Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 juli 2020

Tiktok trekt zich terug uit Hongkong

Tiktok trekt zich terug uit Hongkong

Tiktok zal zijn videoapp niet meer beschikbaar stellen in Hongkong. Een woordvoerder van het bedrijf stelde dat dat te maken heeft met 'recente ontwikkelingen'. Ook andere sociaalmediaplatformen worstelen met de nieuwe veiligheidswet in Hongkong.

Lees verder

Stijn Vandenbergh (36) heeft beslissing genomen over toekomst en wil weer volop koersen, maar: "Ik vrees er soms voor"

Stijn Vandenbergh (36) vertoeft samen met Oliver en Lawrence Naesen op stage in het Franse Vaujany met zijn team AG2R. De renner is einde contract, maar zit binnenkort samen met de ploeg om één en ander te bespreken. "Liefst van al blijf ik bij de ploeg", zegt hij. "We zien wel. Er is ook interesse van andere teams. Ik wil alleszins nog een jaar koersen."

Lees verder

FC Dallas laat verstek gaan voor hervatting MLS-seizoen na elf (!) positieve coronatests

FC Dallas laat verstek gaan voor het toernooi achter gesloten deuren waarmee de Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie Major League Soccer (MLS) het seizoen hervat. Tien spelers en één lid van de technische staf hebben namelijk positief getest op het coronavirus.

Lees verder

Sergio Herman stelt nieuw restaurant 'met vrouwelijke touch' voor

Sergio Herman opent volgende week zijn nieuwe restaurant in hartje Antwerpen. Op vraag van de familie Dheedene stapt hij mee in Le Pristine, waar mode en eten hand in hand gaan.

Lees verder

Aantal coronabesmetting blijft dalen: gemiddeld 82 besmettingen per dag in België

Het gemiddelde aantal coronabesmettingen die per dag in ons land geregistreerd worden, daalt verder. Het cijfer staat momenteel op gemiddeld 81,7 besmettingen. Dat is een daling van 5 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano. Gemiddeld zijn er nog 4,6 sterfgevallen per dag.

Lees verder

N-VA bijna even rijk als alle andere Vlaamse partijen samen

De N-VA heeft sinds 2014, toen ze de grootste partij van het land werd, haar financiële positie fors verstevigd. Dat schrijft De Tijd op basis van financiële verslagen die de partijen moeten indienen bij de Kamer.

Lees verder

Het wordt een "vreemd jaar", maar Oliver Naesen is dolblij dat hij weer kan koersen: "Voelde mij een gepensioneerde renner"

Oliver Naesen vertoeft al sinds 23 juni in Frankrijk. Eerst was er de stage met de preselectie van AG2R La Mondiale voor de Tour in Le Chambon-sur-Lignon van 23 tot 29 juni, daarna trok hij met de klassieke kern door naar Vaujany waar hij nog tot en met 10 juli blijft. "Eindelijk voel ik me weer topsporter", vertelt hij.

Lees verder

Onderzoekers gooien plastic in Schelde om te zien hoe afval Noordzee bereikt

Op drie locaties langs de Schelde laten onderzoekers van de UAntwerpen dinsdag fluo plastic voorwerpen los. Daarmee willen ze in kaart brengen hoelang het duurt vooraleer plastic vanuit de Schelde de Noordzee bereikt en wat het effect is van de getijdenwerking

Lees verder

Sylvie Kreusch vervangt defilerende modellen op Parijse coutureweek

Sylvie Kreusch mocht niet alleen als eerste de couturejurken aantrekken die Olivier Theyskens ontwierp voor zijn nieuwe werkgever Azzaro, ze mocht ze ook middels haar muziek voorstellen aan de rest van de wereld. 'Het was een race tegen de klok.'

Lees verder

Melbourne opnieuw in lockdown

De inwoners van Melbourne, de tweede grootste stad van Australië, moeten de komende zes weken opnieuw thuisblijven. Dat heeft de premier van deelstaat Victoria bekendgemaakt. Daar werden dinsdag 191 nieuwe coronagevallen gemeld.

