Doorgaan naar hoofdcontent

Dader terreuraanslagen Christchurch zal het woord niet nemen

Dader terreuraanslagen Christchurch zal het woord niet nemen

De dader van de aanslagen in het Nieuw-Zeelandse Christchurch zal donderdag tijdens de rechtszaak tegen hem het woord niet nemen. In de plaats daarvan zal een hem toegewezen advocaat een korte verklaring van hem voorlezen. Dat bevestigt het Hooggerechtshof in Christchurch.

Lees verder

De stijlgeheimen van Dominique Nzeyimana: 'Toen ik Walter Van Beirendonck ontdekte, is mijn brein geëxplodeerd'

Mode-, muziek- en cultuurjournaliste Dominique Nzeyimana is mede-eigenaar van content- en communicatiebureau Knotoryus, en sinds 2019 is ze ook host en producer van de interviewpodcast 'The Most'. Het modeboek waaraan ze meeschreef – 'I'll wear it until I'm dead' – ligt deze week in de boekhandel. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Akkoord over invulling van de kleurcodes in de sport

Er is een akkoord over de invulling van de kleurcodes in de sport tussen het brede sportveld en de bevoegde ministers van de drie gemeenschappen. Dat meldt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA). Momenteel zitten we in code geel.

Lees verder

LIVE. Kamer ondervraagt De Crem en Geens over dood Chovanec

De Kamercommissies Justitie en Binnenlandse Zaken komen vanmorgen samen om zich te buigen over de dood van de Slovaak Jozef Chovanec na een politieoptreden op de luchthaven van Charleroi. Minister van Justitie Koen Geens en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem komen in de Kamer uitleg geven. U kan het debat hierboven vanaf 10.15 uur live volgen.

Lees verder

Onderzoek naar verdacht overlijden van Poolse man in politiecel in Bree

Een 39-jarige Poolse man stierf dinsdag in een politiecel op het commissariaat in Bree. De federale gerechtelijke politie voert het onderzoek naar de omstandigheden.

Lees verder

De evangelist die Trump hielp, zijn vrouw en de badmeester

Jerry Falwell Jr., een evangelisch leider en een cruciale bondgenoot van de Amerikaanse president Donald Trump komt ten val door een seksschandaal.

Lees verder

LIVE. Crisiscentrum geeft meer uitleg over het coronavirus

Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is voor de tiende dag op rij gedaald. Ook het aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen dalen. Om 11 uur geeft het crisiscentrum meer uitleg op een persconferentie. U kan die vanaf 11 uur hierboven live volgen.

Lees verder

Uitverkoop bij Brantano gaat door: vandaag pas vanaf 11 uur

Terwijl de vakbonden spraken met overnemer VanHaren, gaat de uitverkoop bij Brantano voort.

Lees verder

Turkse president Erdogan waarschuwt Athene voor 'ruïnering'

Turkije zal geen concessies doen als het gaat om de oostelijke Middellandse Zee. Dat heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan gezegd. Hij waarschuwde Griekenland geen stappen te zetten die het land 'kunnen ruïneren'.

Lees verder

Familie Trump schiet met scherp op media: 'Ze beperken onze vrijheid'

Op de tweede avond van de Republikeinse Conventie namen Melania, Eric en Tiffany Trump het woord. Tijdens hun toespraken haalden ze alle drie hard uit naar de media. In bovenstaande video zetten we enkele opmerkelijke fragmenten op een rij.

Lees verder

'Jan Jambon heeft een grove, grove fout gemaakt'

Wie wist wat wanneer over de dood van Jozef Chovanec in een politiecel in Charleroi, intussen tweeënhalf jaar geleden? Op die vraag moesten de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie in het parlement antwoord komen geven. Ze zeiden dat de federale politie en toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) al in 2018 op de hoogte waren gebracht.

Lees verder

Geen 'nègre' meer in Franstalige versie bestseller Agatha Christie

'Dix petits nègres', de Franstalige versie van de bestseller van Agatha Christie, zal niet langer zo heten. Het boek wordt omgedoopt naar 'Ils étaient dix' en het woord 'nègre' wordt eruit geschrapt, zo meldt de Franse radiozender RTL woensdag.

