Doorgaan naar hoofdcontent

Biden wil ‘het hoofdstuk van duisternis sluiten’

Biden wil 'het hoofdstuk van duisternis sluiten'

Joe Biden wil als president de natie herenigen, en weer 'naar het licht' leiden. Maar om dat te doen moet wel 'het hoofdstuk van Amerikaanse duisternis' worden afgesloten. Biden toonde in zijn aanvaardingsspeech van de nominatie lang geen redenaar van het kaliber van de Obama's, maar de opdracht om hem op deze Conventie wat meer reliëf te geven dan louter de trouwe buddy van Obama, lijkt wel geslaagd.

Lees verder

Comédienne Sarah Cooper spreekt voor één keer met eigen stem

Als er een ding ontbrak aan de Democratische Conventie om er een wervende politieke show van te maken, dan was het wel humor. Het was dan ook verrassend om, net na het getuigenis van diverse gewone Amerikanen over hoe belangrijk kunnen stemmen per post voor hen is, opeens Sarah Cooper te zien opduiken.

Lees verder

Facebook-baas verhoord door Amerikaanse concurrentiewaakhond

Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, is afgelopen week verhoord door het Amerikaanse federale agentschap voor de bescherming van consumenten. Dat agentschap voert een onderzoek naar eventueel misbruik van de dominante positie die technologiereuzen hebben, meldt Politico.

Lees verder

Aardbeving met kracht van 6,9 treft Indonesië

Oost-Indonesië is vrijdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,9.

Lees verder

Vier doden bij bosbranden in Californië

Bij zware bosbranden in de Amerikaanse staat Californië zijn volgens Amerikaanse media minstens vier personen omgekomen. Drie mensen stierven in Napa County en een in Solano County, meldt de San Francisco Chronicle. Meer dan 10.000 brandweermannen bestrijden het vuur in Californië. Duizenden bewoners zijn uit hun huizen verdreven.

Lees verder

Gratis treintickets opnieuw uitgesteld tot 5 oktober

De gratis railpass wordt opnieuw uitgesteld, tot 5 oktober. Dat meldt het kabinet van mobiliteitsminister François Bellot (MR).

Lees verder

LIVE. 'Reproductiegetal in Brussel onder 1, maar Brusselse opnames stijgen'

De daling van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus blijft zich doorzetten. Om 11 uur geeft het Crisiscentrum een persconferentie om meer uitleg te geven bij de recente cijfers. U kan die persconferentie hierboven integraal live volgen.

Lees verder

Netflix haalt poster van 'Cuties' weg na kritiek: 'Kijkplezier voor pedofielen'

Streamingdienst Netflix heeft de 'ongepaste' poster van 'Cuties' weggehaald. Online kwam er veel kritiek dat de poster minderjarige meisjes zou seksualiseren.

Lees verder

Uitverkoop in 50 winkels van Brantano, minimale overname in de maak

De uitverkoop van de voorraden van Brantano start morgen in 50 winkels. De overname van Brantano door Deichmann is dan weer nabij. Er lijkt een zwaar bloedbad in de maak.

Lees verder

Stotterende tiener vertelt over zijn band met Joe Biden: 'Zonder hem zou ik hier vandaag niet staan'

Op de laatste avond van de Democratische Conventie kwam ook de dertienjarige Brayden Harrington even aan het woord. Harrington leerde Biden kennen tijdens een verkiezingsrally in zijn thuisstaat New Hampshire. Biden, die ook stotterde als kind en nu ook nog af en toe, gaf Harrington tips om tegen de aandoening te vechten.

Lees verder

Trump: 'Misschien moeten we Californië zelf laten betalen voor de branden'

De Amerikaanse staat Californië heeft de afgelopen vier dagen af te rekenen met meer dan 370 branden. President Donald Trump bekritiseerde donderdag tijdens een verkiezingscampagne in de staat Pennsylvania opnieuw de bosbouwmaatregelen van de staat. 'Misschien moeten we Californië er gewoon voor laten betalen, omdat ze niet naar ons luisteren', zei de president.

