Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 juli 2020

Gemeente Mol: Verplicht inschrijven per bubbel van zes voor lezing op zaterdag 11 juli

Verplicht inschrijven per bubbel van zes voor lezing op zaterdag 11 juli

Vlaanderen Feest! Ook in onze gemeente kan je op zaterdag 11 juli deelnemen aan een gratis activiteitenprogramma. Eén van deze activiteiten is een gratis lezing over cultuureducatie door Greet Van Tiggelen. Kleinkunstenaar Jerom Boons zorgt voor de muzikale omkadering. De toegang is gratis, maar vooraf inschrijven per bubbel van maximum zes personen is verplicht via het e-formulier op www.gemeentemol.be/lezing11juli. De lezing start om 18.30 uur in het park Moldersbok, bij regen wordt uitgeweken naar de Sint-Pieter en Pauwelkerk. Kijk hier voor het volledige feestprogramma.

Lees verder

Modellen gezocht voor Academie voor Beeldende Kunsten (m/v)

Het gemeentebestuur zoekt nog modellen voor het schooljaar 2020-2021 die naakt willen poseren tijdens de lessen van de Academie voor Beeldende Kunsten.
Meer info vind je op www.gemeentemol.be/vacatures.

Lees verder

Mogelijk procedurefout in vergunning Adolf Reydamslaan 58

Mogelijk gebeurde er een procedurefout bij het toekennen van een stedenbouwkundige vergunning voor de realisatie van een bouwproject in de Adolf Reydamslaan. Onze dienst ruimtelijke ordening volgde ter goeder trouw de zogeheten 'vereenvoudigde procedure' terwijl in dit dossier mogelijk de standaardprocedure met openbaar onderzoek aangewezen was. Over welke procedure moest gevolgd worden, bestaat nog discussie tussen verschillende experts. Momenteel loopt bij de Deputatie van de provincie Antwerpen een beroepsprocedure tegen de toegekende vergunning. Dit betekent dat de Deputatie oordeelt of er al dan niet sprake is van een procedurefout en over de inhoud van het voorliggende dossier. Het gemeentebestuur trekt de nodige lessen uit dit voorval. Maximale transparantie en openheid staan centraal in onze werking. De vraag tot overleg vanuit de buurt via een online petitie ervaren we als positief.

Lees verder

Gezocht: student lerarenopleiding voor uitwerken lespakket Molse stedenbanden

Het gemeentebestuur zoekt een student lerarenopleiding lager of secundair onderwijs, uit het 2de of 3de jaar. Bedoeling is dat je binnen je stage een lespakket van twee uur uitwerkt rond internationale samenwerking. Interesse, maar heb je vragen of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar samenlevingsopbouw@gemeentemol.be.

Lees verder