Lees verder

Meer in Turkije kleurt plots roze

Het Obruk meer in Turkije kleurt roze, en dat levert indrukwekkende beelden op. Het meer ligt ten zuiden van de hoofdstad Ankara. De abnormale kleur heeft te maken met stijgende temperaturen en het dalende waterpeil. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Dit is de overnemer van Brantano: grootste schoenenboer van Europa

Het Belgische Brantano wordt een onderdeel van de Duitse groep Deichmann, een internationaal schoenenimperium met meer dan vierduizend winkels.

Lees verder

Franse minister verdedigt recht op topless zonnebaden

Gérald Darmanin, sinds vorige maand minister van Binnenlandse Zaken in Frankrijk, vindt het niet kunnen dat twee agenten aan enkele vrouwen gevraagd hebben om zich te bedekken tijdens het topless zonnebaden. 'Vrijheid is een kostbaar goed.'

Lees verder

Chris Dusauchoit haalt slag thuis in rechtszaak rond geuroverlast en vliegenplagen: 'Hopelijk heeft deze uitspraak een afschrikeffect'

De buurman van tv-presentator Chris Dusauchoit is in eerste aanleg over de hele lijn schuldig verklaard in een zaak over vliegenplagen. Theofiel S. is veroordeeld tot zes maanden cel en 90.000 euro boete. Ook zijn bedrijven moeten boetes betalen.

Lees verder

Berx kondigt einde van nachtklok in Antwerpen aan

Gouverneur Cathy Berx zal geen nieuwe verordening uitschrijven voor de provincie Antwerpen. Vanaf middernacht gelden alleen nog de federale maatregelen. Berx roept wel op om altijd een mondmasker mee te nemen buitenshuis.

Lees verder

Jasper Philipsen verliest stuk tand bij val op EK, ook Xandro Meurisse geeft op

Jasper Philipsen en Xandro Meurisse zijn woensdag betrokken geraakt bij een valpartij tijdens de Europese kampioenschappen wielrennen bij de mannen elite in het Franse Plouay en moesten nadien opgeven.

Lees verder

Tijdlijn. Wie wist wat wanneer over Jozef Chovanec?
Tweeënhalf jaar na zijn dood in een politiecel in Charleroi heeft iedereen het over Jozef Chovanec. Wat is er toen precies gebeurd, wat ging er aan vooraf, en wie wist wat op welk moment? Dat komt u te weten in deze tijdlijn.
Lees verder

Nizzolo kroont zich tot Europees kampioen op de weg

De Italiaan Giacomo Nizzolo heeft in het Franse Plouay het Europees kampioenschap wielrennen op de weg gewonnen. Hij haalde het in de sprint van de Fransman Arnaud Démare en de Duitser Pascal Ackermann. De Nederlander Mathieu van der Poel kleurde de wedstrijd, maar moest tevreden zijn met de vierde plek. Onze landgenoot Jasper Stuyven werd vijfde.

Lees verder

Continental wil 140 banen in Mechelen schrappen

De Mechelse afdeling van bandengigant Continental zet 140 banen op de helling. Dat maakt vakbond ACV Puls bekend na een bijzondere ondermingsraad.

Lees verder

AA Gent haalt Sinan Bolat binnen, Kaminski naar Blackburn Rovers

Thomas Kaminski out, Sinan Bolat in. De gewezen doelman van Antwerp zet zijn carrière voort bij AA Gent.

Lees verder

'Op dit moment kunnen ziekenhuizen de coronapatiënten aan'

Stemmen blijven opgaan om de strenge inperkingen op ons leven in vraag te stellen. Verliezen we ons gezond verstand in deze coronacrisis? 'We mogen de kwaliteit van ons leven niet van één cijfer laten afhangen.'

Lees verder

Peter Quaghebeur nieuwe ceo van Mediafin

Peter Quaghebeur (59) wordt de nieuwe ceo van Mediafin, uitgever van onder meer de zakenkranten De Tijd en L'Echo.

Lees verder

Griekse politieagenten wachten nog op excuses van Harry Maguire na vechtpartij

De twee Griekse politieagenten die vorige week betrokken waren bij de arrestatie van Engels international en Manchester United-aanvoerder Harry Maguire wachten nog steeds op excuses, zo bekende hun advocaat Ioannis Paradissis woensdag aan de Britse openbare omroep BBC.