Lees verder

Greg Van Avermaet is de enige Belg in Tourselectie CCC, geen Serge Pauwels

Greg Van Avermaet is de enige Belg die dit seizoen voor CCC zal deelnemen aan de Tour de France. Het Poolse WorldTour-team, dat aan het einde van het seizoen stopt, rekent niet op de ervaren Serge Pauwels.

Lees verder

Proces Buizingen in beroep uitgesteld naar november

Het proces in beroep over de treinramp in Buizingen zal niet plaatsvinden op 21, 22 en 23 september zoals eerder was beslist, maar op 17, 18 en 19 november. Dat heeft het persagentschap Belga vernomen van de burgerlijke partijen in het dossier.

Lees verder

Woordvoerder Crisiscentrum doet ongelukkige verspreking: 'Geniet van het virus'

Yves Stevens, de woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum, heeft zich vrijdagochtend versproken tijdens de persconferentie. In de video hierboven ziet u hoe hij met moeite de slappe lach bestrijdt en hoe Steven Van Gucht naast hem zit te gniffelen.

Lees verder

Chi Chi DeVayne (34) uit 'RuPaul's Drag Race' overleden

De Amerikaanse dragqueen Chi Chi DeVayne, deelneemster in het achtste seizoen van reality-serie 'RuPaul's Drag Race', is overleden. Ze werd 34 jaar en overleed door een longontsteking.

Lees verder

Ex-adviseur Trump ontkent fraude en komt vrij op borgtocht

Steve Bannon, de voormalige topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft donderdag onschuldig gepleit voor fraude. Hij wordt op borgtocht vrijgelaten.

Lees verder

Nog geen beweging in brexitonderhandelingen

De onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over de toekomstige relaties zitten nog steeds in het slop. Vrijdag liep een zevende onderhandelingsronde af. De Europese toponderhandelaar Michel Barnier zegt 'ontgoocheld' en 'ongerust' te zijn. De Britten vinden dan weer dat de EU de onderhandelingen 'nodeloos moeilijk' maken.

Lees verder

Ierse minister stapt op wegens groot diner tijdens coronacrisis

In Ierland is voor de tweede keer in korte tijd een minister van Landbouw opgestapt. Bewindsman Dara Calleary raakte in opspraak omdat hij een diner bijwoonde met zo'n tachtig andere mensen. Ook senator Jerry Buttimer moest door dat diner opstappen.

Lees verder

Ex-vrouw: 'Fourniret heeft Estelle Mouzin vermoord in Ardennen'

Michel Fourniret ontvoerde en vermoordde Estelle Mouzin in de Franse Ardennen. Dat heeft zijn ex-vrouw Monique Olivier gezegd volgens haar advocaat.

Lees verder

Europese Commissie keurt staatssteun Brussels Airlines goed

Met het groen licht van de Europese Commissie is de laatste stap gezet voor de redding van Brussels Airlines, waarbij ons land 290 miljoen euro op tafel legt voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij.

Lees verder

Koop het Vanuatuaans burgerschap en help de economie van Vanuatu

De coronapandemie en een verwoestende cycloon zouden de economie van eilandengroep Vanuatu in een slop hebben moeten brengen, maar de verkoop van staatsburgerschap houdt het land overeind.

Lees verder

Ikea geeft folder make-over met 'Animal Crossing'

De Zweedse meubelgigant Ikea heeft zijn folder in Taiwan een originele make-over gegeven. De meubels worden gebruikt door personages van de videogame 'Animal Crossing'.

Lees verder

Groenlands ijs is in halve eeuw nog nooit zo hard gesmolten

Groenland verloor vorig jaar 532 miljard ton ijs. Dat is genoeg voor 1,5 millimeter zeespiegelstijging.

Lees verder

Slovaakse regering 'geschokt' door beelden van landgenoot in Belgische politiecel

In een video aan het Belgische publiek reageert de Slovaakse minister van Buitenlandse Zaken 'geschokt' op de dood van haar landgenoot in een politiecel twee jaar geleden. Ook in eigen land neemt de politieke druk toe. De Kamercommissies Binnenlandse Zaken en Justitie komen volgende week uitzonderlijk samen.

