Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 11 juli 2020

Opnieuw recordaantal besmettingen in één dag in VS, Fauci: ‘Stappen overgeslagen bij heropening’

Opnieuw recordaantal besmettingen in één dag in VS, Fauci: 'Stappen overgeslagen bij heropening'

In de Verenigde Staten is donderdag opnieuw een dagrecord van nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. In één dag kwamen er volgens de Johns Hopkins-universiteit meer dan 65.500 bevestigde gevallen bij. Er vielen ook 1.000 doden.

Lees verder

Welk masker beschermt het beste? En wíé beschermt het?

Vanaf zaterdag zijn ze niet enkel verplicht op het openbaar vervoer, maar ook in winkels, winkelcentra, bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Maar hoe goed werken al die mondmaskers eigenlijk? Hebben ze wel nut? We deden de test.

Lees verder

Te dure telecomfactuur? Prijsvergelijker moet duidelijkheid geven

Betaalt u ook uw vaste telefoon, gsm, internet en tv in één pakket? U bent niet alleen, maar de kans is reëel dat u te veel betaalt. Telecomwaakhond BIPT lanceert daarom in september een prijsvergelijker die uw factuur automatisch analyseert en goedkopere opties aanreikt. Het BIPT wil zo afrekenen met de vaak prijzige telecombundels die, ondanks hun prijs, almaar populairder worden.

Lees verder

Website voor slachtoffers aanslagen in buitenland online

Slachtoffers van buitenlandse aanslagen kunnen voortaan terecht op de website www.aanslagenbuitenland.be voor medische, financiële of juridische begeleiding. Dat meldt minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vrijdag. De site kwam tot stand op vraag van de slachtoffers, die om heldere en transparante informatie vroegen.

Lees verder

Vijf dagen van rouw voor overleden burgemeester van Seoel

De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel heeft vijf dagen van rouw afgekondigd vanwege de dood van de populaire burgemeester Park Won-soon. Voor het stadhuis komt een soort altaar waar burgers afscheid kunnen nemen van de burgervader.

Lees verder

Coronacijfers stabiel: gemiddeld 84 besmettingen

De cijfers liggen in dezelfde lijn als de voorbije dagen: gemiddeld waren er per dag iets meer nieuwe besmettingen, maar de stijging is miniem. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens per dag daalt licht verder. Dat blijkt uit cijfers van Sciensano.

Lees verder

Marc Van Ranst legt uit hoe u een mondmasker moet dragen

Ze waren al eerder verplicht op het openbaar vervoer en op plekken waar je geen veilige afstand kan houden, en vanaf morgen moet u ze ook dragen in winkels, winkelcentra, bioscopen, theater-, concert- en conferentiezalen, auditoria, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Maar hoe moet u dat precies doen, zo'n masker dragen? En welke draagt u het best? In bovenstaande video legt viroloog Marc Van Ranst het uit.

Lees verder

Jambon en Homans spreken televisiekijkend Vlaanderen toe

VRT en VTM zenden vanavond een videoboodschap uit van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) naar aanleiding van de Vlaamse feestdag morgen. Op 11 juli zelf zal parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) dat nog eens overdoen.

Lees verder

Transfervrije Salomon Kalou trekt naar Braziliaanse club Botafogo

De Ivoriaanse international Salomon Kalou (34) trekt transfervrij naar de Braziliaanse club Botafogo. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot eind 2021. Dat heeft de club uit Rio de Janeiro donderdag aangekondigd.

Lees verder

Verdeelde reacties op aangepaste mondmaskerregel handelaars en ondernemers

Vanaf zaterdag zijn mondmaskers verplicht in winkels, winkelcentra en nog andere binnenruimtes. Ondernemersorganisatie Unizo, handelsfederatie Comeos en het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen reageerden al op de nieuwe regel.

Lees verder

Van Gogh na 134 jaar weer in Antwerpen met expo in Waagnatie

Wie zich op hoogtechnologische wijze wil laten onderdompelen in de kunst van Vincent Van Gogh, kan dat vanaf 10 augustus in de Waagnatie in Antwerpen.

