Doorgaan naar hoofdcontent

Emma Meesseman krijgt rust, Mystics onderuit in verlengingen

Emma Meesseman krijgt rust, Mystics onderuit in verlengingen

Geen Emma Meesseman bij kampioen Washington Mystics. De MVP van de vorige WNBA-finale kreeg rust. Haar team Washington Mystics ging na verlengingen onderuit tegen de Dallas Wings: 101-92.

Lees verder

Toronto en Boston zetten grote stap richting tweede ronde play-offs NBA

De Toronto Raptors en Boston Celtics zijn hard op weg naar de tweede ronde van de play-offs van de NBA. Beide teams hebben een voorsprong van 3-0 genomen in de eerste ronde.

Lees verder

Helmut Lotti neemt afscheid van vader

Zanger Helmut Lotti (50) heeft afscheid genomen van zijn vader. Luc Lottigiers kreeg vrijdag zijn uitvaart.

Lees verder

Antwerpse 12- en 13-jarige naar gesloten instelling na uitzonderlijk gevaarlijk gedrag

De jeugdrechter in Antwerpen heeft twee jongens van 12 en 13 jaar geplaatst in een gesloten jeugdinstelling, wat zeer uitzonderlijk is. De jongens zouden een vijftal overvallen gepleegd hebben, gewapend met een machete en een taser.

Lees verder

Extra zout in de wonde: UEFA kent own goal nu ook officieel toe aan Lukaku

De UEFA heeft het beslissende doelpunt in de Europa League-finale van vrijdagavond enkele uren na de wedstrijd alsnog gekwalificeerd als een eigen doelpunt van Romelu Lukaku. Tijdens de wedstrijd hield de UEFA vast aan Diego Carlos als doelpuntenmaker, maar daar kwam het afgelopen nacht nog op terug.

Lees verder

Elf uur televisie samengevat in zes fragmenten: dit was de Democratische Conventie

Vier avonden op een rij hielden de Amerikaanse Democraten een virtuele conventie. Opmerkelijke speeches, emotionele getuigenissen, muzikale intermezzo's… Meer dan elf uur televisie vuurden Joe Biden en zijn Democraten op de Amerikanen af. Wij selecteren zes opvallende momenten.

Lees verder

Vissers neergestoken aan safaripark Beekse Bergen

Twee vissers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig mishandeld langs het kanaal ter hoogte van het safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek, een Nederlandse gemeente nabij de Belgische grens.

Lees verder

Pech voor Belgisch veldritteam: nieuwkomer test al meteen positief op COVID-19, geen NK voor drie rensters

Pech voor de vrouwen van veldritteam 777.be: met het oog op het Nederlands kampioenschap wegwielrennen ondergingen rensters en stafleden de voorziene corona-testen. Hoewel ze geen symptomen van besmetting vertoonde, testte nieuwkomer Inge van der Heijden - haar komst werd gisteren pas aangekondigd - positief op COVID-19. Op aangeven van de teamartsen werden de voorziene procedures in werking gezet en de nodige quarantaines voorzien.

Lees verder

Bouchez: 'Alles wordt geblokkeerd door populisten, PTB-PVDA en Vlaams Belang'

'Het land is niet geblokkeerd door een tegenstelling tussen Franstaligen en Vlamingen. De kloof bevindt zich niet tussen noord en zuid, maar tussen links en rechts.' Dat heeft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaard in interviews in L'Echo en De Tijd.

Lees verder

Ellenlange wachtrijen voor totale uitverkoop Brantano

De uitverkoop van de voorraden van Brantano in 61 winkels zorgt voor een enorme drukte. Er stonden zaterdagochtend lange wachtrijen aan de vestigingen in onder meer Wilrijk, Merksem en Mechelen. Vrijdag werd aangekondigd dat alle producten vanaf zaterdag met 75 procent korting worden geveild.

Lees verder

Ook Duitse routinier Andrea Petkovic geeft forfait voor US Open

Andrea Petkovic (WTA 89) is de volgende in het rijtje om af te haken voor de US Open (31 augustus-13 september) in New York. De organisatoren van het toernooi op Flushing Meadows deelden het nieuws vrijdagavond mee. De 32-jarige Duitse twijfelde al langer om deel te nemen, maar had nog geen definitieve beslissing genomen. Die is er nu wel. De US Open start over negen dagen. Alle wedstrijden worden omwille van de coronapandemie zonder publiek afgewerkt.

