Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 29 augustus 2020

David (22) werd geboren in Frankrijk en groeide op in Brussel. Toch dreigt hij naar Congo te worden uitgewezen

David (22) werd geboren in Frankrijk en groeide op in Brussel. Toch dreigt hij naar Congo te worden uitgewezen
Hij groeide op in Brussel, maar kan nu elk moment het land worden uitgezet. Het levensverhaal van de homoseksuele David (22), dat prominent aan bod kwam in de Britse krant The Guardian, dreigt door absurde migratiewetten een radicaal andere wending te krijgen.
Lees verder

Een Vivaldi-coalitie, zonder N-VA? Een akkoord ligt nog lang niet binnen handbereik
Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) trekt vandaag naar de koning met de boodschap dat hij een Vivaldi-coalitie wil vormen, zonder N-VA. Maar een akkoord ligt nog lang niet binnen handbereik.
Lees verder

Trump in acceptatiespeech: 'Biden is vernietiger van Amerikaanse grootsheid'
De Amerikaanse president Donald Trump bestempelde donderdagavond (lokale tijd) zijn Democratische rivaal Joe Biden als een 'vernietiger van Amerikaanse grootsheid' in een felle aanval, toen hij in een speech in de tuin van het Witte Huis de nominatie van de Republikeinse Partij voor herverkiezing accepteerde.
Lees verder

De zaak-Chovanec bewijst dat N-VA geen degelijke, cleane bestuurspartij is
Tine Peeters is journalist bij De Morgen.
Lees verder

Live - Coronavirus: 'Griepvaccin zal komende winter nuttiger dan ooit zijn'
Volg hieronder de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in België in onze liveblog. Elke ochtend vindt u de recentste Belgische cijfers op deze pagina. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u hier telkens de persconferentie van het crisiscentrum volgen.
Lees verder

Drugsmaffia is niet te stoppen: weer aanslag op horecazaak in Deurne
Na enkele dagen zonder geweld in Antwerpen werd afgelopen nacht opnieuw een gevel onder vuur genomen. De daders viseerden rond 4.15 uur horecazaak The Pasta House op de Turnhoutsebaan in Deurne.
Lees verder

Drugsmaffia is niet te stoppen: weer aanslag op horecazaak in Deurne-Noord
Na enkele dagen zonder geweld in Antwerpen werd afgelopen nacht opnieuw een gevel onder vuur genomen. De daders viseerden rond 4.15 uur horecazaak The Pasta House op de Turnhoutsebaan in Deurne.
Lees verder

Overal minder doden in verkeer door lockdown, behalve in Oost-Vlaanderen
Door de lockdown vielen er in de eerste zes maanden van dit jaar minder doden en gewonden in het verkeer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van Vias Institute. De ernst van de ongevallen is wel toegenomen. Hoewel er veel minder verkeer was, hebben sommige bestuurders toch beduidend grotere risico's genomen, zegt Vias.
Lees verder

Rousseau wil nieuwe verkiezingen als er halfweg september geen nieuwe regering is
Als er halfweg september - wanneer de regering opnieuw het vertrouwen moet vragen aan het parlement - geen nieuwe regering is, moeten er nieuwe verkiezingen komen. Dat zegt sp.a-voorzitter Conner Rousseau in een interview met De Krant van West-Vlaanderen. 'Ik wil geen nieuwe fase van lopende zaken. Dan is het aan de mensen om de partijen af te straffen die geen verantwoordelijkheid willen nemen.'
Lees verder

Live - Verkiezingen VS: Biden haalt zwaar uit naar Trump: 'Hij hoopt op meer geweld, niet minder'
De Verenigde Staten verkiezen op 3 november een nieuwe president. Huidig president Donald Trump neemt het namens de Republikeinse partij op tegen Joe Biden, die de Democratische nominatie in de wacht sleepte. In dit verkiezingsblog houden we u op de hoogte van het belangrijkste Amerikaanse verkiezingsnieuws.
Lees verder

