Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 juli 2020

Gemeente Mol: Negatief advies voor omgevingsvergunning Klasse I recyclagebedrijf Wastic

Negatief advies voor omgevingsvergunning Klasse I recyclagebedrijf Wastic

Het gemeentebestuur geeft een negatief advies voor de vergunningsaanvraag van recyclagebedrijf Wastic om zich te vestigen in de Emiel Becquaertlaan in Donk. Het college van burgemeester en schepenen oordeelt dat dergelijke industriƫle activiteiten niet passen in de onmiddellijke nabijheid van een dorpskern. Uiteindelijk beslist de Deputatie van de provincie Antwerpen of deze omgevingsvergunning Klasse 1 al dan niet wordt verleend.

Lees verder

Beurtelingsverkeer Rozenberg van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli

Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 juli wordt op de Rozenberg, ter hoogte van de Bresserdijk, beurtelings verkeer ingevoerd door werken, geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Voor voetgangers en fietsers wordt een veilige doorgang voorzien. In de Lichtstoetstraat geldt enkelrichting in de richting van de Guido Gezellestraat.

Lees verder

Mol Tennis Club ontvangt 98.847 euro subsidie voor aanleg vier padelvelden

Mol Tennis Club ontvangt als eerste vereniging een subsidie van 98.847 euro uit het infrastructuurfonds cultuur-, jeugd- en sportsector. De club diende op 20 mei 2020 een aanvraag in voor de aanleg van vier padelvelden aan de Belsebaan 26. De kosten voor de aanleg van de padelvelden worden geraamd op 395.289 euro. De subsidie is dus goed voor maar liefst 25% van de investeringen. Het infrastructuurfonds vormt een extra ondersteuning naast de renteloze lening die de gemeente al jaren toekent.

Lees verder

Dinsdagmarkt vanaf 7 juli opnieuw in originele opstelling

Op dinsdag 7 juli gaat de dinsdagmarkt opnieuw van start met het originele marktplan van voor de coronacrisis. De beperking op het aantal marktkramers valt weg waardoor ze opnieuw tegelijk welkom zijn. Doordat er minder ruimte tussen de kramen zal zijn,  is het gemeentebestuur genoodzaakt eenrichtingsverkeer en vaste in- en uitgangen op het hele parcours in te voeren. Voorlopig verwelkomen we enkel vaste abonnementhouders, de marktkramers die maar af en toe in onze gemeente opstellen moeten nog even wachten.

Lees verder