Lees verder

Parijs pakt deze zomer uit met drijvende cinema

Het groene Parijs heeft ook een ecovriendelijke oplossing gevonden voor een openluchtcinema, waar doorgaans een auto voor nodig is. Parijzenaars zullen een film kunnen meepikken vanop het water.

Lees verder

Wereldprimeur in Westerlo: 3D-printer maakt betonwoning met twee verdiepingen

Op de site van Kamp C, het provinciaal centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw, in Westerlo is maandag een gezinswoning van twee verdiepingen gepresenteerd waarvan de structuur volledig met een 3D-betonprinter werd gemaakt. Het zou de eerste keer ter wereld zijn dat een woning van een dergelijke omvang - 90 vierkante meter - met een vaststaande printer werd geprint.

Lees verder

Na Standard huurt nu Eupen Senna Miangue van Cagliari

KAS Eupen huurt komend seizoen Senna Miangue (23) van het Italiaanse Cagliari. Dat heeft de club uit de Jupiler Pro League dinsdag bekendgemaakt.

Lees verder

Koninklijke Bibliotheek in Brussel opent bar op haar dakterras

Er klinkt weldra muziek op het dakterras van de Koninklijke Bibliotheek in Brussel.

Lees verder

Prins Harry en Meghan: 'Gemenebest moet fouten erkennen'

'Om verder te kunnen gaan, moeten de fouten uit het verleden worden aangepakt', dat zeiden de hertog en hertogin van Sussex tijdens een videocall met een aantal jonge leiders van de Queen's Commonwealth Trust (QCT).

Lees verder

Wat u moet weten als u naar risicogebied reist

De Risk Management Group heeft dinsdag maatregelen genomen die moeten voorkomen dat reizigers deze zomer het nieuwe coronavirus vanuit risicogebied mee terugbrengen naar België. Wij zetten ze voor u nog eens op een rij.

Lees verder

Komeet Neowise zichtbaar boven België deze week

De komende nachten is de komeet Neowise in ons land zichtbaar. Hij is zichtbaar met het blote oog, maar 'voor onervaren waarnemers is een verrekijker aangeraden', klinkt het bij Philippe Mollet, de woordvoerder van volkssterrenwacht Mira.

Lees verder

Bijna een kwart meer co­caï­ne aangetroffen in Antwerpse haven dit jaar

De douane heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar al 28.865 kilogram cocaïne in beslag genomen in de Antwerpse haven. Dat is vijf ton meer dan in dezelfde periode vorig jaar, een stijging met bijna een kwart. 'Het is duidelijk dat de drugsmaffia niet heeft stilgezeten en heeft willen profiteren van de wereldwijde crisis', klinkt het bij de FOD Financiën.

Lees verder

Fietser op speed pedelec sterft na ongeval met vrachtwagen

Op de Hoge Watergangweg in Vrasene, de parallelweg naast de E34, is dinsdag in de vroege ochtend een fietser om het leven gekomen bij een ongeval.

Lees verder

Opsporingsbericht voor verwarde man die zich verschuilt met dochter (5)

In Eeklo is de politie en het parket op zoek naar een 41-jarige man die zich sinds 6.30 uur vanochtend verschuilt met zijn 5-jarige dochter in het provinciaal domein Het Leen. De man zou heel verward zijn.

Lees verder

Bundesliga-legende Claudio Pizarro bergt zijn voetbalschoenen op: "Diepe buiging"

Claudio Pizarro (41) beëindigde maandagavond zijn rijke carrière als voetballer. De spits zag hoe Werder Bremen zich verzekerde van het behoud in de Bundesliga. In de terugmatch van de barrages om het behoud speelde de traditieclub 2-2 gelijk bij Heidenheim. Dat volstond na een scoreloos gelijkspel in de heenwedstrijd. De voormalige Peruaanse international en clubtopschutter bij Werder Bremen kwam echter niet van de bank.

