Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 31 juli 2020

UiT in Waregem | Gratis fotozoektochten, Tournee Congé en expo Waregem Koerse

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Tijdelijke tentoonstelling: 170 jaar Waregem Koerse

Vanaf 1 augustus l HIPPO.WAR 
Deze expo brengt meer dan 170 jaar Waregem Koerse in beeld. Herbeleef aan de hand van affiches en foto's tientallen edities van het paardenevent. De tentoonstelling geeft een duidelijk beeld van de evolutie die Waregem Koerse heeft doorgemaakt. Ontdek iconische beelden van de sprong over de Gaverbeek en bewonder foto's van bijzondere momenten uit de geschiedenis van Waregem Koerse.

Lees meer ...


Kom uit je tent tijdens Tournee Congé

Tot 22 augustus l Verschillende locaties in Waregem
Alle stedelijke vrijetijdsdiensten slaan deze zomer de handen in elkaar voor Tournee Congé. Met telkens een flinke portie spel, sport, muziek en plezier dicht bij huis en in een 'coronaveilige' omgeving. Ontdek hier het programma met alle evenementen in jouw buurt. Tournee Congé is helemaal gratis, maar reserveren is wel verplicht.

Lees meer ...


ZomerZoeker

Tot 27 augustus l Kunstacademie Waregem
Ontdek mooie plekjes in eigen streek met de zomerzoeker van de Stedelijke Kunstacademie Waregem. Surf elke donderdagavond naar de Facebookpagina van de Kunstacademie voor een nieuwe zomerzoeker. Op het einde van de zomervakantie worden alle weekwinnaars bekend gemaakt en de prijzen uitgedeeld.

Lees meer ...


ZIN in de zomer

Tot 28 augustus l Bibliotheek Waregem
Extra leesplezier tijdens de vakantie voor kinderen die wat oefening kunnen gebruiken. Wekelijks lezen we 45 minuten in kleine groepen met tussendoor een spelletje. Heb je net het eerste leerjaar achter de rug? Dan ben je welkom op vrijdag van 10.00u. tot 10.45u. Heb je het tweede leerjaar achter de rug? Voor jou is ZIN in de Zomer er op dinsdag van 10.00u. tot 10.45u. 

Lees meer ...


Gratis fotozoektochten

Tot 31 augustus l Waregem
Deze zomer is het ideale moment om onze eigen streek nog eens te (her)ontdekken! Daarom kan je nog tot 31 augustus niet aan één, maar aan twee zoektochten in Waregem deelnemen. De dienst toerisme biedt een leuke WandelFotoZoektocht aan, de dienst milieu gaat dan weer voor een FietsFotoZoektocht. En je kan er bovendien nog tal van leuke prijzen mee winnen.

Lees meer ...


Kunstenparcours Contrei Live

Tot 26 oktober l Zuid-West-Vlaanderen
Intercommunale Leiedal pakt uit met Contrei Live, een kunstenparcours op en langs het water in de dertien steden en gemeenten in Zuid-West-Vlaanderen. Verken het parcours aan de hand van drie fietslussen. Een mobiele website, gratis fietskaarten en een bezoekersgids maken je wegwijs. In onze Gaverbeekse meersen kan je het Meershuisje van Rick Abelen bewonderen.

Lees meer ...


Oproep: schrijf een KortKortVerhaal

Tot 31 oktober
Een boeiend kortverhaal schrijven is een uitdaging, maar het is een nog grotere uitdaging om een 'KortKortVerhaal' te schrijven in maximaal 100 woorden. Je hebt een creatieve pen en je bent jonger dan 18 jaar? Doe mee aan de Georges Leroyprijs en wie weet schitter je op de prijsuitreiking tijdens Winterwoordennacht op 30 januari 2021 in de bib en CC De Schakel. 

Lees meer ...


Expo BREADCRUMBS

Donderdag en vrijdag l Be-Part
De expo BREADCRUMBS van Frank&Robbert Robbert&Frank wordt verlengd tot 29 november 2020. We zorgen voor voldoende ruimte en vragen om online of telefonisch je tijdslot te boeken. Reserveer via 056 62 94 10 (weekdagen 9.00u. - 17.00u.) of via de website. Be-Part is in augustus elke donderdag en vrijdag open, telkens van 13.00u. tot 17.00u.

Lees meer ...


Expo's Koetshuis Waregem

Wil jij graag een expo bezoeken? Maak dan op voorhand een reservatie. Het telefoonnummer van de exposant vind je in de kalender. Om een veilig en comfortabel bezoek te garanderen, worden maximaal 5 personen tegelijk toegelaten. Het dragen van een mondmasker is verplicht. 

31/07 - 10/08: Jesse Vangompel, Greta Vervisch, Martine Vansteenbrugge en Nora Van Driessche
13/08 - 17/08: Yvette Dejonckere en Odette Bijls
20/08 - 24/08: Liliane Lories
29/08 - 30/08: Isabelle Bossuyt