Doorgaan naar hoofdcontent

Websites van federale overheidsdiensten lagen een tijdje plat

Websites van federale overheidsdiensten lagen een tijdje plat

De websites van verschillende federale overheidsdiensten lagen maandagochtend een tijdje plat.

Lees verder

Opnieuw lichte stijging: gemiddeld 90 nieuwe besmettingen per dag

Uit cijfers van Sciensano blijkt dat er opnieuw een stijging is in het aantal besmettingen. Per dag worden nu 90 nieuwe besmettingen vastgesteld, dat is een stijging van 2 procent.

Lees verder

'De stem van de patiënt hebben we de voorbije maanden niet gehoord'

Met een open brief in deze krant mengen academici van de master­opleidingen verpleegkunde in Vlaanderen zich in het debat. Want 'iedereen mag dan de mond vol hebben over verpleegkundigen, onze expertise wordt niet benut'.

Lees verder

TAS spreekt Manchester City vrij, de Bruyne mag Europa in

Het sporttribunaal TAS aanvaardt het beroep van Man City tegen de tweejarige Europese schorsing voor gesjoemel met de financiële fair play. Kevin de Bruyne mag ook de komende twee jaar Europa in.

Lees verder

Domme rode kaart levert Christian Benteke een fikse uitbrander van zijn trainer op: "Er zijn geen excuses, daar komt het op neer"

Roy Hodgson, de trainer van Crystal Palace, had zondag geen begrip voor de uitsluiting van Christian Benteke na het laatste fluitsignaal tegen Aston Villa. De 29-jarige aanvaller raakte betrokken in een opstootje en kreeg alsnog een rood karton onder de neus geduwd. Daardoor mist hij de laatste wedstrijden van het seizoen.

Lees verder

Huidig president Duda uitgeroepen tot winnaar presidentsverkiezingen Polen

Andrzej Duda werd in Polen met 51,21 procent van de stemmen herverkozen als president. Dat heeft de Poolse Nationale Kiescommissie bekendgemaakt.

Lees verder

Rajon Rondo (Lakers) is weken buiten strijd met duimbreuk

Rajon Rondo, de point guard van Los Angeles Lakers, heeft zondagavond tijdens een training in Orlando (Florida) een breuk in zijn rechterduim opgelopen. De 34-jarige veteraan zal zes tot acht weken moeten revalideren, zo maakte het Californische team bekend.

Lees verder

Dochter Mandela en voormalige Zuid-Afrikaanse first lady Zindzi Mandela gestorven

Zindzi Mandela, de dochter van, is op 59-jarige leeftijd gestorven. Ze laat een echtgenoot en vier kinderen na. Ze was van 1996 tot 1998 de Zuid-Afrikaanse first lady naast haar vader totdat die met zijn derde vrouw trouwde.

Lees verder

Cadiz is eerste promovendus in Spanje

Cadiz CF heeft zich zondagavond als eerste club verzekerd van promotie naar de Spaanse hoogste klasse. Het team uit Andalusië kan twee speeldagen voor het einde van de competitie in de Segunda Division niet meer uit de top twee zakken.

Lees verder

Zomerbar met Gene Thomas loopt uit de hand, ook kritiek op buurtfeest in Puurs-Sint-Amands

Een optreden van Gene Thomas aan het kasteel van Laarne, in Oost-Vlaanderen, is vrijdagavond uit de hand gelopen. Ook in Puurs-Sint-Amands heeft een openluchtfeest met dj zondagavond voor beroering gezorgd. Op bovenstaande amateurbeelden is te zien hoe er op beide evenementen van social distancing helemaal geen sprake was.

Lees verder

Actrice Kelly Preston, vrouw van John Travolta, overleden aan borstkanker

De Amerikaanse actrice Kelly Preston, bekend van rollen in 'Jerry Maguire' en 'Twins', is zondag op 57-jarige leeftijd overleden aan borstkanker. Dat heeft haar echtgenoot, acteur John Travolta, bekendgemaakt.

Lees verder

'Neen, niet alle Groenen zijn voor deze abortuswet'

Groen-kamerlid Stefaan Van Hecke stemt tegen de abortuswet zoals die nu is. 'Er zijn elementen in die wet die te ver gaan en zelfs gevaarlijk zijn.'

Lees verder

Maggie De Block pakt asielmisbruik harder aan

Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) gaat misbruik van de asielprocedure door zogenaamde 'Dubliners' harder aanpakken. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. Wie nu nog weigert om te vertrekken, kan opgesloten worden.