Lees verder

Dan toch nog zomer met grotere evenementen? '10.000 mensen in Koning Boudewijnstadion moet lukken'

Zijn grotere evenementen vanaf augustus dan toch weer mogelijk? Nu Vlaams minister Zuhal Demir een evenementenloket opricht om de aanvragen te stroomlijnen, lijkt het daar wel op. '10.000 mensen in het Koning Boudewijnstadion, dat moet lukken onder de juiste voorwaarden', zegt professor Marc Van Ranst.

Lees verder

Voetballers in China moeten het twee maanden zonder hun familie doen: "We moeten ze helpen"

Artsen vrezen voor de mentale gezondheid van de voetballers actief in China nu ze bij het verlate begin van de competitie twee maanden hun familie niet kunnen zien. Ze gaan namelijk allemaal in quarantaine om eventuele verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

Lees verder

16 ploegen, mini-play-offs en extra stijger mogelijk: zo zal profvoetbal er volgend seizoen uitzien

De kogel is door de kerk. Ondanks een voorstel van Cercle Brugge voor een competitie met 18 ploegen, besliste de Pro League dat er volgend seizoen effectief met 16 ploegen en met 'mini-play-offs' zal gespeeld worden. De speeldata van seizoen 2020-2021 zijn eveneens bekend, woensdag volgt de volledige kalender.

Lees verder

Slecht nieuws: "Europese voetbalclubs verliezen 4 miljard euro aan inkomsten door coronacrisis"

De Europese voetbalclubs zullen 4 miljard euro aan inkomsten verliezen omwille van de coronacrisis. Dat blijkt uit een studie van de European Club Association (ECA), die dinsdag gepubliceerd werd.

Lees verder

Nederlandse politie geeft meer informatie vrij over martelkamers in zeecontainers

In de nasleep van een grootschalige afluisteroperatie vond de Nederlandse politie zeven zeecontainers waarvan zes waren ingericht als cel en één als martelkamer. De containers stonden in de Wouwse Plantage, net over de Belgische grens. Er werden zes verdachten aangehouden.

Lees verder

Raf Simons brengt honderd stuks uit eerdere collecties opnieuw uit

De Belgische modeontwerper Raf Simons lanceerde een kwarteeuw geleden zijn eigen modelabel, en viert die verjaardag door honderd archiefstukken opnieuw uit te brengen.

Lees verder

Opslag van 3 tot 8 procent voor zorgpersoneel

Naast de eenmalige coronapremie wil de regering-Wilmès de lonen van het zorgpersoneel ook structureel optrekken via de loonbarema's. Ze wil daarvoor 500 miljoen euro uittrekken. Het parlement moet in september wel nog stemmen over het plan.

Lees verder

Windenergie stevent af op de grote sloop

U ziet wellicht geregeld windturbines verrijzen langs Vlaamse snelwegen. Maar ook de afbraak van oude exemplaren komt stilletjesaan op gang. De komende jaren zal het in Europa crescendo gaan met ontmantelingen, een delicate opdracht voor de windenergiewereld.

Lees verder

Zondag voetbal vanaf 13u30 in 1A, zaterdag nog maar drie wedstrijden

De Pro League heeft dinsdagmiddag de aftrapuren voor volgend seizoen bekendgemaakt. Die ondergaan een grondige facelift in het kader van het nieuwe mediacontract met Eleven Sports. Voortaan zullen er in de hoogste klasse van ons voetbal op zaterdag nog maar drie wedstrijden zijn. Op zondag zijn er vier wedstrijden na elkaar. De eerste start al om 13u30. Er zullen geen wedstrijden meer op hetzelfde moment doorgaan.

Lees verder

Pro League-voorzitter Peter Croonen: "Hoop dat de discussie rond het format nu voorbij is"

Zestien ploegen, verkorte play-offs voor Europese tickets en mogelijk twee dalers. Zo zal het seizoen er volgend seizoen uitzien. Cercle Brugge probeerde nog de weg van de minste weerstand te bewandelen door een format met 18 ploegen ter stemming voor te leggen, maar de vereiste tweederdemeerderheid werd dinsdag niet gehaald. "Ik hoop dat de discussie nu voorbij is", sprak Pro League-voorzitter Peter Croonen.