Lees verder

Buitenlandse Zaken past reisadviezen aan: Parijs kleurt voortaan rood

De Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken heeft de kleurcodes voor verschillende Europese reisbestemmingen aangepast. Onder andere de Franse hoofdstad Parijs is vanaf nu een rode zone.

Lees verder

Nu ook officieel: Anderlecht haalt "zeer beloftevolle jonge doelman" bij NAC Breda

RSC Anderlecht heeft een nieuwe doelman aangetrokken met het oog op de toekomst. Bart Verbruggen, een 18-jarige Nederlander die de overstap maakt van NAC Breda, komt zich verder ontwikkelen in Neerpede. Dat heeft paars-wit woensdag gemeld.

Lees verder

Barcelona-fans blijven achter Messi staan en eisen ontslag voorzitter

Honderden boze Catalanen troepten dinsdagavond samen aan het stadion om het ontslag van voorzet Josep Bartomeu bij FC Barcelona te eisen. Hij wordt als de schuldige voor het vertrek van clubicoon Lionel Messi gezien. 'Het onmogelijke dreigt te gebeuren, maar we snappen Messi wel', is de teneur bij de socios.

Lees verder

McLaren zet eind 2020 samenwerking met wielerploeg Bahrain alweer stop

De Britse automobielconstructeur McLaren stopt na afloop van het seizoen 2020 zijn samenwerking met wielerteam Bahrain. Dat heeft McLaren woensdag gemeld.

Lees verder

Flanders Classics past startuur Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem aan door Giro: vroege aankomst voor de Ronde

Flanders Classics, de organisator van onder andere de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, past de starturen van die wedstrijden aan. Dat om de concurrentie met de Ronde van Italië uit de weg te gaan.

Lees verder

Philippe Gilbert klaar voor zijn tiende Ronde van Frankrijk: "Ik hoop dat we deze keer wel in Parijs geraken"

Philippe Gilbert (38) start zaterdag met een thuismatch in de Tour. De kopman van Lotto Soudal woont in Monaco en traint heel vaak in en rond Nice. Toch beschouwt hij dat niet als een voordeel in de openingsrit. "Neen, want iedereen zal deze rit wel verkend hebben", zegt hij.

Lees verder

Nederlandse auteur Marieke Lucas Rijneveld wint International Booker Prize

De Nederlandse auteur Marieke Lucas Rijneveld heeft de International Booker Prize gewonnen met The Discomfort of Evening, de Engelse vertaling van haar debuutroman De avond is ongemak.

Lees verder

Vlaamse rusthuisbezoekers drukken op noodstop: 'Weet je hoeveel screenshots ik van mijn huilende moeder heb?'

Er klinkt steeds meer kritiek op de strenge bezoekmaatregelen waaraan rusthuisbewoners onderworpen worden. Terwijl talloze schrijnende getuigenissen zich opstapelen, laat bevoegd minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) de regeling herevalueren.

Lees verder

Nafi Thiam zegt af voor Memorial Van Damme met last aan achillespezen, 44e editie krijgt wel wereldrecordpoging op 1.000m

Het programma van de 44e editie van de Memorial Van Damme, op vrijdag 4 september in het Brusselse Koning Boudewijnstadion, ligt in een definitieve plooi. De Memorial kon al uitpakken met een dubbele aanval op het werelduurrecord en nu komt daar met Faith Kipyegon ook nog een wereldrecordpoging op de 1.000 meter bij. Ook olympisch kampioen polsstokspringen Thiago Braz en het Belgische sprinttalent Rani Rosius zakken naar de hoofdstad af. Tegenvallend nieuws is wel het forfait van Nafi Thiam.

Lees verder

Vincent Kompany over 'het kantelmoment van Anderlecht' en de toekomst van Lionel Messi: 'Ik hoop dat hij naar Man City gaat'

Vincent Kompany zal zijn aanpak niet wijzigen vrijdagavond in en tegen KV Oostende na de magere 1-1 in zijn debuutmatch tegen Moeskroen. Dat vertelde de coach van Anderlecht woensdagmiddag. 'Wat ons seizoen betreft, zitten we op een kantelmoment.' Vince The Prince had het ook over het vertrek van Leo Messi naar Barcelona. 'Als fan hoop ik natuurlijk dat hij naar Manchester City gaat.'