Lees verder

Netflix maakt dan toch zesde seizoen van The Crown

Eerder trokken de makers de stekker uit het zesde seizoen van de hitserie The Crown, een fictieve vertolking van het leven van Queen Elizabeth II. Nu laten ze weten toch een zesde seizoen te maken, om de complexiteit van de verhaallijn goed te kunnen uitwerken.

Lees verder

Brussel investeert in gebruik van cargofiets

De luchtkwaliteit verbeteren en het gebruik van de cargofiets stimuleren, dat is het opzet van het Cairgo Bike-project dat het Brussels gewest vrijdag heeft gelanceerd. Het nieuwe initiatief is een van de elf projecten die werden geselecteerd door het Europees programma voor Vernieuwende Stedelijke Acties.

Lees verder

KBC koopt exclusieve rechten op mobiele clips van Jupiler Pro League

KBC heeft voor de komende vijf seizoenen exclusieve rechten verworven voor het aanbieden van mobiele clips tijdens de wedstrijden van de Jupiler Pro League. Dat meldt de bank vrijdag. Ze verwierf ook de niet-exclusieve rechten voor online samenvattingen van alle wedstrijden.

Lees verder

Langetermijneffect van lockdown op mobiliteit 'niet spectaculair'

In de eerste maanden van de coronacrisis hebben de Belgen hun mobiliteitsgedrag massaal aangepast, maar op lange termijn zal die aanpassing 'niet spectaculair' zijn. Dat besluit de FOD Mobiliteit uit een bevraging bij 2.000 Belgen, naar hoe ze zich verplaatsen voor, tijdens en na de lockdown.

Lees verder

Eerst gaf mondmasker 'vals gevoel van veiligheid', nu is het toch verplicht

Het mondmasker. Eerst vonden experts en politici dat het zorgde voor een vals gevoel van veiligheid. Vanaf zaterdag is het dan toch verplicht in winkel, bioscoop en kerk. Deze lange weg legde het kleinood af dat zoveel stof deed opwaaien.

Lees verder

Burgemeester New York schildert 'Black Lives Matter' voor Trump Tower

Op de iconische Fifth Avenue heeft Bill de Blasio met enkele activisten 'Black Lives Matter' op het wegdek geschilderd, net voor de Trump Tower van president Trump. De burgemeester van New York 'bevrijdt' zo naar eigen zeggen de luxueuze winkelstraat.

Lees verder

Belgische zomermercato loopt in twee fases en loopt af op 5 oktober

De zomermercato zal er door de coronacrisis een beetje anders uitzien. De Belgische transfermarkt zal geopend zijn in twee periodes, waarvan de eerste begint op 7 juli en eindigt op 31 augustus. Het tweede deel loopt van 8 september tot 5 oktober, zo maakte de Pro League vrijdag bekend.

Lees verder

Simone Biles heeft eerste 'Vogue'-cover te pakken

Geen Olympische Spelen in Tokio waar ze kan schitteren, maar gymnaste Simone Biles staat wel op de cover van modemagazine 'Vogue'.

Lees verder

Drogisterij haalt 'zwarte gaper' van gevel in Amsterdam

Een drogisterij in Amsterdam beslist om de 'zwarte gaper' van de gevel te halen, nadat een tweet van Volkskrant-columnist Sylvia Witteman een storm aan protest veroorzaakte.

Lees verder

Antwerpse 'GroenZoeker' helpt recreanten beter spreiden over groene ruimtes

De provincie Antwerpen heeft met de 'GroenZoeker' een nieuwe website gelanceerd, die er onder meer voor moet zorgen dat recreanten zich beter verspreiden over de bestaande groene ruimte, nu veel meer mensen deze zomer in de eigen streek blijven.

Lees verder

Winkels bereiden zich voor op verplichting mondmaskers: 'We vragen het één keer beleefd, dan bellen we de politie'

Daags na de beslissing dat mondmaskers in winkels verplicht worden -én daags vóór de uitvoering ervan- heerst er nog heel veel onduidelijkheid over de nieuwe maatregel. Het kabinet van binnenlandminister Pieter De Crem kon vrijdagochtend nog niet zeggen hoe hoog mogelijke boetes zijn en in welk geval winkels zouden moeten sluiten. Maar intussen bereiden winkels zich wel al volop voor: 'Wij vragen het klanten één keer beleefd, dan bellen we de politie.'