Lees verder

Vlaanderen stelt benoeming provinciegouverneurs uit: 'In midden van storm verander je niet van kapitein'

Oost-Vlaanderen, Limburg en Vlaams-Brabant moeten nog even wachten op een nieuwe provinciegouverneur. De gouverneurs spelen een belangrijke rol in de coronacrisis, zegt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD). 'In het midden van een storm verander je niet van kapitein.'

Lees verder

Amateurclubs kwaad om nieuwe tijdstippen Jupiler Pro League-duels: "Dit is ongelofelijk"

Voortaan wordt er in de Jupiler Pro League ook om 16u15 gevoetbald op zaterdag en op 13u30 op zondag. En dat is een klap voor het amateurvoetbal, zo geeft de voorzitter van Voetbal Vlaanderen aan.

Lees verder

Europees kampioene atletiek beschuldigt Londense politie van ethnic profiling

De Britse atlete Bianca Williams (26) en haar vriend zijn in Londen tegengehouden en in de boeien geslagen, terwijl hun baby nog in de auto zat. Ze werden naar eigen zeggen geviseerd omwille van hun donkere huidskleur en hun dure auto. De politie ontkent.

Lees verder

Deutsche Bank krijgt boete van 133 miljoen euro voor te laks controleren Epstein

Deutsche Bank is door de bankentoezichthouder in New York veroordeeld tot een boete van omgerekend 133 miljoen euro. Het New York State Department of Financial Services (DFS) oordeelde dat de bank veel nauwer toezicht had moeten houden op de financiële wandel van de intussen overleden Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein.

Lees verder

Brussels Design September kleurt dit jaar Belgisch

Buitenlandse eregasten zal je dit jaar niet terugvinden op het programma van Brussels Design September. Door de coronapandemie worden de schijnwerpers gericht op vijftig jonge Belgische designers.

Lees verder

VN vragen België om veroordeelde jihadist uit Irak terug te halen

Ons land moet de Belg Bilal Al Marchohi, een in Irak ter dood veroordeelde jihadist, zo snel mogelijk naar ons land terughalen om hem hier een eerlijk proces te geven. Dat vraagt VN-rapporteur Agnès Callamard, die oproept om meer inspanningen te doen om dat voor elkaar te brengen.

Lees verder

Witte Huis: 'Wereld ziet ons als een voorbeeld in covid-19'

'Hoe denken jullie dat de wereld op dit moment naar de VS kijkt?' Die vraag kreeg Witte Huis-woordvoerder Kayleigh McEnany maandag voorgeschoteld tijdens een persconferentie. Met bijna 2,9 miljoen bevestigde besmettingen en ruim 129.000 doden is geen enkel land ter wereld zo zwaar getroffen door het coronavirus als de VS. Bekijk in bovenstaande video McEnany's antwoord.

Lees verder

Bolsonaro test positief op nieuwe coronavirus

De Braziliaans president Jair Bolsonaro (65) heeft positief getest voor het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij zelf bevestigd op televisie.

Lees verder

Johnny Depp ontkent woede-uitbarstingen bij start proces tegen The Sun

Hollywood-acteur Johnny Depp heeft dinsdag voor een Britse rechtbank verklaard dat hij geen problemen heeft met woedebeheersing. Het was de eerste dag van zijn rechtszaak wegens smaad tegen de Britse tabloidkrant The Sun, die hem een 'vrouwenmishandelaar' had genoemd.

Lees verder

Voetbalploegen en makelaars onderworpen aan witwaswet

Professionele voetbalclubs en voetbalmakelaars zullen in de toekomst onder de preventieve antiwitwaswetgeving vallen. De Kamercommissie Financiën heeft naar aanleiding van de operatie 'Propere handen' een wetswijziging in die zin goedgekeurd. De Pro League had zich verzet tegen het voorstel.