'Zelfs Republikeinse topfiguren gingen door het stof voor grote leider Trump'
Dé ster op de laatste avond van de Republikeinse conventie was uiteraard president Donald Trump. Voor een opeengepakt publiek - zonder maskers - aanvaardde hij vannacht aan het Witte Huis officieel zijn nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. We bellen met De Morgen-buitenlandjournalist Maarten Rabaey.
Lees verder

Japanse premier Shinzo Abe kondigt vertrek aan om gezondheidsredenen
De Japanse premier Shinzo Abe heeft besloten af te treden vanwege gezondheidsredenen. Dat meldde de Japanse publieke omroep NHK en wordt bevestigd door de partij van Abe.
Lees verder

Dit verandert allemaal op 1 september
Diverse nieuwe wetten en regels zijn vanaf dinsdag 1 september van kracht. Een overzicht.
Lees verder

Politiebaas: 'Ik kreeg mail over een incident in Charleroi, maar géén beelden'
Marc De Mesmaeker, de huidige commissaris-generaal van de Federale Politie, wordt volgende week dinsdag verwacht op de parlementaire hoorzitting, maar hij wil nu al de puntjes op de i zetten. De absolute nummer 1 van de federale politie bevestigt dat hij in zijn vorige functie een e-mail kreeg over het incident op de luchthaven van Charleroi. 'Maar daar zaten geen beelden bij', zegt zijn woordvoerder Sarah Frederickx.
Lees verder

De politie kan positieve publiciteit goed gebruiken, maar zo onkritisch meelopen als Eric Goens is niet meer van deze tijd
Tijdens de zomervakantie nemen de collega's van Humo de zapper over. Vandaag: Sam De Wilde over Niveau 4.
Lees verder

'ShortLife', de wekker die je toont hoe lang je nog te leven hebt
Dries Depoorter kent u misschien als de bedenker van 'Die with me', een chat-app die u alleen kunt gebruiken bij minder dan 5 procent batterij. Vandaag heeft de Gentse kunstenaar enkele nieuwe werken klaar. 'ShortLife' lijkt op een wekker, maar toont in plaats van het uur het percentage van je leven dat al voorbij is. Depoorter pakt ermee uit in Techmag, de wekelijkse blog van Magali De Reu.
Lees verder

Japanse premier Shinzo Abe kondigt officieel ontslag aan
De Japanse premier Shinzo Abe (65) heeft officieel aangekondigd dat hij ontslag neemt omwille van gezondheidsredenen. Verschillende Japanse media hadden dat eerder vrijdag al gemeld.
Lees verder

Wordt opdracht Lachaert verlengd? Koninklijk opdrachthouder brengt verslag uit op paleis
Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) wordt op dit moment door koning Filip ontvangen op het paleis om verslag uit te brengen over zijn formatie-opdracht. De verwachting is dat de koning zijn opdracht zal verlengen.
Lees verder

Jeroen Perceval: 'Door mijn onzekerheid was ik de slechtste van de klas'
Telg uit een theatergeslacht, rapper, acteur en nu ook regisseur. Jeroen Perceval (42) schetst met Dealer de vriendschap tussen een jonge dealer en een verslaafde acteur. Voor beide personages kon hij putten uit zijn eigen levenservaring. 'Drugs voelden als thuiskomen.'
Lees verder

▶ Bekijk de hoogtepunten uit de acceptatiespeech van Trump: 'Biden zal de Amerikaanse grootsheid vernietigen'
Donald Trump heeft in een speech vanuit de tuin van het Witte Huis de nominatie als presidentskandidaat van de Republikeinse Partij aanvaard. 'Als ik herverkozen word, moet het beste nog komen', beloofde hij in zijn speech op de slotavond van de Republikeinse conventie.
Lees verder

Vivaldi nog niet rond: koning verlengt opdracht Egbert Lachaert (Open Vld)
Koning Filip heeft de opdracht van Egbert Lachaert (Open Vld) verlengd tot volgende week vrijdag. Lachaert trok deze voormiddag naar de koning met de boodschap dat hij een Vivaldi-coalitie wil vormen. Hij hoopt volgende week 'de volgende stap te kunnen zetten'.
Lees verder

