Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 juli 2020

Stad Oudenburg: Opnieuw welkom in LDC Biezenbilk vanaf 1 juli

Opnieuw welkom in LDC Biezenbilk vanaf 1 juli
Op donderdag 12 maart 2020 sloot het lokaal dienstencentrum verplicht de deuren om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Al bijna drie maanden is het muisstijl in ons anders zo bruisend lokaal dienstencentrum. Onze medewerkers bleven de trouwe gebruikers tijdens deze moeilijke periode zo goed mogelijk ondersteunen met persoonlijke dienstverlening aan huis.

LDC Biezenbilk heet iedereen opnieuw van harte welkom vanaf 1 juli 2020! Onze inwoners kunnen weer dagelijks bij ons terecht voor het middagmaal en in de namiddag (tijdens weekdagen) gaat ook de cafetaria terug open. Het aanbieden van onze dienstverlening en activiteiten kan uiteraard enkel mits de nodige voorzorgsmaatregelen."

Wie wil komen eten in het LDC moet verplicht reserveren. Dit doe je telefonisch op het nummer 059-40 19 95. De maaltijden worden stipt om 11.30 uur aan tafel geserveerd. Tijdens de week is de cafetaria in de namiddag aansluitend open tot 17 uur, in het weekend sluiten de deuren terug om 13 uur. Wie in de namiddag naar de cafetaria komt, zal worden geregistreerd zodat we steeds zicht hebben op het aantal mensen in de ruimte.

De voorbereiding vraagt tijd en sommige maatregelen brengen beperkingen met zich mee. Zo zal slechts een deel van het aanbod opgestart worden in kleinere groepen. Ook inschrijven is verplicht! De medewerkers van het dienstencentrum moeten steeds zicht hebben op wie in het dienstencentrum is. De algemene regel blijft: wie ziek is blijft thuis.

We nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen om besmetting te voorkomen. Zo dragen de medewerkers zelf steeds een mondmasker om jou te beschermen en worden alle ruimtes en materialen regelmatig grondig gepoetst en ontsmet. De tafels zullen voldoende ver van elkaar staan om de afstand van 1,5m tussen de gebruikers te kunnen behouden. Enkel wie op hetzelfde adres woont of reeds een bubbel heeft gevormd met iemand buiten het lokaal dienstencentrum, mag dichter bij elkaar zitten dan 1,5 meter. Wij rekenen op ieders begrip en vragen om de richtlijnen ook zelf strikt na te leven. Enkel zo maken we van het lokaal dienstencentrum een veilige omgeving waar we elkaar opnieuw mogen ontmoeten.
 
LDC Biezenbilk vanaf 1 juli 2020
Lees verder

RAM heropent vanaf 1 juli
Het Romeins Archeologisch Museum heropent op woensdag 1 juli 2020. Van de tijdelijke sluiting werd gebruik gemaakt om de gevel van het abtsgebouw, het gebouw waarin het museum is gehuisvest, te herschilderen. De backoffice van het museum krijgt nieuwe bureaus en ook de museumshop ondergaat een facelift. De opening van het museum gaat gepaard met de heropening van de tentoonstelling 'Roma Intima. Liefde, lijf en lust in het Oude Rome'.

Tezelfdertijd opent een nieuwe tentoonstelling 'Roderick Intima'. In het bezoekerscentrum zullen een 25-tal kunstenaars van de kunstkring Roderick beeldhouwwerken, schilderijen, tekeningen en poëzie geïnspireerd op liefde en lust in het Oude Rome presenteren. Beide tentoonstellingen zijn te bezichtigen tot en met zondag 25 oktober 2020, tijdens de openingsuren van het museum. De toegangsprijs voor 'Roma Intima' bedraagt 4 euro, maar is gratis bij een bezoek aan het museum. De tentoonstelling 'Roderick Intima' is gratis te bezoeken.

Een bezoek aan het museum of aan de tentoonstelling moet op voorhand gereserveerd worden op het nummer 059-56 84 00 of via e-mail (ram@oudenburg.be). Om de veiligheid en het comfort van de bezoeker te garanderen, zullen per tijdsslot maar een beperkt aantal bezoekers worden toegelaten. Twee aangepaste parcours (één voor de tentoonstellingen en één voor de collectie) zorgen ervoor dat de bezoekers elkaar niet kunnen kruisen tijdens hun bezoek. Bezoekers zullen op  voldoende plaatsen hun handen kunnen desinfecteren. Elektronisch betalen wordt aangemoedigd. De museumshop is voorlopig gesloten. Enkel het boek 'Roma Intima' en enkele wandel- en fietskaarten kunnen worden aangekocht.  
 
Meer informatie over het RAM vind je op www.ram-oudenburg.be.
 
RAM heropent
Lees verder

De stap naar het Hoger Onderwijs - infosessie
Voor veel studenten en hun ouders is de stap van het secundair naar hoger onderwijs een grote verandering. Hogescholen en universiteiten annuleerden afgelopen weken omwille van de coronacrisis hun fysieke infodagen. Heel veel scholieren en hun ouders blijven echter met vragen zitten. Daarom organiseert het Oudenburgse stadsbestuur een gratis infosessie over 'De stap naar het Hoger Onderwijs op woensdag 22 juli 2020 om 19 uur in LDC Biezenbilk! Gastspreker is Anthony Verlée, Oudenburgnaar en pas afgestudeerd als Master in de Agogiek. Inschrijven is verplicht via infosessie-hoger-onderwijs.eventbrite.be.
Lees verder