Lees verder

Nog in te halen returns Champions League en Europa League in stadion thuisspelende club

De vier resterende wedstrijden uit de achtste finales van de Champions League worden in principe allemaal in het stadion van de thuisspelende club gespeeld. Dat geldt ook voor de returns in de Europa League. De twee ontmoetingen waarvan wegens de coronacrisis het eerste duel al niet kon plaatsvinden, de duels tussen Inter en Getafe en tussen Sevilla en AS Roma, gaan over een wedstrijd in plaats van twee. Deze duels staan in Duitsland op de planning.

Lees verder

Eurozone krimpt sterker dan gevreesd en België is er nog slechter aan toe

De Europese Commissie heeft haar groeivooruitzichten voor dit en volgend jaar neerwaarts bijgesteld. De lockdowns duren langer dan gedacht.

Lees verder

Robert Kubica kruipt vrijdag weer achter het stuur van een F1-bolide

Robert Kubica stapt vrijdag weer in een Formule 1-bolide. De 35-jarige Pool mag in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Steiermark, de tweede race van het seizoen, bij het team van Alfa Romeo het stuur overnemen van Antonio Giovinazzi. De Italiaan, die samen met de Fin Kimi Räikkönen het vaste rijdersduo van de renstal vormt, neemt de rest van het weekeinde weer voor zijn rekening.

Lees verder

Charleroi klopt na Anderlecht nu ook Zulte Waregem in oefenduel, blij weerzien tussen Deschacht en Gillet

Zulte Waregem heeft ook zijn tweede wedstrijd van zijn voorbereiding niet gewonnen. Charleroi was in het Regenboogstadion met 1-2 de betere.

Lees verder

Wilmès begint woensdag overleg met experts over relance

Premier Sophie Wilmès belegt morgen een eerste overlegronde met experten ter voorbereiding van een relanceplan na corona. Dat meldt het kabinet van de premier dinsdagavond.

Lees verder

Kopenhagen wil WK turnen in 2021 niet meer organiseren

De wereldkampioenschappen artistieke gymnastiek zullen in oktober 2021 niet in Kopenhagen plaatsvinden. Dat heeft de internationale gymnastiekfederatie FIG dinsdag bevestigd. De Deense federatie wil de vijftigste editie niet langer organiseren.

Lees verder

Rafael Nadal speelt zeker in Madrid en dat zet vraagtekens bij zijn deelname aan US Open

's Werelds nummer twee Rafael Nadal heeft dinsdag bevestigd dat hij het Masters 1.000 van Madrid zal spelen. Dat zet meteen vraagtekens bij zijn deelname aan het US Open (31 augustus - 13 september). Het graveltoernooi in de Spaanse hoofdstad gaat amper een dag na de finale van het Amerikaanse Grand Slam van start.

Lees verder

Ook sporttribunaal TAS geeft Barcelona gelijk in zaak-Neymar

Het internationaal sporttribunaal TAS heeft alle vorderingen van de Braziliaanse voetbalclub Santos tegen Barcelona en aanvaller Neymar afgewezen. Santos eiste een schadevergoeding van ruim 61 miljoen euro van de Spaanse club en een schorsing voor de Braziliaanse sterspeler van een half jaar.

Lees verder

OPROEP. Hoe verliep de coronatest en het contactonderzoek bij u (of uw patiënten)?

Om het risico op nieuwe uitbraken te beperken, moeten contacten van coronapatiënten gevonden en getest worden. De Standaard wil weten hoe vlot die contactopsporing in de praktijk verloopt.

Lees verder

Opgelet: beren!

Is het voodoo? Of een wraakoefening voor de ogen van de verzamelde pers? Geen van beide. Europees commissaris voor Justitie Didier Reynders toont hoe gevaarlijk speelgoed wel niet kan zijn bij de voorstelling van het jaarverslag van het Europese waarschuwingssysteem ('Rapid Alert System'). Daarmee brengen nationale overheden elkaar op de hoogte van mogelijk gebrekkige producten. Speelgoed blijkt de gevaarlijkste productcategorie, voor motorvoertuigen, elektrische toestellen en huishoudelijke apparaten. Opletten dus, als u nog eens een potentieel onveilige teddybeer voor de gordijnen zet voor de buurtkinderen in coronatijden. Voor u het weet, staat de brandweer voor de deur.