Lees verder

Harry Maguire verschijnt voor parket na vechtpartij in Griekenland, advocaat verwacht snelle afhandeling

Manchester United-kapitein Harry Maguire, die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangehouden op het Griekse eiland Mykonos, zal zaterdag voor het Griekse parket verschijnen voor zijn agressief gedrag tegenover de politie. Zijn advocaat verwacht een snelle oplossing.

Lees verder

Netflix lost nieuwe trailer van 'The Crown' en toont zo een eerste glimp van prinses Diana

In november mogen we ons weer verwachten aan een nieuw seizoen van de successerie 'The Crown'. Netflix kondigde de releasedatum voor het vierde seizoen aan met een nieuwe trailer. Daarin krijgen we voor het eerst een glimp te zien van prinses Di, die in dit seizoen vertolkt wordt door de Britse actrice Emma Corrin.

Lees verder

Parijs neemt voorzorgen: Champs-Élysées is enkel toegankelijk voor voetgangers tijdens finale Champions League

De beroemde Champs-Élysées in Parijs is zondagavond enkel voor voetgangers toegankelijk tijdens de Champions League-finale tussen Paris Saint-Germain en Bayern München. Dat maakte de Parijse politie zaterdag bekend. In principe wordt deze maatregel in Parijs enkel toegepast op oudejaarsavond.

Lees verder

Belg (29) valt naar beneden op rotsen in Oostenrijk

Een 29-jarige Belg raakte zwaargewond in Finkenberg in de deelstaat Tirol nadat hij 45 meter naar beneden stortte tijdens een wandeling. Dat meldt Regionews.at.

Lees verder

Duitse dokters: 'We zullen Navalni uitgebreid onderzoeken'

Het Berlijnse ziekenhuis dat Navalni heeft overgevlogen vanuit het Russische Omsk meldt dat zijn toestand 'stabiel maar ernstig' is.

Lees verder

Onderzoek naar Credit Suisse en 2.600 Belgische klanten

Er loopt een strafonderzoek naar de bank Credit Suisse en ruim 2.600 Belgische klanten voor het jarenlang verbergen van (zwart) geld op Zwitserse bankrekeningen. Dat heeft Eric Van Duyse, de woordvoerder van het federaal parket, bevestigd aan De Tijd en L'Echo.

Lees verder

Trump: 'We komen mogelijk nooit de echte verkiezingsuitslag te weten'

Amerikaans president Donald Trump heeft nogmaals uitgehaald naar het Amerikaanse verkiezingssysteem tijdens een speech in Virginia. Hij liet zich kritisch uit over de mogelijkheid tot stemmen via de post en is ervan overtuigd dat de echte verkiezingsuitslag op 3 november dit jaar, mogelijk nooit geweten zal zijn.

Lees verder

Doelman Jorn Brondeel ruilt FC Twente voor Willem II

Willem II heeft doelman Jorn Brondeel overgenomen van FC Twente. De 26-jarige Oost-Vlaming, die in Enschede nog een contract voor één jaar had, ondertekende in Tilburg een overeenkomst voor drie seizoenen. Hij trainde zaterdag een eerste keer mee met Willem II, waar ook landgenoten Mike Trésor Ndayishimiye en Elton Kabangu onder contract staan.

Lees verder

Oncoloog UZ Leuven: 'We zien grotere tumoren omdat mensen zorg uitstellen'

Als we medische zorg uitstellen, dan zijn de gevolgen dramatisch, waarschuwden artsen in april al. Tot die conclusie komt nu ook oncoloog Gert De Meerleer op Radio 1. 'We vrezen voor een oversterfte door kanker binnen enkele jaren.'

Lees verder

WK snelheid: Barry Baltus moet als laatste vertrekken in GP Steiermark

Barry Baltus (KTM CarXpert Prüstel GP) heeft tijdens de kwalificaties voor de Grote Prijs van Steiermark, de zesde WK-manche, in de Moto3-klasse door technische problemen geen chrono kunnen neerzetten. Hij moet zondag zo vanuit dertigste en laatste stelling vertrekken.

Lees verder

Directeur luchthavenpolitie moet aftreden na omstreden politieoptreden in Charleroi

Danny Elst, topman van de luchtvaartpolitie, zet een stap opzij na het debacle op de luchthaven van Charleroi waarbij de Slovaakse Jozef Chovanec omkwam na een politie-interventie. Dat bevestigt de federale politie. Na directeur-generaal André Desenfants is hij de tweede topofficier die aftreedt.