Lees verder

Directeurs van pretpark geven goede voorbeeld: zo blijft u serieus op de achtbaan

In Japan zijn de pretparken weer open. Er gelden weliswaar strenge regels: zo mogen bezoekers niet gillen op de rollercoasters om te vermijden dat er speekseldeeltjes in het rond zouden vliegen. Om te bewijzen dat het niet onmogelijk is om serieus te blijven op de achtbaan mochten bij Fuji-Q Highland twee directeurs het goede voorbeeld geven.

Lees verder

Charles Michel: 'Dit gaat om plaats van Europa in de wereld komende decennium'

In zijn nieuw voorstel voor de meerjarenbegroting, stelt Charles Michel een reservepot van 5 miljard euro voor om lidstaten te helpen die het zwaarst getroffen zullen worden door de Brexit.

Lees verder

Ben Mertens in eerste kwalificatieronde voor WK snooker tegen killer van Ronnie O'Sullivan, ook Luca Brecel aan de bak

Dinsdag 21 juli gaan in het English Institute of Sport in Sheffield de kwalificaties voor het wereldkampioenschap snooker van start. Naast Luca Brecel (WS-37) komt daarin ook Ben Mertens in actie. Hij verdiende zijn plaats als halvefinalist op het EK U21. Vrijdag werd de 15-jarige Oost-Vlaming voor de eerste ronde uitgeloot tegen James Cahill (WS-106).

Lees verder

Zien: het alternatieve defilé van de Belgische modeontwerpers

Na de couturecollecties worden de schijnwerpers gericht op de mannencollecties. En ook die worden door de coronacrisis niet op de catwalk in Parijs, maar wel op het wereldwijde web voorgesteld. Zo pakten Belgische ontwerpers Walter Van Beirendonck, Glenn Martens en Kris Van Assche het aan.

Lees verder

Buitenlandse Zaken geeft gedetailleerde lijst van risicozones vrij

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de lijst met kleurencodes, vakantiebestemmingen voor Belgen, al een update gegeven. De lijst met rode zones is meer gedetailleerd.

Lees verder

Onderzoek naar Bende leidt naar Frankrijk

De Franse politie heeft donderdag op vraag van onderzoeksrechter Martine Michel, die het onderzoek naar de Bende van Nijvel leidt, een huiszoeking gedaan bij (ex)-gangster Francis V. Hij verblijft al een hele tijd in Zuid-Frankrijk.

Lees verder

Markt van tweedehandswagens floreert

Nu ze niet massaal met het vliegtuig op vakantie gaan, kopen veel mensen nog snel een tweedehandswagen om op reis te vertrekken. De verkoop in juni is met bijna 22 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Voor een nieuwe wagen zijn er ellenlange wachtlijsten.

Lees verder

De etnisch gekleurde tol van het virus: gekleurde mensen disproportioneel hard getroffen

Het nieuwe coronavirus is niet kleurenblind, blijkt uit nieuw Frans, Brits en Amerikaans onderzoek. De pandemie treft gekleurde mensen disproportioneel. 'Tijd dat ook België dat systematisch onderzoekt', zegt socioloog Dirk Geldof.

Lees verder

Wereldwijd tekort aan fietsen door exploderende vraag

Door de coronacrisis is de vraag naar fietsen enorm toegenomen. Mensen zien in de fiets een veiliger alternatief voor het openbaar vervoer of een leuke bescheiden vorm van ontspanning. De fabrikanten kunnen de vraag naar fietsen amper volgen, wat tot halflege fietswinkels leidt.

Lees verder

Indische neushoorn geboren in Zoo Planckendael

In Planckendael is de Indische neushoorn Karamat bevallen van een dochtertje. Dat meldt het Mechelse dierenpark vrijdag. Het jong stelt het goed en zal weldra in het buitenverblijf van de neushoorns te bewonderen zijn.