Lees verder

Jambon: 'Geen fouten gemaakt voor zover we kunnen nagaan'

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) blijft erbij: hij herinnert zich niets van het drama waarbij Jozef Chovanec in een politiecel omkwam. Hij belooft volledige openheid te geven in het parlement.

Lees verder

En nu tegen AA Gent? AZ ontsnapt in tweede voorronde van de Champions League (wat tot 'dolle taferelen' in tv-studio leidt)

AZ mag nog dromen over de groepsfase van de Champions League. Het Nederlandse elftal van trainer Arne Slot rekende in eigen stadion in de verlenging af met Viktoria Plzen, de nummer twee van het afgelopen seizoen in Tsjechië (3-1).

Lees verder

Chelsea blijft gaan en spendeert nu ook tientallen miljoenen aan Ben Chilwell

Chelsea neemt verdediger Ben Chilwell over van Leicester City. De 23-jarige international heeft in Londen een contract ondertekend voor vijf jaar. De transfersom voor de linksback bedraagt liefst 50,2 miljoen euro.

Lees verder

Trump stuurt nationale garde naar protesten in Kenosha

Amerikaans president Donald Trump zal de nationale garde inzetten tegen protestanten in Kenosha. Dat maakte hij via Twitter bekend. In de noordelijke stad is het al dagen onrustig nadat een zwarte man door de politie werd neergeschoten.

Lees verder

En daar is de cross: Rapencross in Lokeren en Poldercross in Kruibeke openen internationaal veldritseizoen

De kogel is door de kerk. De stad Lokeren heeft zijn fiat gegeven voor de Rapencross in het Park Ter Beuken, op zaterdag 26 september. Weliswaar achter gesloten deuren en met strikte veiligheidsmaatregelen voor renners, omkadering en medewerkers. Dat geldt ook voor de Polderscross in Kruibeke op zaterdag 3 oktober. Deze twee Ethias Crossen luiden de start van het internationale veldritseizoen in.

Lees verder

OVERZICHT. Steeds meer gebieden op oranje en rood: naar waar mogen we nog op reis gaan?

Nu ook onder meer Parijs en Nice verboden zones zijn en Spanje bijna helemaal oranje of rood kleurt, lijkt het alsof we bijna nergens nog naartoe kunnen. Welke vakantiebestemmingen zijn nog veilig? En wanneer moeten we in quarantaine? Een overzicht per land.

Lees verder

Eurocommissaris Hogan stapt op na Golfgate

De Ierse Eurocommissaris voor Handel, Phil Hogan, stapt op nadat hij meermaals de coronaregels geschonden zou hebben. Vooral Golfgate, waarbij Hogan aanwezig was op een luxueus diner van een exclusieve parlementaire golfclub, komt hem duur te staan.

Lees verder

Ben Hermans en Tom Van Asbroeck kijken uit naar hun eerste Tour: "Ik mik op de lastige ritten"

Ben Hermans maakt zijn debuut in de Tour de France. De 34-jarige Limburger start zaterdag in Nice met zijn team Israël Start-Up Nation. "Ik mik op de lastige ritten", zegt hij. "Ik zal in enkele etappes een vrije rol krijgen en mag dan mijn kans gaan."

Lees verder

Vrouwen van RSC Anderlecht gaan in nieuwe competitie op zoek naar vierde landstitel op rij

De Women's Super League gaat vrijdag na de uitbreiding van zes naar tien vrouwenteams voor het eerst van start in een formule met play-offs. De intrede van Charleroi, Zulte Waregem, Aalst en Fémina White Star Woluwe, maar ook het extra televisiebereik via rechtenhouder Eleven Sports moet het Belgisch vrouwenvoetbal een nieuwe impuls geven.

Lees verder

Nederlandse Marieke Lucas Rijneveld wint International Booker Prize: 'Zo trots als een koe met zeven uiers'

Marieke Lucas Rijneveld wint de International Booker Prize 2020. Het is de eerste keer dat een Nederlandstalige schrijver de prijs binnenrijft.

Lees verder

Zaak-Chovanec ontploft in gezicht Jan Jambon

Op verschillende momenten, kort na de feiten, is het federale kabinet van Jan Jambon ingelicht over de zaak-Jozef Chovanec. Maar volgens Jambon kon hij de 'ware proporties' van het incident niet kennen.