Lees verder

Arjen Robben maakt langverwachte rentree bij FC Groningen in oefenduel met Almere

Arjen Robben maakt zaterdag zijn langverwachte rentree bij FC Groningen in een oefenduel met Almere City FC. De 36-jarige aanvaller is voldoende fit voor een basisplaats.

Lees verder

Europees duel Slovan Bratislava in Champions League wordt opnieuw afgelast wegens corona

De wedstrijd tussen Slovan Bratislava en KI Klaksvik in de eerste voorronde van de Champions League gaat zaterdag niet door omdat een speler van de Slovaakse club positief heeft getest op het coronavirus. Om die reden werd het duel afgelopen donderdag ook afgelast.

Lees verder

Anderlecht verhuurt Kenny Saief opnieuw aan Lechia Gdansk

RSC Anderlecht verhuurt Kenny Saief ook dit seizoen aan de Poolse eersteklasser Lechia Gdansk. Saief speelde sinds half februari al op huurbasis voor Gdansk en kwam er tot elf officiële duels, waarin hij één keer scoorde en één assist gaf. Bij Anderlecht heeft de 26-jarige Amerikaan nog een contract tot het einde van het seizoen.

Lees verder

Schot gelost op woning in Borgerhout

Afgelopen nacht is een huis in de Beukenstraat in Borgerhout beschoten. De buren hoorden midden in de nacht een luide knal, maar de politie werd pas zaterdagnamiddag verwittigd van het schietincident.

Lees verder

BBTK dreigt met stappen na chaos in Brantano-winkels: 'Personeel stond te wenen'

Tekort aan personeel, slecht werkende kassa's, dikke rijen gefrustreerde klanten. In meerdere winkels leidde de uitverkoop van 75 procent bij Brantano tot problemen. De vakbond BBTK-Setca overweegt stappen.

Lees verder

Loekasjenko brengt leger in staat van paraatheid

De autoritaire president van Wit-Rusland, Alexander Loekasjenko, heeft zijn minister van Defensie zaterdag het bevel gegeven om de 'meest strikte maatregelen' te nemen om de territoriale eenheid van het land te verdedigen.

Lees verder

Zulte Waregem pakt eerste zege van het seizoen tegen Waasland-Beveren

De kop is eraf voor Zulte Waregem. Op de derde speeldag won het verdiend met 4-1 tegen Waasland-Beveren. Francky Dury pakte zo in zijn 500ste wedstrijd als trainer van Zulte Waregem zijn eerste zege van het seizoen.

Lees verder

Belgian Youth against Racism wil betogen na overlijden Jozef Chovanec

Als er geen politieke reactie komt op het overlijden van Jozef Chovanec in een politiecel, zal de actiegroep Belgian Youth against Racism 'betogen tot de minister van Justitie ontslag neemt, de verantwoordelijken op non-actief zijn gezet en het proces in alle transparantie wordt gevoerd'. Dat zegt de organisatie in een persbericht.

Lees verder

Ai Weiwei toont 'bruut efficiënte, gemilitariseerde reactie' van China in film over coronavirus

De Chinese dissidente kunstenaar Ai Weiwei heeft een documentaire uitgebracht over de lockdown in de stad Wuhan, waar het coronavirus eind vorig jaar voor het eerst de kop op stak. Ai Weiwei heeft de regie en productie van de 115 minuten lange documentaire vanuit ballingschap in Europa geleid.

Lees verder

KV Mechelen in eigen huis onderuit tegen efficiënt Cercle

KV Mechelen heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. Malinwa ging in eigen stadion met 2-3 de boot in tegen een efficiënt Cercle Brugge. Dankzij een knappe retro van matchwinnaar Somers - en een discutabele beslissing van ref Van Damme in de slotfase - start Cercle met een knappe 6 op 9.

Lees verder

Tienkoppig Charleroi is een maatje te sterk voor OH Leuven en pakt de leidersplaats

Promovendus OH Leuven heeft zaterdag zijn eerst nederlaag van het seizoen geleden. Het ging thuis met 1-3 de boot in tegen Charleroi, dat negen op negen telt. De Zebra's vielen bij een 1-2 voorsprong met tien man, maar wisten de score alsnog uit te breiden. Leuven blijft achter met twee op negen.

Lees verder

Politie schiet vluchtende zwarte verdachte neer in Louisiana

Politieagenten in de zuidelijke Amerikaanse staat Louisiana hebben vrijdagavond een op de vlucht geslagen zwarte verdachte doodgeschoten. Volgens de politie was het slachtoffer gewapend met een mes.