Koning verlengt opdracht Egbert Lachaert: 'Inhoudelijk nog veel werk aan ons project'
Koning Filip heeft de opdracht van Egbert Lachaert (Open Vld) verlengd tot volgende week vrijdag. Lachaert trok deze voormiddag naar de koning met de boodschap dat hij een Vivaldi-coalitie wil vormen.
Lees verder

Britse activisten leven in boomhutten uit protest: 'Half Engeland gaat toch thuiswerken'
Eerder dit jaar begon in Engeland de bouw van een hogesnelheidslijn die Londen met het noorden moet verbinden, ondanks massale protesten van milieuactivisten. Die bivakkeren nu in boomhutten om de aanleg te belemmeren. 'Na de covidcrisis gaat half Engeland thuiswerken, dus wat is nog het nut?'
Lees verder

Britse activisten leven in boomhutten: 'Zodra ze willen ontruimen, klimmen we de bomen in'
Eerder dit jaar begon in Engeland de bouw van een hogesnelheidslijn die Londen met het noorden moet verbinden, ondanks massale protesten van milieuactivisten. Die bivakkeren nu in boomhutten om de aanleg te belemmeren. 'Na de covidcrisis gaat half Engeland thuiswerken, dus wat is nog het nut?'
Lees verder

Epidemioloog Van Damme: 'Cijfers zijn niet ideaal voor de start van het nieuwe schooljaar'
Volgende week gaan de schooldeuren opnieuw open, maar virologen hadden liever veel lagere cijfers gehad. Het aantal besmettingen in ons land blijft dan wel dalen, het daalt niet genoeg. 'Het is de realiteit, we gaan de scholen openen op een moment dat er nog heel wat besmettingen zijn in de samenleving en dat is een uitdaging', aldus epidemioloog Pierre Van Damme.
Lees verder

Banksy financiert reddingsboot voor vluchtelingen
De Britse kunstenaar Banksy heeft een reddingsboot voor vluchtelingen, de Louise Michel, gefinancierd. Dat meldt The Guardian. Ook heeft hij het schip tot een kunstwerk getransformeerd. Op het schip is een meisje in een reddingsvest met een hartvormige reddingsboei te zien.
Lees verder

'De cover-up kan beginnen': Leo De Bock over de dood van Jozef Chovanec
Leo De Bock is voormalig hoofdredacteur VRT en gewezen communicatiechef op CD&V-kabinetten van minister Jo Vandeurzen en Kris Peeters. Hij publiceerde deze bijdrage eerder op Facebook.
Lees verder

Het ergste is dat wij blijkbaar met velen het vermogen tot verontwaardiging zijn kwijtgespeeld
Leo De Bock is voormalig hoofdredacteur VRT en gewezen communicatiechef op CD&V-kabinetten van minister Jo Vandeurzen en Kris Peeters.
Lees verder

Historica Annelien De Dijn schrijft boek over vrijheid: 'Als lesbienne was ik een tweederangsburger'
Wanneer zijn we vrij? Als iedereen, en zeker de overheid, ons met rust moet laten? Of als we mee mogen beslissen over het beleid? Een cruciale vraag, waar historica Annelien De Dijn (43) een boek over schreef. 'Vrijheid is een rechts begrip geworden. Ten onrechte.'
Lees verder

'De vraag die we moeten stellen over de maatregelen, is: hebben die een democratisch draagvlak?'
Wanneer zijn we vrij? Als iedereen, en zeker de overheid, ons met rust moet laten? Of als we mee mogen beslissen over het beleid? Een cruciale vraag, waar historica Annelien De Dijn (43) een boek over schreef. 'Vrijheid is een rechts begrip geworden. Ten onrechte.'
Lees verder

NMBS lijdt in eerste semester operationeel verlies van 152,3 miljoen euro
Spoorwegmaatschappij NMBS heeft in de eerste helft van dit jaar een operationeel verlies geleden van 152,3 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog een winst van 44,3 miljoen euro, zo deelde de NMBS vandaag mee.
Lees verder

Jacob Blake werd vier keer in de rug geschoten door de politie. Wie is de man?
Vier keer werd de zwarte ­Jacob Blake Jr. in Kenosha, Wisconsin, in de rug geschoten door een witte agent. Tegen Blake liep een arrestatiebevel voor huiselijk geweld. Een atypische aanklacht, volgens zijn vrienden en familie, die Blake omschrijven als een ­levendige jongeman die van mensen houdt.
Lees verder