Lees verder

Liverpool-aanvoerder Jordan Henderson mist laatste 4 matchen van seizoen

Jordan Henderson, aanvoerder van kampioen Liverpool, mist de laatste vier wedstrijden van het Premier League-seizoen vanwege een knieblessure. Dat heeft coach Jürgen Klopp vrijdag bevestigd.

Lees verder

Nieuw Bundesliga-seizoen begint op 18 september

Het volgende Bundesliga-seizoen gaat op 18 september van start. De laatste speeldag is voorzien op 22 mei 2021. Dat blijkt uit de wedstrijdkalender die de Duitse voetbalbond (DFB) vrijdag publiceerde.

Lees verder

België veroordeeld voor oneerlijke controle van verkiezingen

Dat in België parlementsleden nog steeds rechter zijn over hun eigen verkiezing, is onwettig. In een mijlpaalarrest geeft het Europees mensenrechtenhof daarmee de PVDA gelijk.

Lees verder

Staat dit ook Waasland-Beveren te wachten? In Frankrijk moet Amiens nu toch in Ligue 2 starten, al blijft schadevergoeding mogelijk

De Franse Raad van State heeft vrijdag in kort geding het verzet van Amiens tegen zijn degradatie afgewezen. De Noord-Franse club bereidt zich nu voor op een seizoen in de Ligue 2.

Lees verder

Turks gerecht maakt weg vrij om van Hagia Sophia weer moskee te maken

De partij van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil van de Hagia Sophia in Istanbul, nu een museum en een beschermd monument, weer een moskee maken. Een uitspraak van een Turks gerechtshof maakt dat nu mogelijk.

Lees verder

Opnieuw trekt een jonge Belg naar de Bundesliga

Arminia Bielefeld, dat volgend seizoen aantreedt in de Bundesliga, heeft Nathan de Medina (22) transfervrij aangetrokken. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2023. De verdediger was einde contract bij Excel Moeskroen.

Lees verder

Lommel SK stelt jonge Engelsman Liam Manning aan als nieuwe hoofdcoach

Lommel SK heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat Liam Manning (34) de nieuwe hoofdtrainer wordt. Manning is een jonge Engelsman die eerder al voor de City Football Group werkte als directeur coaching van de New York City Academy.

Lees verder

Venetië test controversiële stormvloedkering die stad moet beschermen tegen overstromingen

De lagune van Venetië is vrijdag even afgesneden van de Adriatische Zee voor een eerste algemene test van een controversiële stormvloedkering die de stad moet beschermen tegen overstromingen.

Lees verder

Alles over uw vakantie in het buitenland. Naar waar mag ik op reis? En wat bij terugkeer uit risicogebied?

Deze zomer op reis gaan, het mag. Maar het nieuwe coronavirus heeft het er zeker niet gemakkelijker op gemaakt.

Lees verder

Wimbledon verdeelt ondanks afgelasting toch prijzengeld onder 620 spelers

Wimbledon zal 10 miljoen pond (ruim 11 miljoen euro) aan prijzengeld verdelen onder de 620 spelers die normaal gezien aan het uiteindelijk geannuleerde grandslamtoernooi zouden deelnemen. Dat heeft de All England Lawn Tennis Club (AELTC) vrijdag bekendgemaakt.

Lees verder

Antwerp-trainer Ivan Leko wil vervanger voor zwaar gekwetste Sander Coopman

Bij Antwerp viel woensdag tijdens het oefenduel met Eupen Sander Coopman uit met een zware blessure. De voorste kruisband van de middenvelder zou volledig afgescheurd zijn, wat een erg lange revalidatie betekent. Trainer Ivan Leko wil er dan ook graag nog een speler bij.

Lees verder

Ook kleurcodes voor hoger onderwijs, mix van online en offline onderwijs

Net als het basis- en middelbaar onderwijs zullen de universiteiten en de hogescholen volgend academiejaar werken met kleurcodes gebaseerd op de pandemieniveaus.