Lees verder

Belgische toeristen in meer landen welkom

Buitenlandse Zaken heeft dinsdag de lijst geactualiseerd van landen waar Belgische reizigers naartoe mogen voor niet-essentiële reizen, en onder welke voorwaarden. Op de lijst van 'EU+' landen (Schengen, Verenigd Koninkrijk, Europese Unie) zijn er nu 20 groen gecodeerd, zeven oranje en vier zijn nog steeds ontoegankelijk.

Lees verder

Christian Benteke kan nog eens scoren voor Crystal Palace, maar iedereen heeft het over heerlijke omhaal van Danny Welbeck

Rode Duivel Christian Benteke heeft de weg naar doel nog eens gevonden in de Premier League. Voor zijn club Crystal Palace mocht hij starten tegen Chelsea - zijn tweede basisplaats op rij. De lange aanvaller, die een goede partij speelde als aanspeelpunt, stond twintig minuten voor tijd op de goede plaats om een lage voorzet van Patrick van Aanholt in doel te duwen. Voor Benteke is het nog maar het tweede competitiedoelpunt van het seizoen.

Lees verder

Weg naar nieuwe titel ligt open voor Juventus: Lazio verliest tweede match op rij, bijtincident (!) ontsiert slotfase

Slecht nieuws voor de liefhebbers van de betere voetbalthriller: in Italië lijkt de weg naar de titel meer dan ooit open te liggen voor Juventus. Lazio, waar Jordan Lukaku bij de rust mocht invallen, verloor immers voor de tweede week op rij. Laagvlieger Lecce was met 2-1 te sterk, waardoor Juventus straks tien punten kan uitlopen indien het de topper van Milan wint.

Lees verder

Meerdere doden bij treinbotsing Tsjechië

Bij een frontale botsing tussen twee personentreinen in Tsjechië zijn doden en gewonden gevallen. Volgens de autoriteiten kwamen een Tsjech en een Duitser om het leven. Ruim twintig mensen raakten gewond, negen van hen zijn er erg aan toe.

Lees verder

Belgisch bedrijf bouwt mee aan Ariane 6-raket

De Belgische lucht- en ruimtevaartgroep Sabca zal onderdelen bouwen voor de Europese draagraket Ariane 6 van het bedrijf ArianeGroup. Het bedrijf zorgt voor de technologie die de raket het geplande traject laat volgen.

Lees verder

Slechts één wedstrijd vrouwenvoetbal om de twee weken live op tv: "Lat niet te hoog leggen"

Voor het eerst nam de Pro League in de tender voor de mediarechten ook de Super League vrouwenvoetbal op. Rechtenhouder Eleven Sports zal komend seizoen elk weekend de samenvattingen van de wedstrijden geven. Slechts een keer om de twee weken wordt een wedstrijd ook live uitgezonden, zo bevestigde Pierre François, CEO van de Pro League, dinsdag.

Lees verder

Vincent Mannaert na vertrek uit raad van bestuur Pro League: "Het kan niet dat je genomen beslissingen nadien weer in vraag stelt"

Club Brugge verkoos dinsdag om zich niet kandidaat te stellen voor een nieuw bestuursmandaat binnen de Pro League. "Wij wilden een signaal geven, omdat het wat ons betreft opnieuw over inhoud moet gaan", lichtte algemeen directeur Vincent Mannaert dinsdag toe.

Lees verder

Spelers van Virton willen contracten laten ontbinden: "Terwijl de club schadevergoeding eist, worden onze rechten geschonden"

In een brief gericht aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en de Pro League hebben de spelers van Excelsior Virton hulp gevraagd bij de ontbinding van hun contract bij de geplaagde club. Virton wenst niet in de polemiek te treden, maar ziet geen enkele contractuele verplichting om de spelers vrij te laten.