Lees verder

EU vraagt onderzoek naar wat gebeurd is met Navalni

De Europese Commissie vraagt dat snel onderzocht wordt hoe het komt dat de Russische opposant Aleksej Navalni in coma is gevallen.

Lees verder

Honderd besmettingen in Frans nudistendorp waar 'de lichamen over elkaar rollen'

In Village Naturiste in Cap d'Agde, het beroemdste nudistendorp in Frankrijk, zijn zo'n honderd covid-19 besmettingen vastgesteld. Vermoedelijk liggen sekscontacten aan de basis. 'We komen hier niet om te kaarten.'

Lees verder

Taylor Swift betaalt 25.000 euro voor opleiding van fan

Popster Taylor Swift heeft in een handomdraai de dag van één van haar fans goedgemaakt. Vitoria Mario kan dankzij haar wiskunde gaan studeren aan Warwickshire University in het Engelse Coventry.

Lees verder

Lockdowns verkleinen ecologische voetafdruk

Dankzij de coronacrisis valt de Earth Overschoot Day, de dag waarop we de natuurlijke bronnen van de aarde voor één jaar al hebben opgebruikt, drie weken later dan vorig jaar.

Lees verder

Libanezen moeten binnen blijven tussen 18 en 6 uur

In Libanon begint vrijdag een gedeeltelijke lockdown van twee weken om de verspreiding van het gevreesde coronavirus tegen te gaan. Er is onder meer een nachtelijk uitgaansverbod van 18 uur tot 6 uur afgekondigd.

Lees verder

Kompany: 'Ik wil niet het voetbal van City brengen, Anderlecht heeft een eigen identiteit'

De eerste wekelijkse persconferentie van Vincent Kompany als hoofdtrainer van Anderlecht zit erop. Daar had hij het over zijn eerste échte week als hoofdcoach en had hij ook mooie woorden voor Romelu Lukaku.

Lees verder

Antwerpen maakt 26 straten in binnenstad (versneld) woonerf

De stad en het district Antwerpen gaan 26 straten in de historische binnenstad via een tijdelijke inrichting woonerf maken in afwachting van een definitieve heraanleg.

Lees verder

3D-scans tonen binnenkant van eeuwenoude dierenmummies

Onderzoekers van de universiteit van Swansea hebben 3D-scans gemaakt van gemummificeerde dieren die meer dan 2.000 jaar geleden leefden in het oude Egypte. Eerder onderzoek had uitgewezen welke dieren het waren, maar verder was er weinig bekend over wat er in de mummies schuilde.

Lees verder

Telenet verhoogt prijzen van vaste abonnementen vanaf 25 oktober

Telecomoperator Telenet verhoogt vanaf 25 oktober de tarieven van zijn vaste, maandelijkse abonnementen met 1,05 procent. De aanpassing is in lijn met de inflatie, meldt het bedrijf.

Klanten worden de komende weken op de hoogte gebracht van de aanpassing.

Lees verder

Vakbond vraagt onderhoud met rechtbank over verkoop Brantano

De vakbonden van Brantano bij Brantano vragen een onderhoud bij de voorzitter van de ondernemingsrechtbank. Ze denken dat het bod van Ziengs Retail dat bijna 600 jobs zou redden, meer kansen verdient.

Lees verder

Blessure houdt Clijsters uit voorbereidingstoernooi US Open

Kim Clijsters zal niet deelnemen aan de Western & Southern Open, dat geldt als het belangrijkste voorbereidingstoernooi op de US Open. Ze heeft nog teveel last van een blessure aan de buikspieren.

Lees verder

Alle winkels Fred & Ginger sluiten, CKS uitgedund tot twintigtal verkooppunten

Na de overname van de failliete winkels van Fred & Ginger, CKS en Baker Bridge zal JBC maar een twintigtal verkooppunten behouden. Enkel van CKS blijven een aantal aparte winkels bestaan. Er blijven slechts 53 jobs behouden.

Lees verder

Advocate agenten die betrokken waren bij overlijden Slovaakse man: 'Mijn cliënten hebben zich niets te verwijten'

De drie agenten die verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor de dood het overlijden van een 38-jarige Slovaakse man op de luchthaven van Charleroi, hebben volledig volgens de regels gehandeld. Dat zegt hun advocate Hayat Karim. Haar cliënten 'hebben zich niets te verwijten', zegt ze vrijdag.