Lees verder

Romelu Lukaku krijgt plaats in Europa League-selectie van seizoen, ondanks cruciale owngoal

Romelu Lukaku heeft van de UEFA-watchers een plaatsje gekregen in de 23-koppige selectie van de Europa League van het voorbije seizoen. De spits verloor met Inter de finale tegen Sevilla.

Lees verder

Novak Djokovic stoot in Cincinnati erg vlot door naar halve finale tegen Bautista Agut

's Werelds nummer een Novak Djokovic heeft zich woensdag in New York op een drafje voor de halve finales van het Masters 1.000 van Cincinnati (hard/4.222.190 dollar) geplaatst. De 33-jarige Serviër, toernooiwinnaar in 2018, had maar 1 uur en 3 minuten nodig voor een zege in twee sets (6-3 en 6-1) tegen de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP 34) in de kwartfinales.

Lees verder

Celtic Glasgow strandt in voorrondes Champions League

Celtic Glasow heeft zich woensdagavond niet weten te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. De Schotse landskampioen leed in Celtic Park een verrassende 1-2 nederlaag tegen het Hongaarse Ferencvaros. Celtic, de ploeg van de verguisde Boli Bolingoli-Mbombo, wordt opgevist in de derde voorronde van de Europa League.

Lees verder

Hoogzwangere Belgische eindelijk herenigd met man: 'Eerst douchen, dan knuffelen'

Eindelijk is hij er dan. Na twee maanden is de Hasseltse Elke Bancken (37) herenigd met haar Sri Lankaanse man Manoj (35). Net op tijd voor de komst van hun dochtertje, dat nu elk moment geboren kan worden.

Lees verder

Spelers boycotten NBA-duels als reactie op politiegeweld Wisconsin

De vijfde wedstrijden in de eerste ronde van de play-offs in de Noord-Amerikaanse profbasketcompetitie NBA, die woensdag voorzien waren, vinden niet plaats. Dat heeft de NBA bevestigd. Het gaat om een boycot van de spelers na het politiegeweld tegen een zwarte man in de stad Kenosha (Wisconsin). De partijen zullen een nieuwe datum krijgen.

Lees verder

Dader terreuraanslagen Christchurch moet levenslang in cel blijven, overlevers opgelucht

De dader van twee aanslagen op moskeeën in het Nieuw-Zeelandse Christchurch in 2019 moet de rest van zijn leven in de cel blijven. Dat heeft de rechtbank in Christchurch donderdag beslist.

Lees verder

Dalende trend nieuwe besmettingen houdt aan

Het gemiddelde aantal gerapporteerde nieuwe besmettingen met het coronavirus per dag blijft afnemen in België. Dat blijkt uit de dagelijkse cijfers van gezondheidsagentschap Sciensano.

Lees verder

Mes gevonden in auto van Jacob Blake

Jacob Blake, de zwarte man die zondag werd neergeschoten door een witte politieagent in de Amerikaanse stad Kenosha en daarbij verlamd is geraakt, zou een mes bij zich hebben gehad. Het mes werd gevonden aan de bestuurderszetel in zijn auto.

Lees verder

Tiktok-baas stapt op na politieke druk Witte Huis

Tiktok-topman Kevin Mayer houdt het na enkele maanden alweer voor bekeken bij de populaire video-app. Zijn vertrek heeft te maken met de politieke druk vanuit het Witte Huis, zo blijkt uit een persbericht, waardoor zijn functie een andere betekenis heeft gekregen dan die waarvoor hij zich had aangemeld.

Lees verder

Vicepresident Mike Pence: Trump staat voor 'law and order', 'chaos en vernieling op straat' met Democraten aan het roer

Trumps trouwe vicepresident Mike Pence leverde vannacht op de Republikeinse Conventie snoeiharde kritiek op de Democraat Joe Biden. Pence stelde tegelijk Trump, en de Republikeinse partij, voor als de enige echte medestanders van de politie, en van orde en veiligheid op straat.

Lees verder

NS wil snellere trein tussen Amsterdam en Brussel

De Intercity Brussel (ook wel de Beneluxtrein genoemd) zou vanaf 2024 tot een half uur sneller tussen Amsterdam en Brussel moeten sporen dan de huidige 2.52 uur. Dat is de ambitie van de NS. De Nederlandse spoorwegmaatschappij wil zo reizigers verleiden om kortere vluchten in te wisselen voor het spoor.

Lees verder