en misschien wel in de prijzen te vallen. De dienst toerisme biedt een leuke WandelFotoZoektocht aan, de dienst milieu gaat dan weer voor een FietsFotoZoektocht.

Lees verder...