Nu al 38 dode dolfijnen aangespoeld bij Mauritius na olieramp
Nabij Mauritius zijn inmiddels al 38 dolfijnen dood aangespoeld. Dat meldt de regering van de eilandstaat in de Indische Oceaan aan het Britse persbureau Reuters. Vermoed wordt dat de dood van de zeezoogdieren het gevolg is van de olieramp die daar onlangs plaatsvond. De olie begon uit een tanker te lekken een week nadat een Japanse tanker op 25 juli was vastgelopen op een koraalrif.
Lees verder

Live - Bijna 380 banen in gevaar bij Sodexo door coronacrisis
Volg hieronder de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in België in onze liveblog. Elke ochtend vindt u de recentste Belgische cijfers op deze pagina. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u hier telkens de persconferentie van het crisiscentrum volgen.
Lees verder

Japanse premier Shinzo Abe stapt op, en laat Japan zonder opvolger achter
Shinzo Abe was altijd een meester in het bepalen van het juiste moment voor nieuwe verkiezingen. Vooral daardoor was hij de langstzittende premier van Japan. Maar nu heeft zijn gezondheid hem kleingekregen, en treedt hij af voordat er een opvolger in zicht is. En voor de Olympische Spelen, die zijn afscheidsfeest hadden moeten worden.
Lees verder

Kremlin-criticus Navalny nog altijd in coma, maar toestand niet langer levensbedreigend
Aleksej Navalny, de Russische oppositieleider die vorige week volgens medestanders werd vergiftigd, is niet langer in levensgevaar. Dat zegt het Berlijnse Charité-ziekenhuis, waar hij in een kunstmatige coma ligt. Zijn toestand verbetert geleidelijk aan, klinkt het voorzichtig optimistisch.
Lees verder

Terwijl de animo voor verkiezingen groeit moet Egbert Lachaert nog twee hordes over
Kan Egbert Lachaert (Open Vld) nieuwe verkiezingen vermijden? Van de koning krijgt hij nog een week om een Vivaldi-coalitie te vormen, maar de socialisten houden hem het mes op de keel.
Lees verder

In het reine komen met een dominante moeder: 'In de prostitutie kun jij tenminste geld verdienen, zei ze'
Twee vriendinnen proberen al schrijvend in het reine te komen met hun dominante moeders. Kommer en kwel is troef in het debuut van Nikkie van Lierop, terwijl Chris Van Camp haar jeugd als bastaard ontrafelt. 'Ik kreeg te horen dat ik niks waard was.'
Lees verder

Afstandsregel is te rigide en moet aan situatie aangepast worden volgens studie MIT en Oxford
Eén of twee meter afstand houden is een achterhaalde regel om zich te beschermen tegen COVID-19 en de maatregelen worden beter aangepast aan de situatie, de ventilatie of hoe luid er wordt gesproken, zo staat in een studie van de gerenommeerde universiteiten Oxford en MIT
Lees verder

Studie MIT en Oxford: afstandsregel is te rigide en moet aan situatie aangepast worden
Eén of twee meter afstand houden is een achterhaalde regel om zich te beschermen tegen COVID-19 en de maatregelen worden beter aangepast aan de situatie, de ventilatie of hoe luid er wordt gesproken. Dat staat in een studie van de gerenommeerde universiteiten Oxford en MIT
Lees verder

Live - Afstandsregel versoepeld voor kunst en cultuur: van 1,5 naar 1 meter
Volg hieronder de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in België in onze liveblog. Elke ochtend vindt u de recentste Belgische cijfers op deze pagina. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u hier telkens de persconferentie van het crisiscentrum volgen.
Lees verder

Patrick De Koster, manager van Kevin De Bruyne, nu ook aangehouden door onderzoeksrechter
De onderzoeksrechter heeft beslist om Patrick De Koster aan te houden. De manager van Kevin De Bruyne is in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen.
Lees verder