Lees verder

Politie bekogeld bij interventie in Anderlecht

In de Brusselse gemeente Anderlecht is de lokale politie in de nacht van zondag op maandag bekogeld bij een interventie. Dat meldt de politie Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Daarbij vielen geen gewonden en voorlopig zijn geen verdachten opgepakt.

Lees verder

Wat staat nu eigenlijk in het wetsvoorstel over abortus?

Het abortusdossier heeft de federale formatie nóg moeilijker gemaakt dan die al was. Maar wat staat nu eigenlijk in het wetsvoorstel waartegen CD&V, N-VA en Vlaams Belang zich zo fel verzetten?

Lees verder

Tottenham rouwt om doodgeschoten broer van verdediger Serge Aurier: "Diep bedroefd"

De broer van Tottenhamverdediger Serge Aurier (27) is maandagmorgen doodgeschoten in Toulouse, zo berichten meerdere Franse media. De Spurs bevestigen in een tweet dat de man is overleden.

Lees verder

Vrouwen scoren beter bij theoretisch rijexamen, mannen bij praktijkexamen

Vorig jaar slaagden 44,5 procent van de vrouwen in hun theoretisch rijexamen tegen 36 procent van de mannen. Bij het praktijkexamen doen de mannen het dan weer iets beter dan de vrouwen (53 tegen 50 procent)

Lees verder

Ook Sheffield-speler David McGoldrick krijgt haatboodschap toegestuurd: "2020 en dit is het leven"

Opnieuw is via de sociale media een speler uit de Premier League het slachtoffer geworden van racisme. David McGoldrick, aanvaller van Sheffield United, postte zondagavond op zijn instagramaccount een scheldtirade van een onbekende die hem onder meer een "vuile neger" en "schijtaap" noemt. "2020 en dit is het leven", schrijft de Ierse international, die zaterdag twee keer scoorde tegen Chelsea, erbij.

Lees verder

Zware brand op Amerikaans oorlogsschip: 21 gewonden

In de Amerikaanse stad San Diego is zondag tijdens een onderhoud een zware brand uitgebroken op de USS Bonhomme Richard, een oorlogsschip. Bij het incident vielen 21 gewonden. Bekijk de beelden van de brand in de video hierboven.

Lees verder

Van pedofilie beschuldigde Fransman gestorven in Indonesië

Een Fransman die in Indonesië opgepakt was voor het seksueel misbruik van meer dan 300 minderjarige kinderen, is gestorven in een plaatselijk ziekenhuis. Volgens de politie stierf hij aan de verwondingen die hij opliep tijdens een zelfmoordpoging.

Lees verder

Nieuwe update kleurencodes: Bulgarije, Kroatië, Luxemburg en Roemenië nu 'oranje' voor vertrek

Bulgarije, Kroatië, Luxemburg en Roemenië zijn maandag toegevoegd aan de landen met code oranje voor het vertrek. Dat blijkt uit de landenlijst op de website van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Voor die vier landen gold ook al code oranje voor Belgen die uit die landen terugkeren.

Lees verder

Europees groen licht voor 3,4 miljard euro staatssteun aan KLM

De Europese Commissie heeft het licht op groen gezet voor de 3,4 miljard euro noodsteun die de Nederlandse regering wil vrijmaken voor luchtvaartmaatschappij KLM.

Lees verder

Rood weekend op de weg richting zuiden

Het wordt druk op de Europese wegen dit weekend. Er worden vertragingen verwacht zuidwaarts, maar ook de eerste files terug noordwaarts in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk en Italië. Dat meldt mobiliteitsvereniging Touring.

Lees verder

Leroy Sané ziet weinig volk op eerste training bij Bayern München

Leroy Sané heeft maandag zijn eerste training afgewerkt bij zijn nieuwe club Bayern München. De 24-jarige winger, die overkwam van Manchester City, deed dat in het gezelschap van Niklas Süle, de centrale verdediger die herstelt van een zware knieblessure.

Lees verder

Klopjacht naar 'Rambo van het Zwarte Woud' duurt voort

Tientallen agenten en helikopters zijn maandag voor de tweede dag op rij ingezet voor een klopjacht op een voortvluchtige gewapende man in het Zwarte Woud. De man is gekleed in camouflagekledij en gewapend met pijl en boog, pistool en een mes.