Lees verder

Guillaume Gillet debuteert voor Charleroi in gelijkspel tegen KV Kortrijk

Op het oefenveld Wembley recht tegenover het Guldensporenstadion speelden KV Kortrijk en Sporting Charleroi vanmiddag 1-1. Guillaume Gillet maakte de laatste 10 minuten zijn debuut voor Charleroi.

Lees verder

Lando Norris drie plaatsen achteruit op startgrid GP van Steiermark

Lando Norris (McLaren) wordt zondag drie plaatsen achteruitgezet op de startgrid van de Grote Prijs Formule 1 van Steiermark.

Lees verder

Real Madrid raakt Marcelo kwijt in volle titelstrijd

Real Madrid lijkt de rest van de competitie in Spanje te moeten afwerken zonder linksachter Marcelo. De 32-jarige Braziliaan kampt met een spierblessure in de adductoren. Volgens diverse Spaanse kranten komt Marcelo voor het einde van de competitie, op 19 juli, niet meer in actie.

Lees verder

Jambon in 11 juli-speech: 'Ergste economische leed moet nog komen'

Een vrolijke boodschap bracht Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) niet op de vooravond van een bijzondere Vlaamse feestdag. 'We zullen met zijn allen Vlaanderen moeten helpen heropbouwen.'

Lees verder

Manchester City kent maandag zijn lot in zaak tegen UEFA

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) zal maandag beslissen of de Engelse topclub Manchester City al dan niet voor twee jaar wordt uitgesloten van Europees voetbal. Dat maakte het TAS vrijdag bekend in een persbericht.

Lees verder

Nieuw dieptepunt in strubbelingen tussen Mario Balotelli en Brescia: club past zijn gewicht op hun website aan naar 99,8 kg

Het gehakketak tussen Mario Balotelli en zijn club Brescia heeft een bedenkelijk dieptepunt bereikt. Op de clubwebsite paste de Italiaanse eersteklasser het gewicht van zijn enfant terrible aan naar 99,8 kilo. Als dat klopt, zou dat willen zeggen dat de Italiaanse spits acht kilo is bijgekomen.

Lees verder

Burgemeester Deinze over mondmaskers: 'Blij dat de regering de bocht uiteindelijk maakt'

Op 1 juli werd de burgemeester van Deinze, Jan Vermeulen (CD&V), op de vingers getikt omdat hij mondmaskers wou verplichten in de lokale supermarkten en superettes. 'De minister en ik zullen elkaar nog eens goed in de ogen moeten kijken.'

Lees verder

Wedergeboorte als moskee wenkt voor Hagia Sophia

Dat de Hagia Sophia een museum is, is volgens Turkije 'onwettig'. Erdogan en co. kunnen er nu een moskee van maken. Welke stempel zal die symbool­politiek drukken op het gebouw?

Lees verder

Bodybuilder Dimata, de terugkeer van Vranjes én enkele nieuwe gezichten: de eerste trainingsfoto's van Anderlecht 2020/2021

Drie weken is het al geleden dat Anderlecht voor het eerst verzamelen blies in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar nu pas duiken er voor het eerst trainingsfoto's op. Daarop blijkt dat Landry Dimata, die anderhalf jaar aan de kant stond met een kraakbeenletsel, intussen een heuse bodybuilder is geworden en dat Ognjen Vranjes weer van de partij is na zijn passage bij AEK Athene. Ook tekenden er met keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar, doelman Timo Wellenreuther, aanvaller Ilias Takidine en Perfomance Director Damian Roden wat nieuwe gezichten present.

Lees verder

Nederlandse wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven op 27-jarige leeftijd overleden: "Surreëel"

De Nederlandse wereldkampioene shorttrack Lara van Ruijven is overleden. Dat heeft de Nederlandse schaatsbond bekendgemaakt. Van Ruijven werd amper 27 jaar.

Lees verder

Eindelijk nog eens live jazz!

Meer dan van de coronamaatregelen had Gent Jazz 1.5 op zijn eerste festivaldagen last van het kwakkelweer. Maar iedereen was gelukkig nog eens live een jazzconcert te mogen meemaken.