Lees verder

Magnum zet fotograaf op non-actief

David Alan Harvey wordt na een klacht van ongepast seksueel gedrag tijdelijk op non-actief gezet als lid van het ­fotoagentschap Magnum.

Lees verder

Full House-actrice moet cel in voor betalen smeergeld

De Amerikaanse actrice Lori Loughlin is veroordeeld na twee maand cel omdat ze smeergeld heeft betaald om haar dochters in te schrijven aan een prestigieuze universiteit. Haar man kreeg voor dezelfde feiten eerder al vijf maanden cel.

Lees verder

Kortrijk beleeft moeilijke avond tegen Eupen, maar de paal (2x) en doelman Jakubech brengen redding

KV Kortrijk en Eupen bleven steken op een doelpuntenloos gelijkspel. Kortrijk miste aanvalsimpulsen en had geluk dat het Eupen aan efficiëntie ontbrak. Met het gelijkspel schieten beide teams weinig op.

Lees verder

Sevilla pakt Europa League na owngoal Lukaku

Ondanks een droomstart, met een doelpunt na vijf minuten, grijpt Lukaku naast de Europa League. Inter Milaan ging met 3-2 de boot in tegen Sevilla. Het laatste doelpunt kwam er ook door antiheld Lukaku: een kwartier voor het einde werkte onze landgenoot de bal ongelukkig in eigen doel. Geen eerste buitenlandse toptrofee voor de Rode Duivel. Een zuur einde van zijn meest productieve seizoen ooit.

Lees verder

Coronabesmettingen blijven dalen, enkel in Brussels gewest en Vlaams-Brabant nog stijging

Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België is op een week tijd met 17 procent gedaald. Dat blijkt zaterdagmorgen uit de gegevens van Sciensano.

Lees verder

Ongehoord. 'Vlaams Belang en de N-VA hebben nu de grootste piemel in de raad van bestuur en dat voel je'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Minder warm en uw paraplu mag af en toe weer uit de kast

Dit weekend en volgende week trekken regelmatig regenzones over het land. De temperaturen liggen ook gevoelig lager.

Lees verder

Duizenden Belgische reizigers getroffen nu Frankrijk en Spanje roder kleuren

Belgen mogen niet langer naar de regio rond Marseille en Aix-en-Provence, een erg populaire regio bij Belgische vakantiegangers. De gebieden kleurden vrijdagmiddag plots rood. Ook de Spaanse eilanden Ibiza, Mallorca en de regio Madrid zijn nu een rode zone.

Lees verder

Navalni onderweg naar Duits ziekenhuis: 'Gevecht voor zijn leven begint nu pas'

Na een dag getouwtrek is de Russische oppositieleider Aleksej Navalni dan toch overgebracht naar een ziekenhuis in Berlijn. Hij zal er zaterdagochtend landen en ligt nog steeds in coma.

Lees verder

De ontgoocheling zit diep: Romelu Lukaku gaat medaille niet ophalen na verloren finale

Bij de podiumceremonie na de Europa League-finale tussen Sevilla en Inter Milaan (3-2) ontbrak bij de verliezers elk spoor van Romelu Lukaku. De spits van Inter Milaan was wellicht te ontgoocheld om zijn medaille op te halen.

Lees verder

Deelname Kim Clijsters aan US Open nog niet in gevaar: "Ze heeft gewoon wat meer tijd nodig"

Kim Clijsters maakt zich ondanks haar forfait voor Cincinnati nog altijd op voor een deelname aan het US Open. "Ze heeft gewoon wat meer tijd nodig", verduidelijkte haar persverantwoordelijke Amy Hitchinson vrijdagavond.

Lees verder

Californië slaakt noodkreet en vraagt hulp aan 'beste brandweerlui ter wereld'

'Deze branden putten onze middelen en ons personeel uit', zei de gouverneur van Californië, die hulp vraagt aan ' 's werelds beste bestrijders van natuurbranden'.

Lees verder