Lees verder

Premier League-speler Wilfried Zaha na haatberichten op sociale media: "Dingen moeten veranderen"

Wilfried Zaha heeft maandag op zijn Twitterpagina de Engelse politie bedankt voor hun "snelle optreden" nadat hij via de sociale media enkele haatberichten had ontvangen. Een 12-jarige jongen werd geïdentificeerd als dader en opgepakt. De spits van Crystal Palace zegt dat hij wel vaker zulke boodschappen krijgt en vindt dat de maat vol is. "We hebben actie nodig, we hebben opvoeding nodig, dingen moeten veranderen", schrijft hij.

Lees verder

LIVE. Erika Vlieghe en Marc Van Ranst geven uitleg in parlement over aanpak coronacrisis

In het Vlaams Parlement komt maandagmiddag de tijdelijke commissie voor het Vlaamse coronabeleid opnieuw samen. In deze zevende hoorzitting ontvangen ze virologen Marc Van Ranst, Erika Vlieghe, en ook microbioloog Herman Goossens. Hierboven kan u de zitting vanaf 14.30 uur live mee volgen.

Lees verder

N-VA laat amper marge voor een abortuscompromis

'We gaan toch geen compromis leggen boven op het abortuscompromis dat in 2018 werd gemaakt', zegt N-VA-fractieleider Peter De Roover. 'Naar mijn weten is de wereld op dat vlak sindsdien niet veranderd.'

Lees verder

Zwitserse eersteklasser FC Zürich treedt met beloften aan tegen FC Basel: "We zitten in een heel moeilijke situatie"

De selectie van FC Zürich is in de greep van het coronavirus maar toch geeft de club geen forfait voor de competitiewedstrijd van dinsdag op het veld van FC Basel. Op de website van de Zwitserse club bevestigt de voorzitter, die zelf ook besmet is, dat de U21-ploeg zal invallen. Ook het thuisduel van zaterdag tegen Young Boys gaat zeker door.

Lees verder

Twintiger maakt dodelijke val uit raam in Asse

In Asse is een 27-jarige man om het leven gekomen bij een val uit een raam. Dat bevestigt het parket Halle-Vilvoorde.

Lees verder

Digitale belastingaangiftes komen vlotter binnen dan verwacht

De FOD Financiën heeft al meer belastingaangiftes van burgers binnengekregen via Tax-on-web dan verwacht. Maandagochtend, vier dagen voor de deadline, stond de teller op meer dan 1,33 miljoen, ofwel 9,4 procent meer dan waar de fiscus op had gerekend.

Lees verder

Driejarig meisje gegrepen door kusttram: 'Een spijtig ongeval'

Een driejarig meisje is maandag in Westende gewond geraakt nadat ze gegrepen werd door de kusttram. Het kind werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees verder

NFL-team geeft toe aan sponsors en publieke opinie: Washington Redskins veranderen van naam

Na weken van speculatie en publieke druk heeft het management van de Washington Redskins laten weten van naam te zullen veranderen. 'Redskins' verwijst naar de originele bevolking van Noord-Amerika, de Indianen. Het is de racistische ondertoon die bij de Amerikaanse publieke opinie, in de nasleep van 'Black Lives Matter', voor commotie zorgt.

Lees verder

MIVB neemt eerste nieuw metrostel in ontvangst

De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB heeft maandag het eerste gloednieuwe M7-metrostel in ontvangst genomen. Het toestel zal nu uitvoerig getest worden om dan begin 2021 in gebruik te nemen op het net.

Lees verder

Bergbeklimmer maakt duizelingwekkende beelden van snelheidsrecord op rotswand

De 27-jarige Duitser Anton Plazer heeft vorige maand een opmerkelijke stunt uitgehaald. Samen met videomaker Philipp Reiter beklom hij in nog geen drie uur tijd de Watzmann, een iconische berg in het uiterste zuiden van Duitsland vlakbij de grens met Oostenrijk. Reiter nam daarbij zijn GoPro mee en maakte bovenstaande duizelingwekkende beelden van hun tocht.

Lees verder

Hema moet miljoenen euro's coronasubsidie terugbetalen

Het is sinds de uitbraak van het coronavirus beter gegaan met Hema dan gedacht en daardoor heeft de Nederlandse winkelketen uiteindelijk meer coronasubsidies gekregen dan nodig.