Lees verder

Waar moet u vanaf morgen een mondmasker dragen?

Een mondmasker is vanaf morgen verplicht van winkels tot auditoria en gerechtsgebouwen. Boetes bij inbreuken bedragen 250 euro (en 750 euro voor handelaars). Het ministerieel besluit daarover is vrijdagavond gepubliceerd. Een overzicht.

Lees verder

RWDM pikt Stelvio Cruz transfervrij op bij Virton

RWDM, komend seizoen nieuw in de Proximus League, heeft zich vrijdag versterkt met middenvelder Stelvio Cruz. De 31-jarige Angolees komt transfervrij over van Excelsior Virton, dat geen proflicentie kreeg voor komend seizoen, en ondertekende in Molenbeek een overeenkomst voor één seizoen, met optie.

Lees verder

Liefst 27 van de 30 clubs in Amerikaanse honkbalcompetitie zitten met coronabesmetting

In de Amerikaanse honkbalcompetitie (MLB) hebben 58 spelers en 8 clubmedewerkers positief getest op het coronavirus. Dat maakte de MLB vrijdag bekend. Bij 27 van de 30 clubs werden positieve gevallen opgemerkt. Er werden donderdag in totaal 3.478 tests afgenomen. De MLB-spelers zullen vanaf nu om de dag getest worden.

Lees verder

Union Berlijn heeft oplossing om toch voor vol stadion te kunnen spelen: het wil 22.000 (!) coronatests betalen voor fans

Union Berlijn heeft er veel voor over om bij de start van de Bundesliga op 18 september voor een vol stadion te kunnen spelen. De club uit de Duitse hoofdstad kondigde vrijdag aan met behulp van 22.012 coronatests, de volledige capaciteit van het Stadion An der alten Försterei, haar stadion volledig te willen vullen. "Met een negatief coronaresultaat binnen de 24 uur voor de wedstrijd zou je het stadion mogen betreden", aldus de Duitse club. Op die manier zouden de fans in grote getale aanwezig kunnen zijn.

Lees verder

Prima avond voor Rode Duivels van Real Madrid: vijfde clean sheet op rij voor Courtois, rentree van Hazard én stap dichter bij titel

Real Madrid staat weer een stap dichter bij de Spaanse landstitel. Vrijdagavond versloeg het Alaves met 2-0, waardoor het opnieuw vier punten uitloopt op Barcelona met nog drie matchen te gaan. De Koninklijke kreeg al voor de derde partij op rij een penalty. Thibaut Courtois onderscheidde zich met enkele goede reddingen en hield opnieuw de nul, zijn vijfde clean sheet op rij al. Eden Hazard vierde in de slotfase zijn rentree op het veld nadat zijn enkelblessure hem opnieuw even aan de kant gehouden had.

Lees verder

Van den Bergh en De Decker struikelen in achtste finales van Summer Series darts

Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker zijn met een plaats bij de laatste zestien de beste landgenoten geworden op het derde toernooi dat deel uitmaakt van de Summer Series darts (Players Championship 11), die plaatsvinden in het Engelse Milton Keynes.

Lees verder

Duivelse drievuldigheid
Lees verder

Ongehoord. 'Als deze crisis president Trump ten val brengt, zal ik trots zijn op het virus'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Daggemiddelde aantal besmettingen neemt opnieuw licht toe

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus gedurende de laatste zeven dagen is opnieuw toegenomen. Van 1 juli tot en met 7 juli waren er per dag gemiddeld 84,3 besmettingen.

Lees verder

Trump zet gevangenisstraf van vertrouweling Roger Stone om

Voormalig adviseur en vriend van president Donald Trump, Roger Stone, moet ondanks een veroordeling toch niet naar de gevangenis. Trump heeft zijn celstraf kwijtgescholden, enkele dagen voor Stone naar de gevangenis moest.

Lees verder

Twitteraccount Schild & Vrienden opgeschort

De Twitteraccount van de extreemrechtse jongerenorganisatie Schild & Vrienden is, samen met die van bijna zeventig gelijkaardige organisaties en personen, geschorst.

Lees verder