Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 juli 2020

Stad Oudenburg: Tover je straat om tot een 'Zomerstraat'

Tover je straat om tot een 'Zomerstraat'
De Voetgangersbeweging, de Vlaamse regering en Vlaanderen Feest! slaan de handen in elkaar om het buurtleven deze zomer weer op gang te trekken op een veilige manier. De campagne Zomerstraten gaat van start op de Vlaamse feestdag en moet de hele zomer lang de motor zijn voor leuke kleinschalige activiteiten op straatniveau. 

Een Zomerstraat kan vele vormen aannemen. Je kan zelf een kleine actie ondernemen of iets samen organiseren met de buren. Bijvoorbeeld een aperitiefmoment, een groot straatontbijt, sporten met de buren, versier het trottoir met leuke tekeningen of boodschappen enzovoort. Uiteraard allemaal binnen de geldende veiligheidsmaatregelen van het moment. Zo geven vele straten en buurten in heel Vlaanderen een duidelijk signaal: samen sterk tegen corona, leve de zomer!

De campagne Zomerstraten gaat van start in het weekend van de Vlaamse feestdag (10-11-12 juli) en duurt de hele zomer lang, tot eind september 2020. Buurten kunnen op elk moment aansluiten. Inschrijven en het Zomerstraatpakket aanvragen kan via www.zomerstraat.vlaanderen.
 
Straten die iets organiseren op vrijdag 10, zaterdag 11 of zondag 12 juli 2020 in het kader van 'Vlaanderen Feest!' kunnen bovendien een feestcheque aanvragen met een maximumbedrag van 180 euro.

Post de leukste foto's van jouw Zomerstraat met #PrachtigOudenburg en #AltijdBeleving op Facebook en/of Instagram en tag StadOudenburg. Misschien verschijnt jouw Zomerstraat dan ook op de stedelijke sociale media!

Lees verder

Registreer je nu ook online als orgaandonor!
Orgaandonatie … een woord waar men als gezond persoon niet echt bij stilstaat. Voor veel patiĆ«nten met chronische, onomkeerbare aandoeningen, is transplantatie van een orgaan echter de laatst mogelijke behandeling. Een hart, een lever, een nier, … kunnen een leven redden. Helaas is de vraag naar organen op dit moment nog altijd groter dan het aanbod. In BelgiĆ« wachten meer dan duizend mensen op een orgaan.

De Belgische wetgeving voorziet dat elke Belg automatisch orgaandonor is, tenzij je zelf anders beslist. In de praktijk zullen artsen steeds overleggen met de familie. Om te voorkomen dat jouw dierbaren die moeilijke keuze in jouw plaats moeten maken, kan je jouw keuze officieel laten vastleggen.

De registratie voor orgaandonatie kan al een hele tijd bij de dienst burgerzaken. Vanaf nu is langsgaan op het stadhuis niet meer nodig, je kunt je ook online registreren op www.mijngezondheid.be.

Minderjarigen en personen die niet meer in staat zijn om hun wil alleen uit te drukken moeten zich nog steeds tot de dienst burgerzaken wenden.
Lees verder

Oudenburg zomert 2020
Lees verder