Lees verder

VS stappen volledig uit WHO

De uitstap van de Verenigde Staten uit de Wereldgezondheidsorganisatie WHO is dinsdagavond zowel door de VS als door de Verenigde Naties bevestigd. De Amerikaanse president Trump beweert dat de instelling te veel onder Chinese invloed staat.

Lees verder

Youri Tielemans en Dennis Praet rapen met Leicester puntje in topper bij Arsenal

Rode Duivels Youri Tielemans en Dennis Praet hebben met Leicester een punt gepakt op het veld van Arsenal. The Gunners kwamen op voorsprong dankzij een goal van Pierre-Emerick Aubameyang, maar moesten in het defensief nadat youngster Eddie Nketiah een verschrikkelijke overtreding beging en met rood naar de kant gestuurd werd. Jamie Vardy zette het numerieke overwicht om in de gelijkmaker.

Lees verder

AC Milan stunt tegen Juventus met drie goals in vijf minuten (maar Saelemaekers was net gewisseld)

Juventus heeft de titel nog niet binnen. Na het verlies van Lazio eerder op de avond leek de Oude Dame zijn bedje gespreid te hebben, maar op bezoek bij Milan gaf het een 0-2-voorsprong op dramatische wijze uit handen. De Milanezen scoorden liefst drie keer op vijf minuten tijd en deden er in het slot zelfs nog eentje bij. Alexis Saelemaekers begon in de basis bij Milan, maar was net gewisseld toen de Grote Ommekeer begon.

Lees verder

Huizen én appartementen duurder, ondanks coronacrisis

Huizen en appartementen zijn de voorbije maanden opnieuw duurder geworden. En dat ondanks de coronacrisis, die tot gevolg had dat het aantal vastgoedtransacties voor huizen en appartementen de voorbije drie maanden met 20 procent daalde. 'Er zijn nu in korte tijd heel veel kandidaat-kopers en er is dus minder kans om te onderhandelen over de prijs', zegt notaris Bart Van Opstal.

Lees verder

Autohandelaar 30 keer zonder rijbewijs betrapt

Ignas D., die al dertig keer zonder rijbewijs achter het stuur betrapt werd, moet acht jaar de cel in.

Lees verder

Choreografe en cineaste Lydia Chagoll overleden

Choreografe, auteur en cineaste Lydia Chagoll is op 23 juni in Overijse een natuurlijke dood gestorven. Chagoll overleefde de nazi's, de Jappenkampen en wijdde haar leven aan de kunst en het verzet tegen onderdrukking en dictatuur.

Lees verder

Onderzoek geopend naar topman FAGG

Het Brusselse parket is een onderzoek wegens ­belangenvermenging gestart naar Hugues Malonne, topman bij het geneesmiddelenagentschap. Dat meldt Le Soir.

Lees verder

Voor eens en voor altijd: zo verdeel je een taart in drie eerlijke stukken

Niemand wil een feestje vergallen door te mokken over een te klein stuk taart. Maar hoe je een taart eerlijk verdeelt, blijft wiskundigen hoofdbrekens bezorgen. In bovenstaande video leggen we uit hoe u dat het best kan doen voor drie personen.

Lees verder

'Vrouwelijk, gedurfd en bescheiden tegelijk is voor mij de perfecte combinatie'

Noëmie Haverhals lanceerde in het najaar van 2019 social e-commerceplatform Avail. Deze maand was het tijd voor de volgende stap: de lancering van de app, waar meer dan 150 onafhankelijke merken aangeboden worden. Dit zijn de stijlgeheimen van Haverhals.

Lees verder

Weer evenveel vacatures als voor de coronacrisis

Het aantal vacatures in Vlaanderen bevindt zich weer op het niveau van voor de coronacrisis. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). 'Als deze trend zich voort kan zetten, dan zijn we opnieuw op het goede spoor met onze arbeidsmarkt.'

Lees verder

Regenachtig en vrij fris

Het blijft woensdag zwaarbewolkt tot betrokken. In het zuiden van het land is het eerst meestal droog met enkele opklaringen. Later valt er soms regen bij tussenpozen. Elders is het vaak regenachtig met aanhoudende regen.

Lees verder