Lees verder

Waarom Zweden rood kleurt voor Belgen

Zweden kleurde gisteren op de valreep rood: Buitenlandse Zaken raadt Belgen ten stelligste af om het land als reisbestemming te kiezen.

Lees verder

Passage komeet Neowise levert knappe beelden op

C/2020 F3, of Neowise, is een komeet die eind maart dit jaar ontdekt werd. De komeet is ook in ons land te zien, en dat is al een hele tijd geleden. Bekijk de knappe beelden van over de hele wereld in de video hierboven.

Lees verder

Bekende Hongkongse activist Nathan Law naar Londen gevlucht

Een van de bekendste jonge activisten voor meer democratie in Hongkong is naar Londen gevlucht.

Lees verder

Bayern-doelman Manuel Neuer wordt gefilmd tijdens het zingen van een extreemrechts Kroatisch lied maar wist niet wat hij zong

De Duitse nationale doelman Manuel Neuer werd op vakantie in Kroatië gefilmd terwijl hij een lokaal extreem rechts lied meezong. De video werd maandag op de website van dagblad Bild geplaatst.

Lees verder

Pairi Daiza verlaagt capaciteit en zet meer stewards in na klachten over drukte

Dierenpark Pairi Daiza gaat meer stewards inzetten om bezoekers ertoe aan te zetten alle coronamaatregelen te blijven volgen én dagelijks ook minder tickets verkopen. Dat nadat enkele bezoekers afgelopen weekend via Twitter klaagden over grote drukte in het park.

Lees verder

Uur van de waarheid voor FNG nabij

De fashionretailer FNG zet alle zeilen bij om te beletten dat het de komende twee weken omvalt. Het hoopt voor een lening die vervalt ademruimte van de overheid te krijgen.

Lees verder

Miljonairs vragen hogere belastingen in strijd tegen coronavirus

In een open brief vragen tientallen vooral Amerikaanse miljonairs om hen meer te belasten, om zo de factuur van de strijd tegen het nieuwe coronavirus te helpen betalen. 'Menselijkheid is belangrijker dan ons geld.'

Lees verder

Uitgerangeerde ploegleider Kris Wouters gaat aan de slag bij Creafin-Fristads

Kris Wouters (52) gaat per direct aan de slag als ploegleider bij Creafin-Fristads, één van de satellietteams van de broers Roodhooft. Door het vertrek van Bart Wellens naar Wanty Groupe Gobert had het team nood aan een bijkomende leidinggevende kracht. Wouters werd begin dit jaar aan de kant geschoven bij Telenet Baloise Lions.

Lees verder

Nederlands architectenbureau annuleert opdracht in VS wegens foto Zwarte Piet

Een Nederlands architectenbureau heeft zich teruggetrokken uit een project in Baltimore vanwege een foto van een sinterklaasfeest uit 2012.

Lees verder

Smeltend ijs op Mont Blanc legt kranten bloot van vliegtuigramp uit 1966

Het terugtrekkende ijs op de Mont Blanc heeft kranten blootgelegd die vermoedelijk aan boord waren van een Indiaas vliegtuig dat daar in 1966 neerstortte.

Lees verder

SK Lommel versterkt technische staf: Vladan Kujovic wordt keeperstrainer, Peter van der Veen is de nieuwe T2

De Serviër Vladan Kujovic (41) is de nieuwe keeperstrainer van Lommel SK. De Nederlander Peter van der Veen (48) zal als T2 de Engelse coach Liam Manning (34) bijstaan. Dat heeft de 1B-club bekendgemaakt.

Lees verder

Viaduct E17 in Gentbrugge drie nachten afgesloten voor herstellingen

Het viaduct van de E17 in de Gentse deelgemeente Gentbrugge wordt deze week drie nachten afgesloten voor herstellingswerken. Er is schade aan het wegdek doordat het verkeer de voorbije maanden op één zijde van de baan moest rijden in de eerste fase van de grootschalige werken aan het viaduct.

Lees verder

Brede steun voor dekolonisatie Brussels straatbeeld

Brussels staatssecretaris Pascal Smet (one.brussels-SP.A) richt een werkgroep op voor de dekolonisatie van de openbare ruimte. Binnen het Brusselse parlement is er brede steun voor deze 'inclusieve en structurele' aanpak.

Lees verder

Hoe kan een land tegelijk oranje en groen zijn?

Sommige landen zijn als kameleons: afhankelijk van hoe je er naar kijkt, veranderen ze van kleur. Het leidt tot verwarrende reisadviezen.