Lees verder

Groepsverkrachting van minderjarige zorgt voor golf van protest in Israël

In Israël zijn zaterdag twee minderjarigen gearresteerd op verdenking van deelname aan de groepsverkrachting van een 16-jarig meisje. Daarmee is het aantal arrestaties op vier gekomen, zo heeft de Israëlische politie bekendgemaakt.

Lees verder

Antwerp stuurt Gent met nul op negen huiswaarts

Antwerp heeft zijn eerste competitiezege beet. Dieumerci Mbokani (34) scoorde al snel en AA Gent bleek ook onder Bölöni niet bij machte om punten te pakken. Een titelkandidaat die start met een 0 op 9, het is ongezien.

Lees verder

Delfine Persoon verliest kamp van de revanche tegen Katie Taylor: 'Dit keer respecteer ik de beslissing van de jury'

Delfine Persoon (35) is er zaterdagavond in Engeland niet in geslaagd om de vier belangrijkste gordels in het vrouwenboksen (WBA, IBF, WBO en WBC) bij de lichtgewichten die ze vorig jaar in New York verloor aan Katie Taylor (34) terug te pakken. Persoon verloor net als vorige keer tegen de Ierse na een beslissing van de jury en moet de droom om zich ooit nog tot undisputed world champion te kronen voorgoed opbergen. 'Maar dit keer respecteer ik de beslissing van de jury', zei Persoon, die na haar intense kamp ook een buiging maakte voor Taylor.

Lees verder

Wisselvallig weer met enkele buien

Het is zondag wisselvallig. Er vallen hier en daar enkele buien, met in het noordwesten van België eventueel een donderslag. Het is ook wisselend bewolkt. De maxima schommelen van 16 tot 20 graden in de Ardennen en van 20 tot 22 graden in de rest van het land, zo verwacht het KMI.

Lees verder

Met deze wiskundige tips wint u Monopoly (zonder valsspelen)

Op het eerste gezicht lijkt Monopoly een simpel kansspel met dobbelstenen. Dat is natuurlijk zo. Maar je kan het geluk een handje helpen. Dat blijkt uit heel wat onderzoeken van tig wetenschappers. In bovenstaande video zetten we enkele van hun inzichten op een rij.

Lees verder

Aantal coronabesmettingen daalt, maar niet in Brussels gewest

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de zevende dag op rij gedaald. In de week van 13 tot en met 19 augustus werden gemiddeld 507,9 besmettingen per dag geregistreerd. Dat is een daling met 15 procent in vergelijking met een week eerder.

Lees verder

Tiktok stapt naar rechter tegen decreet Trump

De populaire socialemedia-app Tiktok gaat naar de rechtbank stappen om het presidentieel besluit aan te vechten dat de Chinese eigenaar verplicht tot een snelle verkoop van de Amerikaanse activiteiten. Dat heeft het bedrijf achter TikTok zaterdag meegedeeld.

Lees verder

Huis van Afgevaardigden houdt hervormingen Amerikaanse post tegen

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft zaterdag een wetsvoorstel goedgekeurd dat de omstreden hervormingen bij het postbedrijf US Postal Service (USPS) tegenhoudt. Er wordt ook voor 25 miljard dollar (21,2 miljard euro) aan steun voorzien.

Lees verder

Zus Trump: 'Hij heeft "geen principes" en "je kan hem niet vertrouwen"'

De Amerikaanse president Donald Trump is 'wreed', 'een leugenaar' en 'heeft geen principes'. Dat heeft zijn oudere zus Maryanne gezegd in in het geheim gemaakte opnames waarover de Washington Post zaterdag bericht.

Lees verder

Explosie in Deurne, granaat ontploft onder wagen in Borgerhout

Twee explosies hebben zondagnacht in de vroege uurtjes voor onrust gezorgd in Antwerpen. Eerst was er een explosie in Deurne, later ontplofte een granaat onder een geparkeerde auto in Borgerhout. Dat bevestigt de lokale politie Antwerpen. Bij de twee incidenten zijn geen gewonden gevallen.

Lees verder

Nederlaag voor Julie Allemand ondanks sterke prestatie in WNBA

Ondanks een sterke prestatie van Belgian Cat Julie Allemand (12 punten, 7 rebounds, 5 assists) ging Indiana Fever in de WNBA met 76-87 onderuit tegen Chicago Sky.

Lees verder

Wouter Van Besien verlaat nationale politiek

Voormalig Groen-voorzitter Wouter Van Besien verlaat de nationale politiek, zo kondigt hij aan. Volgende maand start hij als coördinator duurzaam en ethisch bankieren voor de Gentse VDK Bank.

Lees verder