Ook Vlaanderen gaat voor cultuur op 1 meter
Vanaf 1 september zullen bubbels niet anderhalve meter, maar één meter afstand moeten houden in zalen voor kunst en cultuur. Dat werd vrijdag beslist.
Lees verder

Jambon geeft morgen toelichting over zaak-Chovanec
Vlaams minister-president Jan Jambon zal morgennamiddag tijdens een persmoment in Brasschaat toelichting geven bij de berichten die de afgelopen dagen zijn verschenen over de zaak-Chovanec. Dat heeft zijn woordvoerder meegedeeld. Een concreet uur is evenwel nog niet bekend.
Lees verder

Speel eens een Holocaust-slachtoffer: TikTok botst op zijn grenzen
Op TikTok is het een hit om een Holocaustslachtoffer te spelen. Sommige gebruikers spelden een davidster op, of schminken zich zodat het lijkt of ze mishandeld zijn en posten dan een filmpje. 'Ik weet niet of ze beseffen dat zulke beelden kunnen kwetsen', zegt Tomas Baum, directeur van Kazerne Dossin.
Lees verder

▶ Beste Pieter De Crem, dat was geen debat, maar collectieve zelfbevrediging
Elk weekend schrijft Joël De Ceulaer een boze, bezorgde of blije brief aan de (m/v/x) van de week. Hier kunt u die brief lezen of beluisteren.
Lees verder

▶ Beste Pieter De Crem, ik wil het met u hebben over pornografie
Elk weekend schrijft Joël De Ceulaer een boze, bezorgde of blije brief aan de (m/v/x) van de week. Hier kunt u die brief lezen of beluisteren.
Lees verder

Wat wist Jan Jambon? Minister-president geeft onverwachte persconferentie
Wat wist Jan Jambon (N-VA) over de tragische dood van Jozef Chovanec? Morgen wil hij duidelijkheid scheppen op een speciale persconferentie in Brasschaat.
Lees verder

Wat wist Jan Jambon? Minister-president geeft morgen onverwachte persconferentie
Wat wist Jan Jambon (N-VA) over de tragische dood van Jozef Chovanec? Morgen wil hij duidelijkheid scheppen op een speciale persconferentie in Brasschaat.
Lees verder

Wat wist Jan Jambon? Minister-president geeft vandaag onverwachte persconferentie
Wat wist Jan Jambon (N-VA) over de tragische dood van Jozef Chovanec? Hij wil vandaag duidelijkheid scheppen op een speciale persconferentie in Brasschaat.
Lees verder

Frankrijk krijgt er 7.379 nieuwe coronabesmettingen bij in 24 uur
Frankrijk registreerde vandaag 7.379 nieuwe besmettingen met Covid-19. Dat is het hoogste aantal sinds de lockdown in het land werd opgeheven.
Lees verder

De koers van de Republeinen is in vijf letters te vangen: T.R.U.M.P.
Op de laatste avond van de Republikeinse Conventie kwamen twee lijnen samen: aan de ene kant de keiharde beschuldigingen aan het adres van politieke tegenstanders, aan de andere kant de toenaderingspogingen tot vrouwen, immigranten en zwarte Ameri­kanen. Want die heeft Trump nu hard nodig om in het Witte Huis te blijven.
Lees verder

J.K. Rowling geeft prijs terug na ophef: 'Ik haat transgenders niet'
De Britse auteur J.K. Rowling (55), bekend van de 'Harry Potter'-boeken, heeft een onderscheiding die ze kreeg, teruggestuurd naar de Robert F. Kennedy-mensenrechtenorganisatie (RFKHR). Ze klaagt dat het hoofd van de vereniging haar ten onrechte verwijt transfoob te zijn. Dat schrijft de krant The Guardian.
Lees verder

UCI start onderzoek naar val Evenepoel: 'Welk 'object' werd uit Remco's achterzak gehaald?'
De Internationale wielerunie (UCI) heeft aangekondigd dat ze een onderzoek start naar een 'object' dat uit de achterzak van Remco Evenepoel viel, tijdens zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije op 15 augustus.
Lees verder