Lees verder

Serie A wil nog dit seizoen opnieuw fans in de stadions

De Italiaanse Serie A hoopt nog dit seizoen fans in de stadions te kunnen ontvangen. Daarover wordt met de Italiaanse regering en de Italiaanse voetbalbond overlegd.

Lees verder

Formule 1: Mercedes gaat door met Valtteri Bottas

Vicewereldkampioen Valtteri Bottas rijdt ook volgend jaar nog het wereldkampioenschap Formule 1 voor Mercedes. De Duitse renstal bereikte daarover een princiepsakkoord met de 30-jarige Fin. Alleen de handtekeningen ontbreken nog. Dat meldt Motorsport.com.

Lees verder

Pro League negeert beslissing BAS en blijft kiezen voor competitie met zestien en play-offs

De Raad van Bestuur van de Pro League houdt vast aan competitie met 16 en play-offs, ondanks de beslissing van het BAS vorige week omtrent de degradatie van Waasland-Beveren. Een algemene vergadering is samengeroepen op 31 juli om beslissing te bevestigen.

Lees verder

Lichaam gevonden in zoektocht naar vermiste Glee-actrice

De politie heeft een lichaam gevonden in het meer waar Glee-actrice Naya Rivera (33) woensdag is verdwenen.

Lees verder

Slachtoffers overgoten met zuur en benzine bij home invasion

Drie gewapende en gemaskerde mannen hebben afgelopen nacht een home invasion gepleegd in een woning in Pulderbos. De daders gingen erg brutaal te werk. Ze goten zelfs zuur en benzine over een van de slachtoffers, getuigt een van de aanwezigen in het huis op ATV.

Lees verder

Veroordeelde Franse extremist op eerste rij Vlaamse 11 juliviering

Hoe belandt een veroordeelde Franse extremist prominent op een Vlaamse 11 juliviering? Om een herhaling te vermijden, neemt de stad Kortrijk het protocol van de viering over van het Guldensporencomité.

Lees verder

Stoelendans in Bundesliga basketbal: Roel Moors volgt bij Göttingen coach op die hem vervangt bij Bamberg

Enkele dagen na zijn ontslag als hoofdcoach bij de Duitse basketbalclub Bröse Bamberg heeft Roel Moors al een nieuwe job. Moors werd maandag officieel voorgesteld als nieuwe hoofdcoach van reeksgenoot Göttingen voor komend seizoen.

Lees verder

PS wil deze week stemming over abortuswet

De PS wil dat de plenaire Kamer donderdag stemt over de nieuwe abortuswet. Dat zei voorzitter Paul Magnette maandag na afloop van het partijbureau van de Franstalige socialisten. 'Het recht van vrouwen om zelf over hun lichaam te beslissen, mag geen voorwerp zijn van een koehandel', aldus de PS-voorzitter.

Lees verder

Russisch dopingschandaal maakt slachtoffers: voorzitter Russische Atletiekfederatie stapt op

Yevgeny Yurchenko houdt het al na enkele maanden voor bekeken bij de Russische atletiekfederatie. De 52-jarige zakenman was pas eind februari als enige kandidaat tot voorzitter van de RusAF verkozen.

Lees verder

Man richt pistool op medewerker in volle supermarkt

Tijdens een schermutseling in een supermarkt in Blankenberge heeft een man een wapen gericht op een medewerker. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen.

Lees verder

'Buitengewoon vluchtgevaar' bij Ghislaine Maxwell: openbaar aanklager wil geen borg

Ghislaine Maxwell op borg vrijlaten in afwachting van haar proces, is volgens de openbare aanklager uit den boze. Die spreekt van 'een buitengewoon vluchtgevaar' door haar rijkdom, meerdere nationaliteiten en talent om ondergedoken te leven.

Lees verder

België is volgens experts niet klaar voor tweede golf

Drie wetenschappelijke experten zijn scherp voor de overheden in ons land. 'Er moet een kapitein op de brug van het schip staan', zegt virologe Erika Vlieghe. 'Dat ontbrak tot hiertoe.'

Lees verder

Manchester United geeft belangrijke zege weg in blessuretijd, Champions League wordt spannende strijd

Manchester United heeft belangrijke punten laten liggen in de strijd om de Champions League. Het team van coach Solskjaer liet in blessuretijd de zege en twee bijkomende punten liggen tegen Southampton: 2-2. Door dit gelijkspel blijft de thuisploeg steken op de vijfde plaats, met evenveel punten als het vierde geklasseerde Leicester.

