Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 juli 2020

Tournee Congé | buurtbabbels | zomerse fotozoektochten | sluitingsdagen zomer ...

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Kom uit je tent tijdens Tournee Congé

Alle stedelijke vrijetijdsdiensten slaan deze zomer de handen in elkaar voor Tournee Congé: zeven weekends in juli en augustus feest in jouw eigen Waregemse buurt!  Met telkens een flinke portie spel, sport, muziek en plezier dicht bij huis én op een coronaveilige manier. Tournee Congé is helemaal gratis, maar reserveren is wel verplicht.

Tournee Congé trapt af op 10 en 11 juli in Desselgem aan OC De Coorenaar. Daarna volgen Nieuwenhove (17-18 juli), het Gaverke (24-25 juli), Beveren-Leie (31 juli – 1 augustus), De Biest (7-8 augustus), Sint-Eloois-Vijve (14-15 augustus) en een afsluiter in het stadscentrum (21-22 augustus).

Lees verder...


Gesloten wegens zomerverlof

Tijdens de maanden juli en augustus zijn verschillende stedelijke diensten niet altijd geopend.

Hou er ook rekening mee dat alle diensten in het stadhuis op afspraak werken. Maak een afspraak via www.waregem.be/afspraak of bel naar 056 62 12 11.

In het welzijnshuis kan je in de voormiddag vrij langskomen, in de namiddag heb je een afspraak nodig. Die kan je maken via info@welzijn.waregem.be of 056 62 98 11.

Lees verder...


Gratis fotozoektochten tijdens de zomer

Deze zomer is het ideale moment om onze eigen streek nog eens te (her)ontdekken! Daarom kan je nog tot en met 31 augustus 2020 niet aan één, maar aan twee zoektochten in Waregem deelnemen. De dienst toerisme biedt een leuke WandelFotoZoektocht aan, de dienst milieu gaat dan weer voor een FietsFotoZoektocht. En je kan er bovendien nog tal van leuke prijzen mee winnen! De eerste inzendingen zijn al binnen, binnenkort die van jou ook?

Lees verder....


Stadsbestuur zoekt nieuwe collega

Het stadsbestuur is op zoek naar een stafmedewerker externe veiligheid. Solliciteren kan tot en met 12 juli.

Bekijk de vacature


Kunstenparcours 'Contrei Live' strijkt neer in Waregem

Van 9 juli tot en met 26 oktober organiseert Intercommunale Leiedal, samen met tal van andere partners Contrei Live, een kabbelend kunstenparcours op en langs het water in de 13 steden en gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. Ook in Waregem is Contrei Live te zien en te beleven!

Het centrale thema van het parcours is 'water'. Zestien kunstenaars en ontwerpers uit binnen -en buitenland nodigen het publiek uit om de streek te verkennen op en over het water en stil te staan bij het belang ervan.

Lees verder...


Zwembad en HIPPO.WAR weer open sinds 1 juli

Kan je deze zomer niet op reis naar jouw favoriete zwemparadijs? Geen probleem, in zwembad De Treffer beleef je het ultieme zwemplezier dicht bij huis. Sinds 1 juli is zwembad De Treffer opnieuw open. Lees verder...

Ook bezoekerscentrum HIPPO.WAR is sinds 1 juli weer open. Je moet je bezoek wel op voorhand reserveren. Lees verder...


Zomerse buurtbabbel voor senioren

Na een lange lockdown snakken we naar sociaal contact. Een losse babbel in een zomerse, veilige sfeer en in het gezelschap van leeftijdsgenoten uit de buurt zal meer dan ooit deugd doen. Vanaf 7 juli, helemaal gratis, maar reserveren is wel verplicht.
Kom uit je kot, maar doe niet te zot !

Lees verder....