Rellen in Malmö na verbranding Koran
De Zweedse politie heeft vrijdagmiddag verhinderd dat Rasmus Paludan, leider van een islamofobe partij in Denemarken, het land zou binnenkomen. Toch kon ze niet voorkomen dat later op de dag enkele anti-islamacties plaatsvonden in Malmö, waaronder het verbranden van een Koran. Daardoor kwam het in de avond tot gewelddadige tegendemonstraties.
Lees verder

De vader van Sanda Dia: 'België heeft me alles gegeven. Reuzegom heeft me alles afgenomen'
Op 4 september beslist de raadkamer of achttien leden van studentenclub Reuzegom vervolgd worden voor de dood van Sanda Dia (20) na een doop in 2018. Nu spreekt Sanda's vader voor het eerst. 'Ik stuurde mijn zoon naar de KU Leuven voor een diploma. Ik kreeg een lijk terug.'
Lees verder

Oud-premier Yves Leterme: 'Vivaldi heeft voor ons pas zin als CD&V de leiding neemt'
Oud-premier Yves Leterme (59) ziet grote moeilijkheden in een Vivaldi-coalitie. Maar als ze er komt, dan moet CD&V de leiding nemen, vindt hij. 'Bij een Vlaamse premier kom je automatisch bij CD&V terecht.'
Lees verder

Net zoals u uw autogordel vanzelf vastklikt, zult u morgen uw mondmasker vanzelf dragen
Net zoals u vandaag uw autogordel vanzelf vastklikt, zo zult u morgen uw mondkapje automatisch opzetten op drukke plaatsen. Hersenonderzoek van de VUB voorspelt dat de mondkapjes vrij vlot geaccepteerd zullen worden.
Lees verder

Live - Corona-herbesmetting met ernstiger ziekteverloop vastgesteld in VS
Volg hieronder de laatste ontwikkelingen over het coronavirus in België in onze liveblog. Elke ochtend vindt u de recentste Belgische cijfers op deze pagina. Op maandag, woensdag en vrijdag kunt u hier telkens de persconferentie van het crisiscentrum volgen.
Lees verder

Child Focus lanceert opsporingsapp: 'Kostbare tijd winnen'
Child Focus heeft Child­Rescue gelanceerd, een app waarmee vermiste kinderen sneller kunnen worden opgespoord. 'De eerste minuten zijn van levens­belang, hiermee nemen we voorsprong in het opsporen van kinderen', zegt CEO Heidi De Pauw.
Lees verder

De zompige zonde: vrouwen mogen eindelijk openlijk over hun vaginale afscheiding praten
De WAP of de wet-ass pussy domineert de hitlijsten dankzij hiphopsterren Cardi B en Megan Thee Stallion, maar domineert ze straks ook onze gesprekken? Seksuologen en gynaecologen hopen van wel. 'Als vrouw, met een mannelijke partner, is het constant dansen op het fijne koord tussen te nat en te droog zijn.'
Lees verder

Ier bekent schuld aan doodslag in zaak dodentruck
Een Ierse man die verdacht wordt van doodslag op 39 Vietnamezen die vorig jaar in een koelvrachtwagen in Engeland zijn gevonden, heeft schuld bekend. Het gaat om de 40-jarige Ier Ronan Hughes. Hij verscheen vrijdag voor de rechtbank in Londen.
Lees verder

Geweld in Antwerpen houdt aan: opnieuw granaat gevonden op straat
De Antwerpse hulpdiensten zijn vrijdagnacht opnieuw opgeroepen. Een buurtbewoner van Deurne was thuisgekomen en vond voor de deur een handgranaat. DOVO is het springtuig komen ophalen en na korte tijd werd de straat weer vrijgegeven.
Lees verder

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen in België daalt opnieuw sneller
Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag met het coronavirus is gedaald met 13 procent. Tussen 19 en 25 augustus waren er gemiddeld 444,7 (afgerond 445) nieuwe infecties, zo blijkt uit de jongste cijfers van Sciensano.
Lees verder

Acteur Chadwick Boseman ('Black Panther') overleden
De Amerikaanse acteur Chadwick Boseman, bekend van de Marvel superheldenfilm Black Panther uit 2018, is overleden aan darmkanker. Dat heeft zijn familie in een verklaring bekendgemaakt. Hij is 43 jaar geworden.
Lees verder