Lees verder

Inter Milaan zonder Romelu Lukaku opnieuw naar tweede plaats Serie A

Geen Romelu Lukaku in de wedstrijdkern van Inter Milaan. De Rode Duivel zou sukkelen met de adductoren. Toch namen de Milanezen vrij makkelijk afstand van Torino: 3-1. Door deze zege klimt Inter opnieuw naar de tweede plaats op acht punten van leider Juventus, met nog zes wedstrijden te gaan.

Lees verder

Moody's verlaagt langetermijnkredietscore van Wallonië niet

Het kredietratingagentschap Moody's verandert de langetermijnkredietscore van het Waals Gewest niet, en behoudt ze op A2. 'Dit is geweldig nieuws nu er wereldwijd een gezondheidscrisis woedt', reageert Waals minister van Begroting Jean-Luc Crucke.

Lees verder

Kim Clijsters wint eerste keer sinds comeback

Kim Clijsters heeft maandagnacht haar eerste wedstrijd na vier maanden coronabreak gespeeld. Onze 37-jarige landgenote rekende op de World Team Tennis-competitie af met de Amerikaanse Bernarda Pera (WTA-60). Het werd in deze speciale ploegencompetitie waar naar vijf winnende games wordt gespeeld 5-2. Het is de eerste zege voor Clijsters sinds haar comeback, al was dit geen officieel WTA-toernooi.

Lees verder

Tien soldaten gedood door jihadisten in noordoosten van Nigeria

In het noordoosten van Nigeria zijn maandag tien soldaten gedood door jihadisten bij twee verschillende incidenten. Dat hebben bronnen binnen de hulpdiensten gemeld.

Lees verder

Tram ontspoord in Brussel maandagavond, geen gewonden

Maandagavond is in Brussel een tram ontspoord. Daarbij zijn geen gewonden gevallen. Medewerkers van openbaarvervoersmaatschappij MIVB zijn ter plaatse om zo snel mogelijk het tramverkeer tussen Thomas en Lemonnier te herstellen.

Lees verder

Geen treinverkeer tussen Opwijk en Jette

Er is dinsdagochtend geen treinverkeer op de lijn 60 tussen Opwijk en Jette door een defecte technische trein in Zellik. Dat meldt Infrabel-woordvoerster Hanna El-Bachiri. NMBS zet vervangbussen in tussen de twee stations.

Lees verder

'Vierde van startende zelfstandigen vreest voor voortbestaan'

Bijna een vierde van de pas gestarte zelfstandigen (39 procent) zegt dat het voortbestaan van hun bedrijf in gevaar is door de coronacrisis. Dat blijkt uit een bevraging van hr-dienstverlener Acerta bij 1.023 zelfstandigen die hun zaak zes maanden tot anderhalf jaar geleden begonnen.

Lees verder

AFP wordt ook factchecker voor Facebook in België

Na Knack en het Duitse persagentschap dpa, gaat ook de Belgische tak van het Franse agentschap AFP voor Facebook aan factchecking doen in ons land. Zowel bij Franstalige als Nederlandstalige berichten zal gecontroleerd worden of hun inhoud geen misinformatie bevat.

Lees verder

Zwaarbewolkt en perioden van regen of buien

Zwaarbewolkt weer met perioden van regen of buien krijgen we dinsdag, met op het einde van de dag wel opklaringen in het westen. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Venen en 21 graden in de Gaume. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Dodentol na ontploffing van tankwagen in Colombia loopt op tot 36

Een week na de ontploffing van een tankwagen in Colombia is het dodental gestegen tot minstens 36. Nog eens 35 personen liggen nog in het ziekenhuis, meldt de krant El Espectador maandag.

Lees verder

Coronacijfers stijgen met 11 procent: gemiddeld 95 besmettingen per dag

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen per dag in de afgelopen zeven dagen is gestegen met 11 procent tegenover de week ervoor. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Sciensano. Per dag waren er gemiddeld 95,3 besmettingen.

Lees verder

China hekelt voorverkiezing oppositie Hongkong als ernstige provocatie

China heeft de voorverkiezing door de pro-democratische oppositiepartijen in Hongkong een 'ernstige provocatie' genoemd. Sommige campagnes daarin waren mogelijk een overtreding op de nieuwe wet voor de nationale veiligheid die is ingevoerd voor Hongkong.

Lees verder